بازوند: ۱۱ هزار کیلومتر پروژه حمل‌ونقل در کشور در حال اجراست

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهتمام ویژه دولت برای توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، گفت: بیش از ۱۱ هزار کیلومتر پروژه در حوزه آزادراه، بزرگراه و راه‌آهن در حال اجراست.
کد خبر: ۷۶۳۳۱۷
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۹ - 17July 2025

به گزارش دفاع‌پرس، از لرستان، «هوشنگ بازوند» معاون وزیر راه و شهرسازی، امروز (پنج شنبه) در مراسم آغاز عملیات اجرایی فاز دوم آزادراه خرم‌آباد – اراک، با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گفت: این شهدا، شهدای اقتدار هستند. شهدایی که بی‌تردید تاریخ کشور یک روز نقش آنها را به‌درستی تبیین خواهد کرد؛ اینکه چگونه با جان‌فشانی خود پایه‌های امنیت و عزت این ملت را استوار نگه داشتند.

بازوند: ۱۱ هزار کیلومتر پروژه حمل‌ونقل در کشور در حال اجراست

وی همچنین با بیان اینکه شهادت سردار غیب‌پرور ضایعه‌ای بزرگ بود، افزود: ایشان بر اثر عارضه شیمیایی به شهادت رسیدند. من خاطره‌ای از او دارم که همیشه در ذهنم مانده است. روزی به من گفت: «استانداران، مانند نخ تسبیح هستند که باید همه ظرفیت‌های استان را به هم متصل کنند.» این جمله نه فقط یک خاطره، بلکه راهبردی عملی برای مدیریت استان‌هاست.

بازوند در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی‌های وزارت راه و شهرسازی برای پروژه‌های سال جاری، اظهار داشت: در ابتدای سال، فهرستی از برنامه‌های کلنگ‌زنی، افتتاح و آغاز عملیات اجرایی به وزیر محترم راه و شهرسازی، ارائه شد. از جمله پروژه‌ها، آزادراه ارومیه–تبریز و آزادراه خرم‌آباد-شازند- اراک بود.

وی افزود: من از خانم وزیر خواستم که برای پروژه ارومیه–تبریز حضور یابند، اما ایشان اصرار داشتند که برای پروژه آزادراه اراک-- شازند- بروجرد-خرم‌آباد حضور پیدا کنند. این موضوع را با جدیت دنبال کردند و بر اجرای سریع این پروژه تأکید داشتند، چرا که این مسیر سال‌ها متوقف مانده بود.

معاون وزیر راه درباره علت عدم حضور وزیر در مراسم امروز، توضیح داد: امروز صبح ساعت ۶، در حالی‌که خانم وزیر در مسیر سفر به لرستان بودند، تماس از نهاد ریاست‌جمهوری داشتند که ایشان باید ساعت ۱۰ در جلسه‌ای مهم در هیئت دولت حضور یابند.

بازوند ادامه داد: ایشان با من تماس گرفتند و مشورت خواستند که در این شرایط چه باید بکنند. من نیز با توجه به وضعیت حساس کشور و اهمیت تصمیمات آن جلسه، به ایشان توصیه کردم که به تهران بازگردند. بدون تردید، این تصمیم از سر مسئولیت‌پذیری در سطح ملی گرفته شد.


وی با بیان اینکه برنامه سفر وزیر با هماهنگی دقیق انجام شده بود، اظهار داشت: از طرف خودم و خانم وزیر، صمیمانه از مردم شریف استان‌های لرستان و مرکزی عذرخواهی می‌کنم. قصد ما حضور در میان شما و آغاز رسمی این پروژه مهم بود، اما شرایط کشور ایجاب کرد که وزیر در جلسه هیئت دولت حضور یابند.

معاون وزیر راه و شهرسازی، در ادامه سخنان خود در مراسم آغاز عملیات اجرایی فاز دوم آزادراه خرم‌آباد–اراک، با اشاره به راهبرد کلان دولت برای توسعه حمل‌ونقل کشور اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۱ کریدور بزرگراهی، ۹ کریدور ریلی و ۶ کریدور آزادراهی در سطح ملی تعریف شده است که همه آنها در اولویت اجرای دولت قرار دارند.

وی با تأکید بر اینکه این پروژه‌ها تحت نظارت شخص رئیس‌جمهور قرار دارند، افزود: آقای رئیس جمهور روزانه روند اجرای این کریدور‌ها را پیگیری می‌کنند. بخشی از تعیین تکلیف حریم کریدور‌ها نیز به استانداران تفویض شده تا سرعت اجرای طرح‌ها در استان‌ها افزایش یابد.

بازوند با اشاره به اهمیت ژئوپلیتیکی کریدور‌های ارتباطی در آینده جهان گفت: به‌درستی سردار رحمانی به این موضوع اشاره کردند. ما در آینده شاید شاهد جنگ بر سر انرژی نباشیم، اما بی‌شک جنگ بر سر کریدور‌های اقتصادی و حمل‌ونقل شکل خواهد گرفت. این مسیر‌ها تعیین‌کننده وزن کشور‌ها در معادلات منطقه‌ای و جهانی خواهند بود.

وی افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بار‌ها بر اهمیت نقش‌آفرینی ایران در شبکه‌های حمل‌ونقلی منطقه‌ای تأکید داشته‌اند. ما امروز باید این نگاه راهبردی را در همه پروژه‌های زیرساختی مدنظر داشته باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حجم گسترده پروژه‌های در حال اجرا در کشور گفت: در حال حاضر ۶۵۰۰ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه و بیش از ۳۳۰۰ کیلومتر خط ریلی در کشور در دست اجراست. برخی از این پروژه‌ها در مناطق بسیار سخت و صعب‌العبور قرار دارند.

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال، ۴۷۰ کیلومتر از مسیر ریلی زاهدان به چابهار که بخشی از کریدور مهم بوده که در حال احداث است تا به آستارا متصل شود. این پروژه ملی، با حجم عظیم عملیاتی، توسط قرارگاه خاتم در حال اجراست.

بازوند افزود: هم‌اکنون در یکی از همین کارگاه‌های اجرایی بیش از ۵ هزار نفر به‌صورت شبانه‌روزی، با بیش از ۱۰ تا ۱۵ ساعت کار در شبانه‌روز مشغول فعالیت هستند؛ آن هم در شرایطی سخت و دشوار. این سطح از جدیت و تلاش، نشان‌دهنده عزم دولت در حوزه زیرساخت‌های راهبردی است.

معاون وزیر راه در پایان با ارائه جمع‌بندی گفت: با وجود تمام دشواری‌های اقتصادی و شرایط تحریمی، در حال حاضر مجموع پروژه‌های آزادراهی، بزرگراهی و ریلی کشور از ۱۱ هزار کیلومتر عبور کرده است. این نشانه‌ای است از رویکرد تحولی دولت در توسعه شبکه حمل‌ونقل، که می‌تواند آینده اقتصادی و امنیتی کشور را تضمین کند.
انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار