رحمتی: رسانه‌های معاند در برابر گسترش فرهنگ عاشورا ناکام ماندند

کارشناس رسانه و فضای مجازی گفت: با اشاره به اینکه جنگ روایت‌ها به یکی از ارکان اصلی نبرد نرم تبدیل شده است، گفت: فرهنگ محرم و عاشورا تبدیل به پدیده‌ای جهانی شده است و در اقصی نقاط جهان دل‌ها به عشق نهضت حسینی می‌تپد و وجدان‌ها بیدار می‌شود.
کد خبر: ۷۶۲۲۰۸
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۳ - 13July 2025

به گزارش دفاع‌پرس، از لرستان، «عزیزمراد رحمتی»، کارشناس رسانه و فضای مجازی امروز( یک شنبه) در نشست مجازی با فعالان سواد رسانه‌ای و فضای مجازی استان لرستان که از سوی سازمان بسیج رسانه سپاه لرستان با عنوان «ناکامی رسانه‌های معاند درباره جنگ روایت‌های محرم» برگزار شد، اظهار داشت: در عصر حاضر که جهان اسلام و جمهوری اسلامی ایران با تهاجمات پیچیده‌ای از سوی دشمنان خارجی و جریان‌های انحرافی داخلی مواجه است، مسئله جنگ روایت‌ها به یکی از ارکان اصلی نبرد نرم تبدیل شده است.

رحمتی: رسانه‌های معاند در برابر گسترش فرهنگ عاشورا ناکام ماندند

وی افزود: محرم و عاشورا به مثابه قلب تپنده فرهنگ شیعی همواره آماج تحریف‌ها و قرائت‌های واژگون شده قرار گرفته است، این در حالی است که نقش بی‌بدیل ولایت فقیه و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری به عنوان ستونی استوار توانسته هرگونه انحراف در روایت عاشورا و محرم را خنثی و محرم و انقلاب را در برابر موج‌های سهمگین و جنگ روایت‌ها مقاوم و مقتدر سازد.

این مدرس سواد رسانه با بیان اینکه جایگاه ولایت فقیه در نظام معرفتی شیعه صرفاً یک جایگاه حقوقی و سیاسی نیست، بلکه نهادی معرفتی و ولایی است که استمرار خط امامت در عصر غیبت را تضمین می‌کند، ادامه داد: روایت عاشورا فقط یک روایت و واقعه تاریخی نیست، بلکه یک گفتمان حیاتی در تمدن نوین اسلامی است و دشمنان و کسانی که به دنبال تحریف محرم و عاشورا هستند نیز به خوبی به این نکته پی برده‌اند که عاشورا مرکز ثقل روایت‌سازی جبهه حق علیه جبهه باطل است.

وی افزود: دشمنان اسلام ناب محمدی با علم به جایگاه رفیع عاشورا در بسیج توده‌های مردمی و ایجاد مقاومت تمدنی همواره در پی استحاله معنایی این حرکت عظیم الهی بوده‌اند و با قرائت‌های تحریف‌شده نظیر عاشورای بی‌سیاست، حسین مظلوم بی‌مصالحه و بی‌مسامحه ... تلاش داشته‌اند، مطالبه‌گری جامعه اسلامی را در نطفه خفه کنند و عاشورا و محرم را به شکلی تحریف کنند که فقط در حد یک گریه مظلومانه بی‌غیرت در اذهان جامعه بشری حک شود.

رحمتی به تلاش دشمنان برای خاموش کردن چراغ هدایت محرم و عاشورا و نقش بی‌بدیل رهبر معظم انقلاب در خنثی‌سازی تحریف‌ها در برهه‌های مختلف اشاره کرد و ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همواره بر بصیرت عاشورایی، جهاد تبیین و حسین فهمی عاشورایی تأکید دارند و با هشدار‌های مکرر درباره تحریف عاشورا همچون عبرت‌زدایی مانع از آن شده است که جریان‌های فرصت‌طلب، این سرمایه عظیم تمدنی را به ابزار خام‌آفرین بدل سازند.

این کارشناس سواد رسانه با بیان اینکه ناکامی دشمنان مرهون هدایت راهبردی ولی فقیه است، گفت: رهبر معظم انقلاب با بازخوانی مستمر و دقیق تاریخ عاشورا از منظر سیاسی و اجتماعی، عاشورا و پیام امام حسین (ع) را در بطن اجتماعی زنده کردند و فرمودند: ما هیئت سکولار نداریم و تأکید کردند که هیئت‌های مذهبی باید در راستای اسلام سیاسی و مجاهدت باشند و نمی‌توانند رویکردی سکولار داشته باشند به عبارت دیگر، هر کسی که به امام حسین (ع) علاقه دارد، باید به اسلام سیاسی و مجاهدت نیز معتقد باشد. 

وی با اشاره به اینکه تقویت شعائر محرم به مثابه جهاد تبیین است، اظهار کرد: روحیه مقاومت روز به روز در بطن جامعه و امت اسلامی و جهان بشریت رسوخ و نفوذ پیدا کرده است و این حکایت از راهبری‌های حکیمانه و خردمندانه ولایت مطلقه فقیه در جلوگیری تحریف‌های عاشورا و محرم دارد.

رحمتی جایگاه ولایت فقیه را سنگر مستحکمی برای صیانت از روایت‌ها دانست و با بیان اینکه امت هر وقت پشت سر ولایت فقیه حرکت کرده از فتنه‌ها و انحرافات عبور کرده است، افزود: رهبر معظم انقلاب با اتصال گفتمان عاشورا به گفتمان تمدن نوین اسلامی نه تنها از تحریف‌ها جلوگیری کرد، بلکه عاشورا را به ابزاری برای بیدارسازی امت‌های اسلامی و استمرار مقاومت در برابر استکبار جهانی تبدیل کرد.

وی با بیان اینکه یکی از ناکامی‌های رسانه‌های معاند در جنگ روایت‌های محرم و عاشورا در ساحت اجتماعی است و انسجام ملی جامعه ما و جوامع اسلامی در سایه روایت حسینی و ناکامی معاندان در شکستن همبستگی اجتماعی امروز کاملاً ملموس و مشهود است، اضافه کرد: رسانه‌های معاند در چند سال اخیر به طور پیوسته تلاش کردند تا همبستگی اجتماعی مردم ایران و امت واحده اسلامی را تضعیف کنند، این رسانه‌ها از طریق تولید محتوا‌های منفی و تحلیلی‌های تحریف شده در پی ایجاد شکاف‌های مذهبی، قومی و نسلی بودند و هدف آنها این بود، نشان دهند محرم و عزاداری‌های حسینی عاملی برای اختلاف و مانع پیشرفت جامعه است، اما برخلاف این تبلیغات، محرم در هر سال به عامل تقویت همبستگی اجتماعی و ملی جامعه اسلامی تبدیل شده است.

این مدرس سواد رسانه ادامه داد: در سال‌های اخیر ما شاهد این هستیم که گروه‌های مختلف اجتماعی از جوانان و نوجوانان گرفته تا اقوام مختلف ایران اعم از ترک، لر، عرب، بختیاری و ... در کنار یکدیگر در مراسم محرم شرکت می‌کنند و این حضور گسترده نه تنها شکاف‌ها را کاهش داده بلکه مردم را در یک فضای مشترک اجتماعی حول یک محور گرد هم آورده است، کمااینکه پژوهش‌های مختلفی که انجام شده نشان می‌دهد، محرم برای اکثریت ایرانی‌ها نمادی از وحدت و هویت ملی است.

وی با یادآوری اینکه رسانه‌های معاند با تمام تلاش‌های خود نتوانستند حقیقت محرم و عاشورا را کتمان یا آن را تغییر دهند و محرم همچنان مردم را در مسیر درست هدایت و رهبری می‌کند، اظهار کرد: شکست معاندان در جنگ روایت‌ها نشان‌دهنده ناکامی آنها در نفوذ به لایه‌های عمیق اجتماعی جامعه ایرانی است.

رحمتی به ناکامی دشمن در مهندسی فرهنگی از طریق تخریب نماد‌های محرم اشاره کرد و افزود: رسانه‌های معاند با استفاده از ابزار‌های مختلف تلاش کردند نماد‌های فرهنگی محرم و عاشورا را تخریب و تحریف کنند و عزاداری‌ها، نذری دادن‌ها، سینه‌زنی‌ها و دیگر آیین‌های عاشورایی را به عنوان نشانه‌ها و نماد‌های خرافه و عقب‌ماندگی معرفی کنند و از این طریق ارزش‌های معنوی محرم را زیر سؤال ببرند، اما محرم هر سال با بازآفرینی‌های فرهنگی و هنری جدید به ویژه در قالب آثار هنری و تولید رسانه‌ای همچنان شتابنده به حیات خود ادامه می‌دهد.

این فعال فرهنگی به تلاش جوانان ایرانی برای نشر و بازتولید محتوا‌های عاشورایی اشاره کرد و گفت: فیلم‌ها، پادکست‌‎‌ها، تصاویر دیجیتال و کتاب‌های با محتوای عاشورایی و محرمی یک نشانه زنده بودن این فرهنگ در نسل جدید است از سوی دیگر محتوای عاشورایی در شبکه‌های اجتماعی روز به روز در حال گسترش و در حال جذب دیگر جوانان در اقصی نقاط جوامع بشری است.

وی با بیان اینکه محتوای تصویری و ویدئویی که از مراسم محرم در فضای مجازی و رسانه‌ای منتشر می‌شود، نشان‌دهنده این است روایت عاشورا به طور پیشتاز و در قالب‌های جدید دارد به زندگی و اثرگذاری خودش بر جوامع بشری ادامه می‌دهد، ادامه داد: رسانه‌های معاند، چون درک صحیحی از فرهنگ عاشورا، جامعه ایرانی و فرهنگ حسینی ندارند در این مقابله نیز مانند دیگر مقابله‌ها شکست خوردند و فرهنگ عاشورا امروزه به طور فزاینده‌ای رشد کرده که بیانگر این است شکست تهاجم فرهنگی اتفاق افتاده است.

این مدرس سواد رسانه به ناکامی دشمن در ساحت سیاسی و تقابل با گفتمان مقاومت برآمده از محرم و عاشورا اشاره کرد و افزود: در طول سال‌های گذشته رسانه‌های معاند تلاش کردند، پیام امام حسین (ع) و مراسم محرم را از سیاست جدا کنند و محرم را به یک واقعه تاریخی و مذهبی تقلیل دهند و از آن برداشت‌های سیاسی، و فکری و اجتماعی را نفی کنند، اما محرم همواره محرک قوی برای گفتمان مقاومت و مبارزه با ظلم بوده و هست.

رحمتی با بیان اینکه امروزه در کشور‌های غربی نیز محرم و پیام امام حسین (ع) به عنوان نماد مبارزه با ظلم و استبداد شناخته می‌شود و بسیاری از مبارزان و آزادی‎خواهان عاشورا را نقطه مقاومت و الهام برای مبارزه خود می‌دانند، ادامه داد: تلاش رسانه‌های معاند برای خارج کردن محرم از دایره سیاست و مقاومت شکست خورد و گفتمان مقاومت از عاشورا الهام گرفت.

وی با بیان اینکه در هر عصری عاشورا و در هر نسلی یزید وجود دارد و یزیدی‌گری در هیبت دیکتاتورها، طاغوت‌ها، استعمارگران و مفسدان اقتصادی همچنان زنده است، ادامه داد: امروز شاهد هستیم در بسیاری از کشور‌های مسلمان منطقه، یزیدیان قد برافراشته‌اند و در مقابل آنها انسان‌های بی‌گناه را به خاک و خون می‌کشند، این در حالی است که سکوت در این برهه زمان به منزله تأیید جنایت و همراهی با یزید‌های زمان است.

این مدرس سواد رسانه با بیان اینکه یکی از کار‌های یزید این بود محرم و عاشورا را از ساحت سیاسی جامعه اسلامی بزداید، افزود: اسلام بی‌برائت، اسلام عافیت‌طلبان و مرفهان بی‌درد و اسلام بی‌جهاد و شهادت اسلام ناب محمدی نیست.

رحمتی با اشاره به اینکه ما با قیام زنده‌ایم و اشکی که قیام نسازد، ارزشی ندارد و امام حسین (ع) هدف خود از قیام کربلا را اصلاح امت جدش رسول‌الله (ص) بیان کرد، گفت: بی‌تفاوتی و سکوت ما در مقابل ظلم و ستم یزیدیان زمانه، خیانت به تاریخ و اسلام است و این بی تفاوتی باعث می‌شود با دشمنان دین خدا شریک باشیم، کمااینکه ترس از دشمن نیز جسارت شیاطین زمان نسبت به مسلمانان را بیشتر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در هر عصری یک حسین و در هر نسلی یک یزید وجود دارد و تنها تفاوت یزیدیان زمان در این است که یزیدیان امروز دروغگوتر، جسورتر، مدرن‌تر و حیله‌گرتر هستند، اظهار کرد: دشمن در محدودسازی قیام عاشورا ناکام مانده است، آنها تلاش داشتند محرم و عاشورا را به عنوان یک موضوع مذهبی و ملی - ایرانی معرفی کنند و آن را برای دیگر ملت‌ها بی‌اهمیت و کم‌اهمیت جلوه دهند، هدفشان این بود نشان دهند محرم مختص جامعه شیعی و ایران است و هیچ پیامی برای دیگر ملت‌ها ندارد، اما این تلاش امروز در عمل با شکست مواجه شده و محرم و عاشورا تبدیل به پدیده‌ای جهانی شده و در اقصی نقاط جهان دل‌ها به عشق محرم و عاشورا می‌تپد و وجدان‌ها بیدار می‌شود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار