روایت ایستادگی مجاهدان عرصه تولید در دفاع مقدس ۱۲ روزه

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: جنگ، تمرین اتحاد بود و بخش خصوصی خراسان رضوی در خط مقدم تأمین نیاز مردم در این ایام نقش‌آفرینی می‌کرد که هم‌افزایی دولت و بخش خصوصی در بحران‌ها رقم خورد.
کد خبر: ۷۶۳۵۴۷
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۰ - 19July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «فیروز ابراهیمی» رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از شهرک صنعتی چناران با اشاره به نقش‌آفرینی فعالانه و بی‌وقفه صنعت این استان در ۱۲ روز جنگ اخیر، از تلاش‌های گسترده بخش خصوصی، نهاد‌های دولتی و قضایی در حفظ جریان تولید و تأمین نیاز‌های روزمره مردم در شرایط جنگ اقتصادی و بحران منطقه‌ای خبر داد و اظهار داشت: در شرایطی که کشور با حملات و تهدید‌های گسترده مواجه بود، با پرچمداری و محوریت استاندار خراسان رضوی، همگرایی کم‌نظیری میان حاکمیت و بخش خصوصی شکل گرفت و موجب شد تا کارخانه‌های استان به‌ویژه در حوزه‌های حساس غذایی، دارویی و بهداشتی، به شکلی جهادی وارد میدان شوند.

روایت ۱۲ روز جنگ؛ کارخانه‌ها در سه شیفت مقاومت کردند

وی افزود: در مدت  ۱۲ روزی که کشور در اوج بحران قرار داشت، کارخانه‌هایی که پیش‌تر در یک یا ۲ شیفت فعالیت می‌کردند، بصورت سه شیفت فعال شدند. تولیداتی مانند مواد غذایی کنسروی، شوینده‌ها و اقلام ضروری، بدون وقفه و حتی در حجمی بیشتر از ۲ ماه گذشته وارد چرخه عرضه و توزیع شدند. 

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: این یعنی ما نه‌تنها کمبودی احساس نکردیم، بلکه در صورت ادامه بحران، آمادگی تأمین نیاز استان‌های دیگر را نیز داشتیم. بسیاری از کارخانجات ما اعلام آمادگی کرده بودند تا با قیمت‌های کنترل‌شده و حتی زیان‌ده، محصولات خود را در اختیار مردم و شبکه‌های توزیع قرار دهند.

ابراهیمی با تأکید بر نقش موثر نشست‌های هماهنگ‌کننده میان بخش خصوصی و شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی تصریح کرد: همان روز‌های نخست از استانداری درخواست برگزاری جلسه‌ای مشترک با بانک‌ها را مطرح کردیم که با پیگیری سریع برگزار شد و منجر به تصمیماتی شد که از جمله آن، همکاری بانک‌ها برای تعلیق مطالبات، حمایت فوری از واحد‌های تولیدی و توقف هرگونه فشار مالیاتی یا قضایی بر تولیدکنندگان بود. همچنین در حوزه انرژی، مقرر شد که صنایع مرتبط با نیاز‌های حیاتی مردم از برنامه قطع برق خارج شوند و این مهم، تنها در روز دوم بحران اجرایی شد.

وی با اشاره به ورود مؤثر قوه قضاییه به حمایت از تولید در این دوره بیان داشت: دستگاه قضایی استان در همان روز دوم بحران، به شکل جهادی وارد میدان شد و مکاتبات لازم با بانک‌ها، سازمان مالیاتی و سایر نهاد‌ها را انجام داد تا هیچ واحد صنعتی تحت فشار‌های ثانویه قرار نگیرد. این اقدام، به‌ویژه در شرایطی که برخی واحد‌ها تحت تهدید تعطیلی قرار داشتند، بسیار مؤثر و نجات‌بخش بود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به تجربه موفق همکاری میان دولت و بخش خصوصی در این شرایط خاص ادامه داد: این دوره بحرانی، تمرین ارزشمندی برای ما بود تا ببینیم وقتی اراده حاکمیت در کنار خواست بخش خصوصی و همدلی مردم قرار بگیرد، چه نتایج بزرگی حاصل می‌شود. ما در روز‌های سخت نشان دادیم که مردم ایران، در کنار دولت و مسئولان خود، آماده هرگونه فداکاری برای حفظ کشور هستند، و برخلاف تصور دشمنان، کوچک‌ترین خدشه‌ای به انسجام ملی وارد نشد.

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از انتصابات غیرتخصصی در برخی مناصب مدیریتی گفت: یکی از آسیب‌های ما در سال‌های گذشته، واگذاری مسئولیت به افرادی بوده که صلاحیت و اهلیت لازم را نداشتند.

وی ادامه داد: متأسفانه بعضی افراد بر کرسی‌هایی تکیه زده‌اند که حتی از اداره ۲ فرزند خود نیز ناتوان هستند، اما اکنون باید سرنوشت اقتصادی و اجتماعی میلیون‌ها ایرانی را رقم بزنند. ما باید در این زمینه بازنگری کنیم، چراکه مردم ایران، شایسته‌ترین‌ها را برای خدمت‌رسانی می‌طلبند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، با تاکید بر لزوم توجه مسئولان به پیام‌های مردم در این دوره دشوار تصریح کرد: مردم ایران در این بحران نیز بار دیگر وفاداری، رشادت و نجابت خود را به اثبات رساندند. اکنون نوبت مسئولان است که قدردان این مردم باشند، تریبون‌ها را در اختیار افراد ناآگاه قرار ندهند و برای آینده، سیاست‌گذاری‌هایی کنند که نه تنها از تکرار بحران‌ها جلوگیری شود، بلکه فرصت‌هایی تازه برای توسعه، سرمایه‌گذاری و آرامش مردم فراهم شود. امید ما آن است که دیگر شاهد جنگی نباشیم، اما اگر روزی هم پیش آمد، بدانیم که مردم پشت کشورشان ایستاده‌اند؛ مشروط بر اینکه خود را در تصمیم‌ها و رفتار مسئولان ببینند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار