به گزارش
دفاعپرس از کردستان، کیومرث حبیبی عصر امروز در چهارمین جلسه شورای اداری استان کردستان در سال جاری که با حضور عبدالکریم حسینزاده معاون امور روستایی رئیسجمهور در سالن پیامبر اعظم استانداری برگزار شد، به آمار استان در حوزه توسعه امور روستایی اشاره و اظهار کرد: تعداد روستاهای استان با کد روستایی یکهزار و ۶۵۸ است و ۳۰ درصد جمعیت استان در روستاها ساکن هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان تصریح کرد: گرایش به سمت شهرنشینی در کردستان نیز مانند سایر استانها کشور وجود دارد.
وی عنوان کرد: ۶۴ روستای کردستان جمعیت بالای یک هزار نفر دارند و پیشنهاد میکنیم که روستاهایی با این جمعیت کددار شوند تا فرمانداران بتوانند برای آنها بودجه و اعتبار اختصاص بدهند.
حبیبی اضافه کرد: درصد بهرمندی برق در استان کردستان ۱۰۰ درصد است و تمام سکونتگاهها بجز تعدادی انگشتشمار کوخ، از نعمت گاز بهرهمند هستند.
وی با بیان اینکه کردستان به عنوان نخستین استان سبز کشور است، گفت: در کنار گازرسانی ۱۰۰ درصدی جمعیت، بیش از ۲ هزار واحد صنعتی نیز از نعمت گاز بهرهمند هستند.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان اضافه کرد: میانگین جمعیت باسوادی در استان کردستان ۷۲ درصد است که نسبت به میانگین کشوری عقب هستیم.
وی با بیان اینکه ۷۲۰ روستای استان از طرح هادی بهرهمند هستند، گفت: با توجه به روستاهایی که طرح هادی در آنها در حال اجراست میانگین اجرای طرح هادی در روستاهای استان به ۵۰ درصد میرسد.
حبیبی اضافه کرد: در حوزه رسیدن به میانگین کشوری در جاده آسفالته روستایی نیاز به ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی با بیان اینکه ۷۲ کیلومتر راه روستایی در دولت چهاردهم اجرا و به بهرهبرداری رسیده است، گفت: در بازه زمانی یاد شده ۶۸۰ میلیارد تومان هزینه راههای روستایی شده است.
به گفته حبیبی، با اقدامات انجام شده در حوزه توسعه روستایی در حال حاضر در ۲۰۰ روستای این استان شاهد مهاجرت معکوس هستیم و بالغ بر یکهزار نفر از شهرها به روستاها بازگشتهاند.
وی با بیان اینکه استان کردستان یکی از قطبهای مهم در تامین غذایی کشور است، گفت: در تولید محصولاتی مانند گندم، سیبزمینی و ... جز استانهای اول تا پنجم کشور هستیم.
وی در ادامه به پروژههای نیمهتمام در سطح استان هم گریزی زد و گفت: بیش از ۲۰۰ پروژه به ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد استان در وجود دارد.
حبیبی همچنین افزود: از مجموع هزار و ۶۵۸ روستای دارای سکنه، تعداد هزار و ۳۱۴ روستا دارای دهیاری فعال هستند و بالغ بر ۴ هزار و ۷۰۰ نفر عضو شوراهای اسلامی روستایی در این مناطق مشغول به فعالیتاند.
حبیبی با تأکید بر اینکه ۶۴ روستای استان با جمعیتی بالای هزار نفر، در آینده نزدیک به کانونهای شهری نوظهور تبدیل خواهند شد، گفت: در حال حاضر استان کردستان دارای ۳۳ شهر است، اما تنها چند مورد از این شهرها دارای جمعیت بالای ۵۰ هزار نفر هستند. به همین دلیل، توسعه روستاهای پرجمعیت امروز، نقشه آینده شهری استان را ترسیم خواهد کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهبود شرایط، بر لزوم سرمایهگذاری هدفمند در کانونهای سکونتی، دهیاریها و زیرساختهای حیاتی روستاها تأکید کرد و گفت: روستاهای پرجمعیت امروز، شهرهای توسعهیافته فردا هستند. باید امروز برای فردای استان تصمیم گرفت.
انتهای پیام/