مازندران؛ قطب معنوی کشور و پیشرو در انس با قرآن

مازندران، دیار عاشقان اهل‌بیت (ع) و مهد فرهنگ قرآنی، در ایام سوگواری سیدالشهدا (ع)، میزبان بزرگترین رویداد قرآنی سال در استان شد.
کد خبر: ۷۶۲۸۱۵
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۱ - 15July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از مازندران، مازندران، دیار عاشقان اهل‌بیت (ع) و مهد فرهنگ قرآنی، در ایام سوگواری سیدالشهدا (ع)، میزبان بزرگترین رویداد قرآنی سال در استان شد.

برگزاری بزرگترین رویداد قرآنی مازندران؛ گامی بلند در ترویج فرهنگ نورانی قرآن و اهل‌بیت (ع)

این گردهمایی با حضور ۱۷۰ نخبه قرآنی از سراسر استان، در ساری برگزار شد که جلوه‌ای بی‌نظیر از پایبندی مردم این خطه به آموزه‌های وحیانی و تلاشی مستمر برای ترویج فرهنگ نور و معنویت به شمار می‌رود.

این رویداد، فراتر از یک رقابت، بستری برای هم‌افزایی، تبادل تجربه و نمایش ظرفیت‌های معنوی بی‌نظیر استان در سطح ملی است.

مازندران؛ قطب معنوی کشور و پیشرو در انس با قرآن

حجت‌الاسلام «ابراهیم حیدری‌جناسمی» مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران، در مراسم افتتاحیه این مسابقات، بر جایگاه ویژه مازندران به عنوان قطب معنوی کشور و برخورداری از هزاران بقعه متبرکه تأکید کرد. 

وی افزود: این رقابت قرآنی در دو سالن مجزا برای بانوان و آقایان و در هفت رشته اصلی برگزار می‌شود و برگزیدگان مرحله شهرستانی از پنج منطقه استان، برای راهیابی به رقابت‌های ملی، گرد هم آمده‌اند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران، با اشاره به هم‌زمانی این رویداد با ایام سوگواری سیدالشهدا (ع)، به اهمیت مضاعف این محفل اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۴ درصد موقوفات مازندران، وقف عزاداری امام حسین (ع) است که نشان از عمق پیوند عاشورایی مردم استان با قرآن دارد.

وی ضمن تجلیل از شهدا و طلب مغفرت بابت هرگونه کاستی، ابراز امیدواری کرد که این رویداد، زمینه‌ساز تعالی معنوی استان و کشور شود.

رقابت ۱۷۰ نخبه قرآنی در هفت رشته اصلی

حجت‌الاسلام «مصطفی سیفی کناری» رئیس اداره قرآنی اوقاف و امور خیریه مازندران، جزئیات برنامه مسابقات را تشریح کرد و گفت: ۱۷۰ متسابق در رشته‌های حفظ کل، حفظ ۱۰ و ۲۰ جزء، دعاخوانی، اذان، قرائت و ترتیل در روز‌های ۲۴ و ۲۵ تیر به رقابت می‌پردازند و در مراسم اختتامیه با حضور مسئولان و چهره‌های شاخص قرآنی از نفرات برتر تقدیر خواهد شد.

وی همچنین نقش داوران برجسته کشوری و استانی را در تضمین عدالت و کیفیت داوری مهم دانست و با سپاس از خانواده‌ها و مربیان، تصریح کرد: این رویداد بزرگترین گردهمایی قرآنی سال استان است و امیدواریم نسل جوان، با حمایت نهاد‌ها و خانواده‌ها، انس حقیقی با قرآن را در تجربه‌های عملی ادامه دهند.

وی افزود: فضای معنوی مسابقات، بستری مهم برای به اشتراک گذاشتن تجارب و دغدغه‌های شرکت‌کنندگان بود.

تأثیر قرآن در زندگی نخبگان قرآنی

در این مسابقات، برخی از شرکت‌کنندگان نیز به بیان تجربیات خود از انس با قرآن پرداختند که در ادامه می‌خوانیم:

«ابوالفضل شاکری» حافظ ۲۴ جزء از بابل با اشاره به حمایت مادرش به عنوان اصلی‌ترین مشوق، اثرات حفظ قرآن را در موفقیت تحصیلی و آرامش روحی خود برجسته ساخت و گفت: ارتباط با قرآن حافظه مرا تقویت کرد و توانستم رتبه ۵۰۰ کنکور را کسب کنم.

«علی یگانه» حافظ کل قرآن از گلوگاه اهداف خود را این‌گونه توضیح داد: مهم‌ترین هدفم فراتر از رتبه و مقام، درک و عمل به قرآن است و می‌کوشم توانایی‌ام را در حفظ، تجوید و معنویت ارتقا دهم.

«حمیدرضا نجفی» شرکت‌کننده رشته دعاخوانی نیز بر اهمیت ارتقای معلومات قرآنی و تجربه معنوی مسابقات تأکید کرد: از دوران دانش‌آموزی تا امروز که شاغل هستم، حضور در مسابقات برایم بستری برای درک بهتر مفاهیم دعا‌ها و قرآن بوده و برکات چشمگیری در زندگی شخصی و خانوادگی‌ام ایجاد کرده است.

«مصطفی رحیم منتظری» شرکت‌کننده رامسری فضای معنوی و سطح مسابقات را مطلوب و ارزشمند دانست و از مسئولان خواست تا برای گسترش استقبال عمومی از این رویداد تدبیری بیندیشند.

«محمد لائینی» متسابق رشته حفظ کل قرآن با اشاره به پیوند ایام محرم و مسابقات، حدیث ثقلین را یادآور شد و بر وحدت مسیر قرآن و اهل‌بیت (ع) برای نجات جامعه تأکید کرد. 

وی افزود: اگر بتوانیم قرآن و اهل‌بیت (ع) را با هم جمع کنیم، آینده‌ای روشن و جامعه‌ای سالم خواهیم داشت.

این حافظ کل خواستار تقویت حضور مردم در رویداد‌های قرآنی شد و اظهار کرد: باید اثرگذاری مسابقات در جامعه عمیق‌تر شود.

دومین روز چهل و هشتمین دوره مسابقات استانی قرآن کریم فردا چهارشنبه ۲۵ تیر از ساعت ۸ صبح در رشته‌های ترتیل و قرائت در آستان مقدس امامزاده عباس (ع) ساری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار