شهید غفاری آذر:

مهم‌ترین وظیفه در برابر خون شهدا، کوتاهی نکردن در انجام مسئولیت‌ها است

شهید «حمید غفاری آذر»در فرازی از وصیت نامه خود آورده است: اگر به بهانه‌های سختی کار یا مشکلات راه و یا عناوین دیگر از انجام تکلیف و مسئولیت طفره رویم نه تنها از روح بزرگ انسانی خویش بلکه در نزد شهدا نیز شرمنده خواهیم بود.
کد خبر: ۷۶۲۱۶۶
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۶ - 13July 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از ارومیه، «حمید غفاری آذر» در سال ۱۳۳۹ در شهرستان ارومیه، در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. وی در سال ۱۳۶۴ در کلاس اول ابتدائی ثبت نام شد و پس از طی تحصیلات مقدماتی و راهنمایی، در سال ۱۳۵۴ وارد دبیرستان شد و سپس در رشته بازرگانی دیپلم گرفت.

مهم‌ترین وظیفه در برابر خون شهدا، کوتاهی نکردن در انجام مسئولیت‌ها است

وی در مهر ماه سال ۱۳۵۹ پس از مدت‌ها فعالیت و عشق به اسلام و انقلاب با صداقتی وصف ناپذیر وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. خدمت برایش دلچسب و خوشایند بود و با جان و دل انجام وظیفه می‌کرد و حتی هفته‌ها به منزل سر نمیزد. درطول خدمت در سپاه، در واحد‌های تدارکات به عنوان مسؤول عملیات، گروه ضربت و مدت کمی نیز، در گروه مبازره با قاچاق و مواد مخدر و تحقیقات سپاه فعالیت داشت. در گروه ضربت در گشت‌ها و درگیری‌های مختلف از قبیل منطقه سرو در زمان شهید مهدی باکری و گوگ تپه که منجر به شهادت اسوة اخلاق شهید مهدی امینی شد حضور داشت. البته در قضیه دارلک نیز بنا بر صلاحدید شهید مهدی امینی و به لحاظ پی گیری امورات محوله، از شرکت در عملیات محروم شد و بعد‌ها تا وقتی که زنده بود وقتی از این موضوع صحبت به میان می‌آمد از عدم حضور خویش حسرت می‌خورد.

در سال ۱۳۶۰ ضمن حفظ ارتباط نیمه فعال خود با سپاه آن را ترک کرد و بنا به عشق و علاقه‌ای که نسبت به مطالعه و تحصیل علوم دینی داشت در مدرسه عالی علوم دینی ولیعصر تبریز ثبت نام و بعد از قبولی به تحصیل در آن پرداخت.

در رابطه فعالیت‌های اجتماعی شهید در جریان انقلاب و بعد از پیروزی، سخن بسیار است. همزمان با اوجگیری انقلاب در شهرستان ارومیه، در تظاهرات شرکت می‌کرد به عنوان مثال، بار‌ها به بهانه حضور در دبیرستان از منزل خارج می‌شد و بلافاصله به تظاهرات مردمی بر ضد رژیم پهلوی می‌پیوست.

بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ مقارن با آخرین سال تحصیلی در دبیرستان، با همکاری وی چند نفر از همفکران و دوستان اقدام به تشکیل انجمن اسلامی در دبیرستان کرد و فعالیت‌های خود را گسترش دادند. همچنین با همکاری همان دوستان به تشکیل فروشگاه تغذیه در مدرسه اقدام کرد و جالب توجه اینکه، درآمد حاصله از فروشگاه را شبانه صرف خانواده‌های محروم و مستمند در مناطق پائین شهر می‌کرد.

از خصوصیات اخلاقی و فضائل با ارزش شهید می‌توان به کم حرفی و اجتناب از یاوه گوئی، احترام به والدین و بزرگتر‌ها و مهربانی عطوفت غیر قابل وصف به نزدیکان، تعاون و مساعدت و ادای حق همسایگی نسبت به همسایگان اشاره کرد، که کم و بینش در خاطره‌ها به یادگار مانده است. گذشت و کوشش و جدیت در تحصیل کمالات نفسانی خصوصا اخلاق در عمل و در مجموع، جدیت در جهت دادن به اعمال و سکنات خود در مسیر الهی، همگی از وی فردی متواضع، فکور، پر تحرک و فعال و خستگی ناپذیر در راه اسلام و انقلاب اسلامی ساخته بود.

شهیدغفاری آذر، در قبال انقلاب اسلامی و خون شهیدان و جهاد در راه خدا، توجه خاص داشت. به گونه‌ای که می‌گفت: خداوند از ما نخواهد گذشت که علم به آنچه رضای خدا در آن است داشته باشیم، ولی به بهانه‌های مختلف اعم از سختی کار یا مشکلات راه و یا عناوین دیگر از انجام تکلیف طفره رویم و گمان کنیم که خداوند نیز فراموش می‌کند، اگر چنین کنیم، نه تنها باید از روح بزرگ انسانی خویش و شهدای خونین پیکرمان شرمنده باشیم، بلکه باید بدانیم که خداوند تبارک و تعالی، دیگر هرگز با نظر رحمت به ما نمی‌نگرد و شامل کسانی خواهیم شد، که خداوند در شأن آنان آیات تحذیر آورده و معاد و حساب، روز ترس بزرگ را که حضرت علی (ع) قیامت را به آن تعبیر نموده یادآوری میشود و میفرماید: (یوم تجد کل نفس ما عملت من خیر محضرا و ما عملت من سوء تود لو ان بین‌ها و بینه امداد بعیدا و یحذرلم ا... نفسه وا... رؤوف بالعباده) و این پند و نصیحت خداوند بزرگ در قرآن کریم به بندگان خودش است، که قبل از اینکه روز عمل تمام شود و روز حساب آغاز گردد، آنان را با رحمانیت تمام به بندگی خود و عمل خالص و حمایت دین خود می‌خواند.

شهید، در سال ۱۳۶۱ در کاروان اعزامی به جبهه‌های جنگ تحمیلی به همراه جمعی دیگر از طلاب مدرسه عالی ولیعصر تبریز و بسیجیان عاشق بی قرار، شرکت جسته و همراه آن ستارگان زمینی به کهکشان بی انتهای عالم ملکوت پیوست و در عملیات حماسه ساز و افتخار آمیز بیت المقدس که به آزادسازی خرمشهر قهرمان انجامید شرکت کرد.

پس از شرکت در آزاد سازی پادگان حمیدیه هویزه، در ۲۴ تیر سال ۱۳۶۱ در عملیات شلمچه، در اثر اصابت ترکش دشمن به شهادت رسید.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار