نویسندگان باید حماسه‌آفرینی ایران در جنگ ۱۲ روزه را روایت کنند

مدیرعامل به‌نشر گفت: نویسندگان باید فرزند زمانه خویشتن باشند و حماسه، مقاومت، عزت و سربلندی و افتخار آفرینی ایرانیان را در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه روایت کنند و با قلم خود، امیدآفرینی را در جامعه، تقویت کنند.
کد خبر: ۷۶۲۸۸۹
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹ - 16July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، به همت انتشارات به‌نشر، رونمایی از کتاب «بی‌بی مهگل»؛ هم‌زمان با آغاز دور جدید سلسله نشست‌های آموزش نویسندگی «عصرانه داستان‌نویسان رضوی»، در فروشگاه مرکزی کتاب به‌نشر، با حضور «سید علیرضا مهرداد» نویسنده و منتقد ادبی، «زینب صفرپور» نویسنده کتاب «بی‌بی مهگل»، جمعی از مدیران انتشارات به‌نشر و علاقه‌مندان به کتاب برگزار شد.

نویسندگان باید فرزند زمانه خویشتن باشند

تداوم برگزاری عصرانه داستان‌نویسان رضوی با رویکردی نوین 

«مسعود فرزانه» مدیرعامل انتشارات به‌نشر، در این نشست، ضمن تبریک انتشار کتاب «بی‌بی مهگل»، درباره ثمره برگزاری جلسات عصرانه داستان‌نویسان رضوی، اظهار داشت: این انتشارات؛ همواره همراه نویسندگان است. در جلسات عصرانه داستان‌نویسان رضوی یک جریان ادبی شکل‌گرفته که در کشور، منحصر‌به‌فرد است. این روش و الگو می‌تواند در سطح ایران، اجرایی شود.

وی با تأکید بر لزوم گسترش سلسله‌نشست‌های عصرانه داستان‌نویسان در سراسر کشور و بهره‌مندی از توان نوقلمان و نویسندگان برای تولید آثار فاخر انقلابی و دینی، افزود: ما قصد داریم این جلسات را با رویکردی نوین در آموزش داستان‌نویسی و بررسی مفاهیم دینی و ارزشی با حضور اساتید و نویسندگان مطرح کشوری، توسعه دهیم.

مدیرعامل به‌نشر در ادامه به تحولات اخیر کشور و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران اشاره کرد و ضمن گرامیداشت نام و یاد سرداران، دانشمندان و مردم بی‌گناهی که در جنگ رژیم منفور صهیونی علیه ایران به شهادت رسیدند، به لزوم نوشتن و روایت اثر، تأکید کرد و ادامه داد: نویسندگان باید فرزند زمانه خویشتن باشند و حماسه، مقاومت، عزت و سربلندی و افتخار آفرینی ایرانیان را در این جنگ روایت کنند و با قلم خود، امید آفرینی را در جامعه، تقویت کنند.

فرزانه گفت: کتاب «بی بی مهگل» به گواه ارزیابان انتشارات به‌نشر، با قلمی روان، متناسب با داستان نوشته شده است و روایت جذابی از فرهنگ نذر را، بیان می‌کند.

 روایت ادای نذر پیرزن ۹۵ساله در کتاب «بی‌بی مهگل»

در این نشست؛ صفرپور در تشریح اثر خود گفت: کتاب «بی‌بی مهگل» داستان پیرزن ۹۵ ساله‌ای به همین نام را در محیط ساده و صمیمی روستا در حدفاصل ساری تا مشهد روایت می‌کند و مروری بر گذشته و خاطرات قدیم بی‌بی مهگل و علت آمدنش به خراسان و نذر زیارتی که درصدد ادای آن است، دارد. پیرزن، پسر جوانی به نام علی‌یار دارد که گویا در جبهه‌های جنگ به شهادت رسیده؛ اما پیکرش به وطن بازنگشته است.  نذر بی‌بی، پای پیاده آمدن برای زیارت در ایام شهادت امام رضا (ع) است، که با وجود کهولت سن و بیمار بودن بی‌بی، ادای این نذر ناممکن، به نظر می‌رسد. 

نویسنده کتاب «بی‌بی مهگل» خاطرنشان کرد: نگارش این اثر یک سال به طول انجامید و فضای روایت داستان نیز زادگاه من در قوچان است که مردم آن در ایام شهادت امام رضا (ع)، با پای پیاده راهی مشهدالرضا (ع) می‌شوند. من از کودکی با این فرهنگ آشنا هستم و قصه‌های مختلفی در این باب، شنیده و تجربه کرده‌ام که این شنیده‌ها و تجربه‌ها، در نگارش اثر، به کمک من آمدند. 

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار