تولید آثار مکتوب در حوزه ایثار و شهادت ماندگارترین ادای دَین به شهدای کردستان است

رئیس حوزه هنری کردستان با اشاره به خلأ کمیت و کیفیت در تولیدات حوزه ایثار و شهادت گفت: تولید آثار مکتوب در حوزه ایثار و شهادت ماندگارترین ادای دین به شهدای کردستان است.
کد خبر: ۷۶۲۴۹۷
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۲ - 14July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، اسعد فرهادی صبح دوشنبه در جلسه هماهنگی کمیته تألیف، تدوین و نشر کنگره ۵۵۳۶ شهید استان کردستان که در راستای بزرگداشت مقام شامخ شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، جلسه هماهنگی کمیته تألیف، تدوین و نشر کنگره ۵۵۳۶ شهید استان کردستان برگزار شد، با ابراز تأسف از آمار پایین کتب منتشر شده درباره شهدای استان، اظهار کرد: ما در جلسات و نشست‌ها همواره از عنوان و یاد شهدا در قالب گفتار استفاده زیادی می‌کنیم، اما در عمل، آمار کتب منتشر شده درباره ۵۵۳۶ شهید استان به حدی پایین است که بیان و ارائه آن سخت و جای تأمل بسیار دارد.
 
تولید آثار مکتوب در حوزه ایثار و شهادت ماندگارترین ادای دَین به شهدای کردستان است
 
مسئول کمیته تألیف، تدوین و نشر کنگره ۵۵۳۶ شهید استان کردستان، با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی جامع‌تر در این زمینه، هدف‌گذاری کنگره را تولید ۱۰۰ اثر فاخر و قابل دفاع عنوان کرد.
 
فرهادی با قدردانی از تلاش نویسندگان و دغدغه‌مندان این عرصه، ارتقای کیفیت آثار تولیدی را مهم‌ترین اولویت این کمیته برای کنگره دوم شهدای کردستان برشمرد و اظهار کرد: تمامی آثار در دست اقدام باید تأییدیه این کمیته را دریافت کنند.
 
وی تأکید کرد: کتاب‌های تولیدی باید ویژگی‌ها و شرایط لازم را در قالب‌های مختلف ادبی داشته باشند و بتوانند مخاطب را ترغیب به خواندن اثر کنند.
 
وی افزود: توجه به زیبایی بصری از جمله صفحه‌آرایی، طرح جلد و گرافیک اثر، نوع کاغذ و چاپ از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که اگر قرار باشد تولیداتی داشته باشیم، باید در سطح بالایی کار کنیم که خوانده شود.
 
مسئول کمیته تألیف، تدوین و نشر کنگره شهدای کردستان، از فعالیت دائمی این کمیته فراتر از دوران کنگره خبر داد و هدف از آن را جلوگیری از کار‌های تکراری و ایجاد پایگاه داده و بانک اطلاعاتی از رویداد‌های مرتبط با چاپ و نشر آثار حوزه فرهنگ و مطالعات پایداری عنوان کرد.
 
وی همچنین به یکی از ضعف‌های استان در عرصه تربیت نویسنده توانمند اشاره کرد و از برنامه‌ریزی برای برگزاری دوره‌های تخصصی نویسندگی در حوزه دفاع مقدس با همکاری ارگان‌های دیگر خبر داد. فرهادی از علاقه‌مندان دعوت کرد تا در این کارگاه‌های تخصصی حضور یابند.
 
فرهادی با ابراز تأسف از عدم تولید حتی یک اثر درباره ۷۰۰ شهید ارتشی بومی استان، گفت: این موضوع نشان‌دهنده ضعف عملکرد ما متولیان است که نتوانسته‌ایم این الگو‌های ایثار و میهن‌پرستی را معرفی کنیم؛ و ضروری است که به معرفی الگو‌های ایثار و میهن پرستی بپردازیم.
 
وی در ادامه به قالب‌های تولیدی این کمیته اشاره کرد که شامل زندگی‌نامه شهدا (در قالب خاطرات، رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه و…) و همچنین معرفی رویداد‌های مهم کردستان نظیر آزادسازی سنندج، اتفاقات دزلی، قلعه‌جی، بانه، کامیاران و… خواهد بود.
 
فرهادی به سوژه‌های مغفول‌مانده‌ای همچون بمباران شیمیایی روستای قلعه‌جی سروآباد (همزمان با حلبچه) و واقعه ۱۵ خرداد پارک بانه که منجر به شهادت بیش از ۶۰۰ نفر شد، اشاره کرد و بر لزوم انعکاس این وقایع تأکید کرد.
 
فرهادی سخنان خود به غیبت نقش مردمان کردستان در ایثار و مقاومت در بسیاری از آثار تولید شده به نام کردستان اشاره کرد و این امر را ناشی از ناآشنایی نویسندگان و فیلم‌سازان با واقعیت‌های میدانی و سلحشوری مردان و زنان این خطه از میهن دانست.
 
رئیس حوزه هنری کردستان از وجود حدود ۲ هزار سوژه در قالب بانک سوژه‌ها در حوزه هنری خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با حمایت حوزه هنری مرکز و متولیان استانی و با تربیت نویسندگان بومی، این سوژه‌ها به کتاب یا قالب‌های دیگر تبدیل شوند تا "عظمت و مظلومیت شهدای کردستانی آن‌گونه که شایسته است به تصویر درآید.
 
این نشست که صبح دوشنبه به میزبانی حوزه هنری استان کردستان و با حضور جمع کثیری از نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های انقلابی در سالن اندیشه پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار شد، بر اهمیت تولید آثار مکتوب باکیفیت و ماندگار در حوزه ایثار و شهادت تأکید کرد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار