مهاجرت معکوس؛ فروپاشی رؤیای صهیون

مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها از سرزمین‌های فلسطین اشغالی در میان بحران‌هایی که رژیم صهیونیستی با آنها دست به گریبان است به عاملی بسیار مهم و تاثیرگذار در تشدید فروپاشی این رژیم اشغالگر و نامشروع تبدیل شده است.
کد خبر: ۷۶۲۴۲۲
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۵ - 15July 2025

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: در شرایطی که روز به روز شاهد گسترش و تعمیق بحران‌های حاکم بر سرزمین‌های فلسطین اشغالی و بالطبع رژیم صهیونیستی هستیم، مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها از این سرزمین به چالشی جدی و بی‌سابقه تبدیل شده که سران و مقامات این رژیم هیچ راه‌حلی برای کنترل و کاهش آن ندارند.

مهاجرت معکوس؛ فروپاشی رویای رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از ده‌های قبل با معضل مهاجرت صهیونیست‌ها رو‌به‌رو بوده و با این مشکل دست به گریبان است، اما این پدیده پس از عملیات «طوفان الاقصی» در هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ شکل تازه و گسترده‌ای به خود گرفته است. ضمن اینکه گسترش تنش‌های نظامی با حماس و آغاز جنگ غزه و همچنین تنش‌های نظامی با حزب‌الله لبنان و در نهایت جنگ ۱۲ روزه با ایران موجب شدت گرفتن این مهاجرت معکوس شده است.

بر همین اساس باید گفت که امروز مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها از سرزمین‌های فلسطین اشغالی به یکی از بزرگترین تهدیدات داخلی برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. هم اکنون ترکیبی از ناامنی، بحران اقتصادی، اختلافات اجتماعی و فروپاشی اعتماد به نهاد‌های حکومتی، موجی از مهاجرت را به راه انداخته که آینده جمعیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی را به خطر انداخته است.

اگر نگاهی به آمار و ارقام موجود پیرامون مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها از سرزمین‌های فلسطین اشغالی داشته باشیم درمی‌یابیم که بر اساس گزارش سال ۲۰۲۴ اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، بیش از ۸۲,۷۰۰ نفر سرزمین‌های اشغالی را ترک کرده‌اند، در حالی که تنها ۲۳,۸۰۰ نفر به این منطقه بازگشته‌اند. این رقم در مقایسه با سال‌های گذشته بی‌سابقه است.

از طرف دیگر، روزنامه عبری «هاآرتص» گزارش داده که از ابتدای سال ۲۰۲۵، مهاجرت معکوس پنج برابر شده و تنها در چند ماه اول سال، ۱۰,۰۰۰ نفر به کانادا مهاجرت کرده‌اند. این رسانه می‌نویسد: «اسرائیل با موج فزاینده مهاجرت معکوس مواجه است که به دلیل تبدیل شدن سرزمین‌های اشغالی به مناطق ناامن، هر روز افزایش می‌یابد.»

روزنامه «یدیعوت آحرونوت» نیز در گزارشی به افزایش ۲۰ درصدی مهاجرت معکوس نسبت به سال گذشته اشاره کرده و گفته است که «دلایلی، چون افزایش تهدیدات، ادامه جنگ در غزه، افزایش هزینه‌های زندگی و تشدید اختلافات داخلی، تعداد زیادی از اسرائیلی‌ها را نسبت به آینده خود نگران کرده است.» ضمن اینکه، این رسانه همچنین گزارش داده که از اکتبر ۲۰۲۳، حدود ۳,۰۰۰ مهاجر جدید وارد سرزمین‌های اشغالی شده‌اند، اما این رقم در برابر خروج گسترده شهرک‌نشینان ناچیز است.

البته دلایل مهاجرت معکوس صهیونیست‌ها از سرزمین‌های فلسطین اشغالی به چهار دسته تقسیم می‌شود که شامل، ناامنی و تنش‌های نظامی، بحران اقتصادی، فروپاشی اجتماعی و سیاسی و فرار مغز‌ها است.

در حوزه «ناامنی و تنش‌های نظامی» جنگ‌های مستمر، به‌ویژه عملیات «طوفان الاقصی» و تنش‌های اخیر با ایران، از جمله عملیات «وعده صادق ۳»، حس ناامنی را در میان شهرک‌نشینان تشدید کرده است. به همین دلیل است که شاهد رشد و گسترش موج مهاجرت صهیونیست‌ها از سرزمین‌های فلسطین اشغالی هستیم.

در حوزه «بحران اقتصادی» هم پس از طوفان الاقصی، با خروج ۱۵۱ میلیارد شِکِل (۴۰ میلیارد دلار) سرمایه و تعطیلی حدود ۴۰,۰۰۰ شرکت، اقتصاد رژیم صهیونیستی تا اندازه زیادی فلج شده است. روزنامه «کالکالیست» نیز گزارش می‌دهد که ۹۵.۳ درصد ساکنان سرزمین‌های اشغالی معتقدند هزینه‌های زندگی در سال گذشته به‌شدت افزایش یافته و ۳۰ درصد از آنها نیز به دلیل وضعیت اقتصادی به فکر مهاجرت افتاده‌اند.

در حوزه «فروپاشی اجتماعی و سیاسی» نیز اختلافات داخلی، از جمله اصلاحات قضایی جنجالی و سلطه جریان‌های افراطی تلمودی، اعتماد عمومی را نابود کرده است. بر همین اساس، «ذوالفقار ضاهر» کارشناس لبنانی می‌گوید: «مهاجرت معکوس دیگر یک پدیده مقطعی نیست، بلکه نشانه‌ای از شکاف‌های عمیق در ساختار رژیم صهیونیستی است. این رژیم در تأمین امنیت و اعتماد عمومی شکست خورده است.»

در حوزه «فرار مغزها» هم خروج نخبگان، به‌ویژه در حوزه فناوری و پزشکی، به بحرانی جدی تبدیل شده است. شرکت «سایبر استارتس» با بودجه‌ای بیش از یک میلیارد دلار نتوانسته جلوی مهاجرت ۳,۸۰۰ متخصص فناوری را بگیرد. «جروزالم پست» هشدار می‌دهد: «کسانی که مهاجرت می‌کنند، اموال، مدارک دانشگاهی و مهارت‌های شغلی خود را نیز می‌برند، که خسارات بلندمدتی به رژیم وارد خواهد کرد.»

و در آخر، بحران مهاجرت معکوس، رژیم صهیونیستی را در برابر یک تهدید وجودی قرار داده است. ترکیبی از ناامنی، فروپاشی اقتصادی و شکاف‌های اجتماعی، رویای «سرزمین موعود» را به کابوسی برای شهرک‌نشینان تبدیل کرده است. همان‌طور که ذوالفقار ضاهر تأکید می‌کند: «این مهاجرت نشانه‌ای از پایان یک پروژه است که با وعده‌های فریبنده آغاز شد، اما حالا در حال فروپاشی است.»

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها