دکتر جمالیان: ریزگرد‌ها و مازوت‌سوزی نفس مردم را به شماره انداختند

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان گفت: مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها یکی از عوامل اصلی آلایندگی هوا است به‌ویژه در نیروگاه‌هایی مانند شازند، استفاده از سوخت مازوت در کنار خشکی خاک و نبود پوشش گیاهی متناسب، شرایط را به سمت وضعیت اضطرار آلودگی در شهرهایی، چون اراک، تهران و کرج برده و گلایه‌های شدید مردم را در پی داشته است.
کد خبر: ۷۶۱۸۹۶
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۵ - 12July 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از اراک، دکتر سید محمد جمالیان نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان طی سخنانی اظهار داشت: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده و عدم یکپارچگی دستگاه‌ها در اجرای قانون هوای پاک، سلامت مردم را تهدید می‌کند.

دکتر جمالیان: ریزگرد‌ها و مازوت‌سوزی نفس مردم را به شماره انداختند

اغلب ریزگردها قطر کمتر از ۱۰ میکرون دارند بنابراین میزان مراجعات مردم به مراکز درمانی به دلیل علائم تنفسی مانند خشکی گلو، گلودرد، تنگی نفس، سوزش چشم و تشدید بیماری‌های قلبی و ریوی افزایش چشمگیری یافته است.

دکتر سید محمد جمالیان، ریزگردها را یکی از مهمترین و اصلی ترین منابع آلایندگی هوای کشور دانست و با انتقاد از وضعیت آلودگی هوا در برخی استان‌های کشور از جمله تهران، خوزستان، سیستان و بلوچستان، البرز و مرکزی، گفت: مازوت سوزی در پاییز و زمستان و ریزگردها در بهار و تابستان مهمان همیشگی اغلب کلانشهرها است و متاسفانه تشدید خشکسالی ها به معضل آلودگی هوا دامن می زند.

دکتر جمالیان با بیان اینکه کمبود بارش ها افزایش سرعت بیابان زایی را در پی داشته است، افزود: متاسفانه سرعت بیابان زایی از بیابان زدایی بیشتر است و این وضعیت باعث بحرانی تر شدن وضعیت آلودگی هوا شده و وضعیت هوا در برخی کلانشهرها به مرحله اضطرار رسیده است.

این مسئول با بیان اینکه دولت ها سال ها است در مسیر کاهش آلودگی هوا گام برداشته اند، تصریح کرد: البته سرعت بیابان زایی و آلودگی هوا بسیار بیشتر از اقدامات انجام شده است بنابراین دولت باید روند بیابان زدایی را با شدت و سرعت بیشتری انجام دهد البته هر چند باید بودجه کافی در زمان مناسب تامین و تخصیص یابد اما متاسفانه به این مهم توجه لازم نشده است.

دکتر جمالیان یادآور شد: ریزگردهای اطراف قم و کویر میقان استان مرکزی و سایر مناطق نه تنها استان های خود را درگیر کرده اند بلکه استان های دیگر را هم تحث تاثیر قرار داده اند و در این رابطه راهی جز رفع بیابان زدایی نداریم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت توجه به پوشش گیاهی، تصریح کرد: پوشش گیاهی باید متناسب با نوع خاک و اقلیم خاص مناطق خشک و بیابانی توسعه یابد و نمی‌توان هر نوع درختی یا گیاهی را در هر منطقه‌ای کاشت در عین حال، به دلیل کمبود بودجه، بسیاری از پروژه‌های بیابان‌زدایی یا اجرا نشده‌اند یا نیمه‌کاره مانده‌اند.

وی افزود: مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها هم یکی از عوامل اصلی آلایندگی هوا است به‌ویژه در نیروگاه‌هایی مانند شازند، استفاده از سوخت مازوت در کنار خشکی خاک و نبود پوشش گیاهی متناسب، شرایط را به سمت وضعیت اضطرار آلودگی در شهرهایی چون اراک، تهران و کرج برده و گلایه های شدید مردم را در پی داشته است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به گزارش‌های دریافتی از مراکز درمانی، گفت: چون اغلب ریزگردها قطر کمتر از ۱۰ میکرون دارند بنابراین میزان مراجعات مردم به دلیل علائم تنفسی مانند خشکی گلو، گلودرد، تنگی نفس، سوزش چشم و تشدید بیماری‌های قلبی و ریوی افزایش چشمگیری است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی همچنین با انتقاد از روند کند اجرای قانون هوای پاک، گفت: اگرچه این قانون سال‌ها است تصویب شده اما متاسفانه تنها ۳۰ تا ۳۵ درصد آن اجرا شده و عملاً اثرگذاری قابل توجهی نداشته است.

دکتر جمالیان گفت: نبود هماهنگی و همکاری جدی میان وزارتخانه های نفت، صمت، نیرو و جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست چالش اصلی عدم اجرای قانون هوای پاک است و هر کدام از این نهادها بخشی از مسئولیت را به دوش می‌کشند اما در عمل اقدام یکپارچه‌ای برای مقابله با آلودگی دیده نمی‌شود در این رابطه بسیار ضروری است دستگاه های مربوطه برای تامین سلامت مردم به صورت جدی در مسیر اجرای این قانون گام بردارند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس، ناترازی انرژی را در تشدید آلودگی هوا موثر دانست و گفت: دولت و دستگاه‌های اجرایی باید به صورت فراوزارتخانه‌ای و فرادستگاهی عمل کرده و بیابان‌زدایی، ارتقای کیفیت خودروها، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، اصلاح الگوی سوخت نیروگاه‌ها، گسترش ناوگان حمل‌ونقل پاک و نصب فیلتر در صنایع آلاینده را در اولویت جدی خود قرار دهند؛ سلامت مردم مهم‌تر از هر موضوع دیگری است و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم خاطرنشان کرد: کارگروه های اضطرار آلودگی هوا تنها نسخه شفابخش را تعطیلی ادارات و محدودیت حضور کارمندان می دانند اما این اقدام تاکنون هیچ گونه اثر مفیدی نداشته و بسیاری از استان ها حتی دیگر تعطیلی را هم مدنظر قرار نمی دهند و در واقع این معضل برای دولت تبدیل به موضوعی عادی شده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار