نخستین تعاونی ملی فراگیر کودکان استثنایی در سنندج ایجاد می‌شود

در کارگروه تخصصی معلولان که با حضور جمعی از مدیران و فعالان حوزه توانبخشی در هنرستان دخترانه گل‌ها در سنندج برگزار شد، خبری امیدوارکننده اعلام شد، نخستین تعاونی ملی فراگیر کودکان استثنایی در سنندج ایجاد می‌شود. در اقدامی کم‌سابقه، سنندج به‌زودی میزبان یک تعاونی خواهد بود که کودکان با نیاز‌های ویژه را به چرخه تولید و اشتغال وارد می‌کند، گامی مؤثر برای تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی در جامعه‌ای که همواره به سهم‌خواهی برابر می‌اندیشد.
کد خبر: ۷۶۱۹۶۶
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۷ - 12July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، سال‌هاست دغدغه اشتغال، توانمندسازی و مشارکت اجتماعی کودکان با نیاز‌های ویژه به‌عنوان یک مسئله میان‌بخشی در محافل آموزشی، اجتماعی و حمایتی کشور مطرح است. اما این بار، کردستان در اقدامی ابتکاری گامی به جلو برداشته است. 
 
در کارگروه تخصصی معلولان که با حضور جمعی از مدیران و فعالان حوزه توانبخشی در هنرستان دخترانه گل‌ها در سنندج برگزار شد، خبری امیدوارکننده اعلام شد، نخستین تعاونی ملی فراگیر کودکان استثنایی در سنندج ایجاد می‌شود.
 
نخستین تعاونی ملی فراگیر کودکان استثنایی در سنندج ایجاد می‌شود
 
اقبال خانی، سرپرست اداره آموزش و پرورش استثنایی کردستان، با اعلام این خبر گفت: مقدمات ایجاد این تعاونی به‌منظور تقویت آینده شغلی و استقلال مالی و اجتماعی دانش‌آموزان استثنایی فراهم شده و هدف نهایی، ورود مؤثر این دانش‌آموزان به بازار کار پس از پایان تحصیلات است.
 
وی اشتغال این گروه را موضوعی پیچیده، چندوجهی و نیازمند تعامل بین‌دستگاهی دانست و تأکید کرد: آموزش و پرورش باید با ارتقای کیفیت مهارت‌آموزی، دانش‌آموزان را برای کسب شایستگی‌های لازم جهت حضور در بازار کار آماده کند.
 
وی تصریح کرد: در همین راستا، ظرفیت کارگاهی هنرستان‌های گل‌ها و نوآوران نیز برای این طرح فعال خواهد شد.
 
این تعاونی قرار است با ترکیبی از دانش‌آموزان استثنایی، والدین آنها (که عمدتاً از سه دهک پایین درآمدی هستند) و همچنین دیگر افراد علاقه‌مند به فعالیت در حوزه معلولان شکل گیرد. ۷۰ درصد اعضا را کودکان استثنایی یا خانواده‌هایشان تشکیل می‌دهند.
 
نصرالله ابراهیمی، مشاور استاندار کردستان در امور معلولان هم در این نشست، نقش این تعاونی‌ها را در ایجاد استقلال، خلاقیت و هویت اجتماعی برای کودکان با نیاز‌های ویژه برجسته خواند.
 
وی تأکید کرد: برای رسیدن به این اهداف، نیازمند طراحی مرکز‌های تخصصی و استفاده از تجارب موفق پیشین هستیم.
 
حبیب‌الله ابراهیمی، مدیر بهزیستی سنندج نیز در این نشست از حمایت مالی این سازمان خبر داد و گفت: تسهیلات اشتغال‌زایی با کارمزد ۴ درصد در قالب وام‌های خوداشتغالی برای معلولان در نظر گرفته شده که می‌تواند پشتوانه‌ای عملی برای شکل‌گیری این تعاونی باشد.
 
راه‌اندازی تعاونی ملی فراگیر کودکان استثنایی در سنندج، تنها یک پروژه اقتصادی نیست؛ این طرح، نقشه راهی برای عزت‌بخشی به نسلی است که سال‌ها با نادیده‌گرفته‌شدن و محدودیت‌ها روبه‌رو بوده است. 
 
با هم‌افزایی نهاد‌های مختلف، اکنون این فرصت تاریخی برای کردستان فراهم شده تا الگوی ملی در زمینه اشتغال و توانمندسازی کودکان استثنایی باشد؛ الگویی که می‌تواند آینده‌ای روشن‌تر را نه فقط برای این کودکان، بلکه برای کل جامعه ترسیم کند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار