رمز پیروزی در نبرد نامتقارن، ایمان به غیب است

در کارگاهی تخصصی با حضور علمای اهل سنت سنندج، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن عبدالملکی با روایتی تحلیلی از جنگ ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران، ضمن بازخوانی تاریخ صدر اسلام، ایمان به وعده‌های الهی را ستون غیرقابل‌تزلزل پیروزی در نبردهای نابرابر دانست. او با تأکید بر مفهوم "جنگ نامتقارن" و قدرت ایمان مجاهدانه، نشان داد چگونه امت مؤمن می‌تواند از سد زرادخانه‌های دشمن عبور کرده و هیمنه پوشالی اسرائیل را در هم شکند.
کد خبر: ۷۶۲۸۳۱
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۸ - 16July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، به همت اداره کل تبلیغات اسلامی استان کردستان، کارگاهی ویژه برای علمای اهل سنت سنندج برگزار شد که در آن حجت‌الاسلام والمسلمین محسن عبدالملکی، استاد حوزه و دانشگاه، به تبیین ابعاد جنگ ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی علیه ملت مقتدر ایران پرداخت. وی با نگاهی عمیق و تحلیلی، به بررسی مفاهیم جنگ نامتقارن، توانمندی‌های دشمن و ایمان در برابر تجهیزات پرداخت.
 
رمز پیروزی در نبرد نامتقارن، ایمان به غیب است
 
عبدالملکی با بیان اینکه در صحنه جنگ، لزوماً تقابل یک‌به‌یک شکل نمی‌گیرد، تأکید کرد که هر کشور در میدان حضور، توانمندی‌های خود را به‌کار می‌گیرد تا برتری را نسبت به طرف مقابل رقم بزند. وی جنگ اخیر را مصداق بارزی از نبرد نامتقارن دانست، که یک طرف با برخورداری از امکانات ویژه نظامی، همچون بمب‌های هسته‌ای، در برابر ملتی ایستاده که پایبند به اصول شرعی است.
 
در ادامه، ایشان با اشاره به فتوای رسمی مقام معظم رهبری، تولید و نگهداری سلاح‌های کشتار جمعی را حرام شرعی عنوان کرد. وی با وجود تأکید بر دانش بالای دانشمندان ایرانی در حوزه هسته‌ای، تصریح کرد که جمهوری اسلامی هیچ‌گاه وارد فاز عملیاتی تولید سلاح‌های ممنوعه نشده و نخواهد شد.
 
حجت‌الاسلام عبدالملکی به سلطه نظامی آمریکا و اسرائیل در منطقه اشاره کرد و گفت که با وجود بیش از پنجاه پایگاه نظامی آمریکا در اطراف ایران، جنگی که در جریان است کاملاً نامتقارن و نابرابر است. وی این وضعیت را نه یک اتفاق جدید، بلکه امتداد سنت تاریخی نبرد مسلمانان با دشمنان دانست.
 
او با بازگشت به وقایع جنگ بدر و احزاب، تأکید کرد که تعداد کمتر مسلمانان هرگز باعث شکست آنان نشد. در جنگ بدر، با وجود برتری عددی دشمن، مسلمانان پیروز میدان شدند. در جنگ احزاب نیز، با اتحاد یهودیان و مشرکین مکه، ارتشی عظیم شکل گرفت؛ اما با ترفند خندق و ایمان راسخ مسلمانان، دشمنان ناکام ماندند.
 
عبدالملکی با تحلیل آیات سوره احزاب، سه گروه را در برابر تهدید دشمن معرفی کرد: مؤمنین، منافقین و کسانی که در قلب‌شان بیماری بود. به گفته او، در حالی‌که برخی از شدت دشمن وا می‌رفتند و بهانه فرار می‌جستند، مؤمنین این تهدید را تأییدی بر صداقت پیامبر دانسته و ایمان‌شان را افزوده می‌دیدند.
 
 او تأکید کرد که بر اساس قرآن، محاسبه صحنه جنگ تنها با دیده‌های طبیعی کافی نیست، بلکه نیازمند نظام محاسباتی ایمانی است که در آن، یقین به وعده الهی و ایمان به غیب، انسان را به پایداری و موفقیت می‌رساند.
 
در بیانات حجت‌الاسلام والمسلمین محسن عبدالملکی، یکی از کلیدواژه‌های محوری "ایمان به غیب" بود. وی تأکید داشت که تفاوت بنیادین سپاه اسلام با سپاه کفر، در همین ایمان به ماوراء است؛ ایمانی که به فرماندهی الهی باور دارد و هدایتگر میدان‌های نبرد حقیقی است.
 
این استاد حوزه و دانشگاه با مرور خاطرات دفاع مقدس، از کمبود تجهیزات ابتدایی مانند سیم‌خاردار سخن گفت تا امروز که موشک‌ها با ایمان ساخته شدند. نکته‌ی مهم: اگر ایمان مجاهدانه نبود، هیچ‌یک از این پیشرفت‌ها به‌وقوع نمی‌پیوست. موشک ساختن بدون آزمایشگاه و تجهیزات، فقط از کسانی برمی‌آید که ایمان به غیب دارند.
 
مرور واقعه شکست عملیات نظامی آمریکا در صحرای طبس نشان می‌دهد که همه‌چیز تحت اراده الهی است. طوفان شن، هواپیما‌های دشمن را از بین برد، بدون آن‌که ما حتی از حمله مطلع باشیم. امام خمینی این رخداد را مصداق مستقیم دخالت الهی دانست.
 
عبدالملکی تصریح کرد که ایمان نباید به انفعال منجر شود. مؤمن حقیقی، در میدان حضور فعال دارد و در کنار دعا، مسئولیت‌های خود را نیز ادا می‌کند. ایمان، یک سلاح راهبردی است که نه کافر، نه مشرک، و نه دشمنان دیگر، توان دستیابی به آن را ندارند.
 
وی از دو نوع نفوذ گفت: نفوذ فردی و موردی: مانند کشمیری که با تظاهر مذهبی اعتماد کسب کرد و در نهایت به خیانت رسید؛ نفوذ جریانی: تغییر باورها، سبک زندگی و آرمان‌ها از طریق رسانه‌ها، فیلم‌ها و فضای مجازی. رهبر معظم انقلاب نیز این نوع نفوذ را خطری اساسی برای ملت دانسته‌اند که با تغییر تدریجی سبک زندگی، اهداف دشمن را پیاده می‌کند.
 
تفاوت اصلی در نگاه به نبردها، تفاوت در نظام محاسبات است. برخی با نگاه مادی و ظاهری، فقط به تعداد دشمنان می‌نگرند و فرومی‌ریزند. اما مؤمنین، با ایمان به وعده‌های الهی، صحنه را طور دیگری می‌بینند و پایدار می‌مانند.
 
عبدالملکی داستانی از کلاس‌های دانشگاهی خود نقل کرد که در آن دانشجویی پرسید چرا باید جانش را فدای پیامبر کند. پاسخ استاد، نشان‌دهنده‌ی عمق باور او بود: «اگر قرار است عمر کوتاه من ضامن حیات نورانی پیامبر باشد، پس چه نعمتی بالاتر از آن؟»
 
حجت‌الاسلام عبدالملکی با اشاره به آیه‌ی "إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ" تأکید کرد که وعده‌ی نصرت الهی برای مؤمنین، شرط دارد: ایمان واقعی، ایمان به غیب. اگر مؤمن باشید، هیچ دشمنی توان مقابله نخواهد داشت، حتی اگر زرادخانه‌های پیچیده و متحدین جهانی در پشتش ایستاده باشند.
 
در جریان نبرد ۱۲ روزه، موشک‌های ایرانی مسیر پیچیده‌ای را پشت سر گذاشتند. باید از پایگاه‌های متعدد آمریکا، سامانه‌های پدافندی اسرائیل همچون گنبد آهنین، فلاخن داوود، پیکان و سپر عبور می‌کردند تا به اهداف در تل‌آویو و حیفا برسند. این‌که موشک‌ها توانستند با دقت عمل کنند، جز با فضل الهی و ایمان مجاهدانه ممکن نبود.
 
رسانه‌های اسرائیلی ابتدا سکوت کردند. اما رفته‌رفته مجبور به پخش تصاویر ضربات موشکی شدند، آن هم با هدف مظلوم‌نمایی. واقعیت را نمی‌شد پنهان کرد؛ قدرت ایران ضربه وارد کرده بود. به گفته استاد، خوشبختانه نوش جان‌شان شد و بیشتر هم خواهند خورد، ان‌شاءالله.
 
فرماندهی در نبرد، همه ظرفیت‌های نظامی را یک‌باره به میدان نمی‌آورد. مراحل مختلف دارد. ایران هنوز بسیاری از توانمندی‌های خود را آشکار نکرده و همین مسئله باعث شده تا نگاه سیاستمداران منطقه به ایران تغییر کند: ایران فقط برای ۱۲ روز آماده نیست، بلکه برای سال‌ها آماده است.
 
استاد عبدالملکی به نکته‌ای جالب اشاره کرد: دشمن آن‌قدر خبیث است که هیچ‌کس نمی‌تواند به او تعلق خاطری پیدا کند. همین خاصیت اسرائیل باعث شد تا اختلافات داخلی در ایران جای خود را به همدلی بدهد. مردم متحد شدند، و آن‌که دلش با غرب بود، در برابر حملات به پناهگاه‌ها فرار کرد.
 
بسیاری از شهروندان اسرائیلی مجبور به ترک منطقه شدند، سرمایه‌ها از دست رفت، و نتایج سنگین ضربات نظامی را لاپوشانی می‌کنند. اما به گفته عبدالملکی، سال‌ها طول خواهد کشید تا این حقایق به گوش مردم برسد.
 
در پایان، این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تأثیر ایمان بر مقاومت، گفت: تا خدا با ماست، آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند. ایمان، منبع اقتدار و عزت جبهه‌ی مؤمنین است، و گروهک‌هایی که مسیر بی‌خاصیتی را پیش گرفته‌اند، جز خواری نصیبی نخواهند برد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها