همدان، پیشتاز در جمع‌آوری نذورات برای توسعه حرم‌های عتبات عالیات

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان از افزایش چشمگیر ۵۰ درصدی نذورات مردمی این استان از سال ۱۴۰۱ تاکنون خبر داد و گفت: مشارکت فعال مردم همدان در حمایت از پروژه‌های بازسازی حرم‌های مطهر امام حسین (ع) و دیگر اماکن مقدس، موجب پیشرفت چشمگیر در توسعه عتبات شده است.
کد خبر: ۷۶۲۲۴۸
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۱ - 13July 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، «سیدرضا موسوی» رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان، امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت عشق به امام حسین (ع) و نقش مردم در حمایت از فعالیت‌های فرهنگی و بازسازی عتبات، گفت: هرجا نام امام حسین و اهل بیت (ع) مطرح باشد، مردم با جان و دل پای کار می‌آیند و همراهی می‌کنند. تاریخ اسلام نشان داده است که مردم همواره پشتوانه فعالیت‌های فرهنگی و دینی بوده‌اند.

رشد ۵۰ درصدی نذورات مردمی همدان برای بازسازی عتبات عالیات

وی با بیان اینکه ستاد توسعه عتبات عالیات از سال ۱۳۸۲ به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی و با همکاری سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تشکیل شده است، افزود: از آن زمان تاکنون، بازسازی‌ها و توسعه‌های متعددی در حرم‌های امام حسین (ع) و سایر اماکن مقدس انجام شده که با مشارکت و نذورات مردم عزیز کشورمان از جمله استان همدان امکان‌پذیر شده است.

رئیس ستاد توسعه عتبات همدان با اشاره به فعالیت‌های مردمی در جمع‌آوری نذورات، ادامه داد: یکی از افتخارات استان همدان، جمع‌آوری بیش از ۲۸۰ هزار خشت طلایی برای ارتقای گنبد مطهر امام حسین (ع) است که در کشور بی‌نظیر بوده و نشان‌دهنده عشق و ارادت مردم این دیار به اهل بیت است.

رئیس ستاد توسعه عتبات همدان همچنین درباره نحوه مشارکت مردم در این پروژه‌ها گفت: دو پویش اصلی برای جذب نذورات وجود دارد؛ یکی مشارکت در ساخت صحن‌ها با سهم‌های ۳ میلیون تومانی و دیگری پویش کاشی که هر سهم آن ۲۰۰ هزار تومان است که اسامی خیرین روی کاشی‌ها ثبت و نصب می‌شود تا یادگاری ماندگار باشد.

وی گفت: ستاد آمادگی پذیرش هر نوع نذورات نقدی و غیرنقدی از جمله طلا، نقره، زمین کشاورزی، مصالح ساختمانی و سایر موارد را دارد و این نذورات در توسعه و بازسازی حرم‌های مطهر صرف خواهد شد.

وی افزود: تمام مصالح و نیروی انسانی این پروژه‌ها از ایران تأمین می‌شود و هیچ هزینه‌ای در عراق صرف نمی‌شود، که این موضوع علاوه بر حفظ کیفیت، موجب اشتغال‌زایی برای متخصصان ایرانی شده است.

موسوی با اشاره به پروژه‌های در حال انجام در حرم امام حسین (ع) تصریح کرد: صحن حضرت زهرا (سلام الله علیها) در نجف با مساحت بیش از ۲۲۰ هزار متر مربع تکمیل و تحویل شده است. صحن عقیله بنی هاشم (سلام الله علیها) در کربلا با پیشرفت ۸۰ درصد در حال اتمام است و تا پایان سال ۱۴۰۵ تحویل داده می‌شود.

وی ادامه داد: پروژه‌های دیگر شامل ساخت صحن‌های امام زمان (عج)، امام حسن مجتبی (ع)، حضرت علی اکبر و قاسم بن الحسن (ع) در مساحتی بالغ بر ۴۰ هکتار در دست اجرا است.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان همدان از رشد چشمگیر مشارکت مردمی در حوزه نذورات خبر داد و گفت: از سال ۱۴۰۱ تاکنون، نذورات مردمی در استان با افزایش ۵۰ درصدی همراه بوده است.

وی همچنین از اجرای طرح نذر خانوادگی خبر داد و توضیح داد: در قالب این طرح، هر فرد سالانه ۲۰ هزار تومان نذر می‌کند که در صورت مشارکت گسترده و بر اساس جمعیت استان، می‌توان سالانه تا ۳۶ میلیارد تومان کمک مردمی جمع‌آوری کرد. به گفته وی، تاکنون سه قطعه زمین نیز از سوی مردم به‌عنوان نذر در حوزه املاک اهدا شده است.

موسوی در ادامه با اشاره به جایگاه ویژه استان همدان در مشارکت در بازسازی عتبات اظهار کرد: در حوزه موقوفات نیز چهار منزل در شهر همدان وقف شده که نکته قابل توجه، حضور دو خانواده از واقفان در جمع مددجویان کمیته امداد است که این امر، عمق ایمان و ایثار مردم همدان را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به فعالیت گسترده ستاد همدان، این استان را یکی از قدیمی‌ترین و فعال‌ترین ستادهای کشور دانست و افزود: هم‌اکنون ۲۵ ستاد و ۱۴ کارگاه قالیبافی در نقاط مختلف استان مشغول فعالیت هستند.

رئیس ستاد توسعه عتبات همدان تصریح کرد: امیدواریم با همراهی مردم و مسئولان، بتوانیم سهم استان همدان را در توسعه عتبات عالیات حفظ و ارتقاء دهیم و پرچم خدمتگزاری به اهل بیت را به اهتزاز درآوریم.

وی در پایان با اشاره به فرارسیدن ایام اربعین حسینی، متذکر شد: در ایام اربعین، ۲۴ موکب در کشور عراق برای ارائه خدمات فعال هستند و علاوه بر آن، ۲۰۰ موکب‌ از استان در مسیر رفت و برگشت زائران آماده خدمت‌رسانی می‌باشند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار