همدان نیازمند جهش در توسعه موزه و زیرساخت‌های فرهنگی دفاع مقدس است

مدیر اجرایی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان همدان خواستار حمایت مسئولان برای تکمیل فاز دوم موزه دفاع مقدس و مقاومت همدان شد و گفت: برای پاسخ به مطالبات مردمی و اجرای مأموریت‌های جدید نیازمند جهشی جدی در توسعه زیرساخت‌های فرهنگی دفاع مقدس هستیم.
کد خبر: ۷۶۱۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۲ - 12July 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، سرهنگ پاسدار «هادی آزادی» مدیر اجرایی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان همدان، در دیدار با عباس صوفی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مأموریت‌های محوله به اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، اظهار داشت: بر اساس ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح، مأموریت حفظ آثار و نشر ارزش‌های مقاومت، نیز به حوزه وظایف اداره‌کل اضافه شده که مسئولیت‌های ما را سنگین‌تر کرده است. اتفاقاتی که امروز در سطح کشور و منطقه شاهد آن هستیم، ذیل عنوان "مقاومت" تعریف می‌شود و این مهم نیازمند توجه ویژه به اداره‌کل و ساختارهای متناظر در سطح استان است.

همدان نیازمند جهش در توسعه موزه و زیرساخت‌های فرهنگی دفاع مقدس است

وی با اشاره به ساختار فعلی شورای هماهنگی دفاع مقدس، افزود: شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با حضور تمامی دستگاه‌های نظامی و انتظامی استان، بر اساس ابلاغ هیئت وزیران و ریاست ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل شده و برای همه دستگاه‌ها در سطح استان الزامی است. این شورا در سطح استان به ریاست استاندار، در شهرستان‌ها به ریاست فرمانداران و در بخش‌ها به ریاست بخشداران برگزار می‌شود. در حال حاضر ۱۷۰ نفر در این ساختار سازماندهی شده‌اند که حوزه‌های فرهنگی را پوشش می‌دهند، از جمله برنامه‌های مرتبط با مناسبت‌های دفاع مقدس.

سرهنگ آزادی با اشاره به نقش برجسته استان همدان در دوران دفاع مقدس، گفت: از ۶۴ مناسبت‌ شاخص در طول سال، ۴۵ مناسبت ملی و ۱۹ مناسبت مربوط به استان همدان است. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به بزرگداشت سرداران شهید و عملیات‌های مهم مرتبط با استان همچون عملیات مرصاد اشاره کرد. همچنین تولیدات فرهنگی، چاپ کتاب، آثار هنری و برنامه‌های متنوع دیگری نیز در دستور کار قرار دارد.

وی در بخشی دیگراز سخنانش گفت: توسعه موزه دفاع مقدس همدان در قالب دو فاز طراحی شده است که در حال حاضر ۹۰ درصد مقدمات آن فراهم شده و تنها ۱۰ درصد باقی‌مانده نیازمند عزم و حمایت جدی مسئولان است

مدیر اجرایی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان همدان همچنین با تأکید بر اهمیت تولیدات هنری، سینمایی و حوزه ادبیات دفاع مقدس، خواستار حمایت نماینده همدان در این حوزه‌ها شد و اظهار داشت: تلاش داریم در سال جاری حداقل ۷۰ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس و معرفی رزمندگان منتشر کنیم. همچنین یادمان‌های شهدای گمنام در سطح استان نیازمند توجه و تکمیل هستند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۷۲ یادمان شهید گمنام در سطح استان وجود دارد که ۲۷ مورد آن در شهر همدان قرار دارد. یکی از این یادمان‌ها در دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان بعثت واقع شده است که برای نخستین‌بار در سطح بیمارستان‌های استان میزبان شهید گمنام شده‌ایم. یک طرح ویژه چندمنظوره برای این محل طراحی شده که شامل نمازخانه، زیارت‌خانه و فضای فرهنگی است و نیازمند حداقل پنج تا شش میلیارد تومان اعتبار است. با وجود تعهد مکتوب مجموعه‌ها، هنوز اقدامی عملی صورت نگرفته و مسئولان استان نسبت به این وضعیت گلایه‌مند هستند.

سرهنگ آزادی در پایان به یادمان سه شهید گمنام پارک مردم اشاره کرد و گفت: این یادمان که در یکی از مهم‌ترین نقاط شهر همدان قرار دارد، به دلیل نبود پیش‌بینی لازم در زمان اجرا، به‌صورت موقتی و با طرحی ضعیف اجرا شده است. اکنون طرح بازآفرینی آن آماده شده و در شورای شهر و شهرداری نیز مطرح شده است. از جناب آقای صوفی انتظار می‌رود که در این زمینه نیز حمایت‌های لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار