به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، ششمین نشست تخصصی «خط روشنگری» باهدف توانمندسازی و آگاهسازی کارکنان و خادمان آستان قدس رضوی با موضوع جنگ تحمیلی ۱۲روزه و پیامدهای آن، در حرم مطهر رضوی، برگزار شد.
این نشست باهدف ارتقای سطح آگاهی فعالان فرهنگی آستان قدس رضوی نسبت به جنگ اخیر و پیامدهای آن، توسط اداره پاسخگویی به سؤالات دینی حرم مطهر رضوی و با حضور «سید مصطفی خوشچشم»، تحلیلگر ارشد روابط بینالملل و استراتژیست دیپلماسی عمومی، برپا شد.
«مصطفی خوشچشم» تحلیلگر ارشد روابط بینالملل و استراتژیست دیپلماسی عمومی در این نشست با اشاره به پیروزی ایران در جنگ تحمیلی ۱۲روزه، اظهار داشت: اینکه در این جنگ، ما در چه میدانی پیروز شدهایم، بهروشنی برای مردم تبیین نشده است.
وی افزود: ازبینبردن زیرساختهای کشور، نابودی هستهای، تضعیف بنیه نظامی، ایجاد اغتشاش در جامعه، ورود گروههای تروریستی به صحنه، تجزیه و ایجاد درگیری در پنج نقطه کشور و در نهایت، سوریهسازی بخشهایی از کشور، از اهداف دشمن در این جنگ، بود.
تحلیلگر ارشد روابط بینالملل و استراتژیست دیپلماسی عمومی گفت: مهمترین هدف دشمن، ایجاد اغتشاش خیابانی در میان مردم بود که اگر به این هدف دست مییافت، میتوانست از طریق گروههای تروریستی و نفوذیها، به بخشی از اهداف خود برسد.
خوشچشم درباره ادعاهای ترامپ مبنی بر واردآوردن آسیبهای جدی به تأسیسات هستهای ایران، گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی و بسیاری از کشورهای دیگر این ادعاها را رد کردند و اذعان داشتند که بیشترین آسیب واردشده به تأسیسات هستهای ایران تنها دو تا سه ماه تأخیر در روند غنیسازی، بوده است؛ بنابراین، اتفاق خاصی از این نظر رخ نداده است، گرچه خرابیهایی به وجود آمده، اما این آسیبها، عمیق نبودهاند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس نظرسنجیها، در حوزه هستهای، دشمن آسیب جدی نتوانسته وارد کند، اما متأسفانه در حوزه نظامی، فرماندهان بزرگ ما هدف قرار گرفتند که هر یک جایگاه ویژهای در داشتند.
تحلیلگر ارشد روابط بینالملل و استراتژیست دیپلماسی عمومی بیان داشت: اگرچه در ظاهر فرماندهان خود را از دست دادیم، اما هدف دشمن، ایجاد انفعال در حکمرانی کشور بود؛ بااینحال، با هدایت رهبر معظم انقلاب اسلامی و باوجود شهادت دانشمندان و فرماندهان، کوچکترین خللی در امور نظام ایجاد نشد و حتی دفاع مناسبی صورت گرفت که موجب افزایش روحیه مردم شد.
خوشچشم، تصریح کرد: پس از این اتفاقات، دشمن به دنبال تخریب تأسیسات و تجهیزات هستهای بود.
وی گفت: نخستین اهداف دشمن، تأسیسات موشکی و سپس تجهیزات و صنایع هستهای بود؛ اما باتوجهبه اینکه خط تولید انرژی هستهای و دانش هستهای در کشور بومیسازی شده است و وقتی علمی بومی میشود با جنگ از بین نمیرود، در نتیجه آسیب چندانی به تأسیسات هستهای کشور، وارد نکردند.
نابودی مراکز تحقیقاتی و پالایشگاه اسرائیل توسط ایران
این تحلیلگر سیاسی، با اشاره به حملات ایران به نقاط حساس و استراتژیک اسرائیل در جنگ ۱۲روزه، گفت: یکی از اهداف ایران، آزمایشگاه وایزمن بود که از مهمترین مراکز تحقیقاتی اسرائیل محسوب میشود و به گفته مسئول این مرکز، نتایج ۱۰ سال تحقیقات علمی نابود شد.
وی ادامه داد: پالایشگاه حیفا که عمده تولیدات نفتی اسرائیل در آن صورت میگیرد، و همچنین نیروگاه برق که نیاز مردم اسرائیل را برای امور روزانه تأمین میکند و حال با تعلیق روبهرو شده است، بهشدت، مورد حمله، قرار گرفتند.
تحلیلگر ارشد روابط بینالملل و استراتژیست دیپلماسی عمومی بیان داشت: دو پارک فناوری در تلآویو و بئر سبع، بهعنوان دو مرکز علمی فناورانه اسرائیل در حوزه فناوری، هوش مصنوعی و تکنولوژی نیز مورد حمله قرار گرفت و حتی یکی از موشکهای ایرانی، روبهروی شرکت مایکروسافت، اصابت کرد. این حملات که به بخشهای علمی، اقتصادی و فناوری اسرائیل انجام شد، نشان داد، ایران در عرصه سلاح و فناوری موشکی از قدرت و دقت زیادی برخوردار است و هم موشکهای نقطهزن و هم موشکهای دوربرد در اختیار دارد و برای دفاع از خود، اهداف را بهخوبی، شناسایی میکند.
انتهای پیام/