«فرزانه دهداری» مسئول نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی استان بوشهر ظهر امروز در در گفتوگو با خبرنگار
دفاعپرس بوشهر اظهار داشت: در عصر حاضر که انقلاب اطلاعاتی، دسترسی به محتوای رسانهای را بیسابقه ساخته است، ارتقاء سطح سواد رسانهای به یکی از الزامات اساسی برای شهروندان تبدیل شده است.
مسئول نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی استان بوشهر گفت: سواد رسانهای، بهعنوان مجموعهای از قابلیتهای شناختی و عملیاتی، امکان مواجهه هوشمندانه با پیامهای رسانهای را فراهم میآورد و ابعاد چندگانهای از قبیل دسترسی و گزینش اطلاعات، تحلیل و ارزیابی انتقادی، تولید و انتشار محتوا، مشارکت اجتماعی را در بر میگیرد.
وی با اشاره به اینکه توسعه و تعمیم سواد رسانهای، نقشی حیاتی در توانمندسازی جامعه برای مواجهه با چالشهای دنیای دیجیتال و تحقق شهروندی آگاه و فعال ایفا میکند. افزود: ارتقاء این سطح از سواد، نیازمند توجه ویژه نهادهای آموزشی، فرهنگی و رسانهای کشور است.
دهداری از برگزاری چهارمین جشنواره سواد رسانهای (نسرا) با عنوان «جهاد تبیین» خبر داد و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین تاثیرات جشنوارههای سواد رسانه، افزایش آگاهی عمومی نسبت به نقش و تاثیر رسانهها در زندگی روزمره است.
وی با بیان اینکه شرکتکنندگان در این جشنوارهها، با درک عمیقتری از نحوه عملکرد رسانهها و اهداف پنهان در پس پیامهای رسانهای، به مصرفکنندگانی هوشمندتر و گزینشگرتر تبدیل میشوند، یادآور شد: این امر، به نوبه خود، به کاهش باورپذیری اخبار جعلی و اطلاعات نادرست و افزایش مصرف محتوای باکیفیت و معتبر منجر میشود.
دبیر نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی استان بوشهر گفت: جشنوارههای سواد رسانه با تقویت تفکر انتقادی و مهارتهای ارزیابی منابع، افراد را در برابر تبلیغات گمراهکننده و اطلاعات جهتدار ایمن میسازند. دهداری این جشنوار را بهعنوان یک سرمایهگذاری ارزشمند در جهت ارتقای آگاهی، توانمندسازی و مسئولیتپذیری افراد جامعه دانست و اظهار کرد: حمایت از این جشنوارهها و ترویج سواد رسانهای در سطوح مختلف جامعه، گامی ضروری در جهت ساختن یک جامعه آگاهتر و سالمتر است.
وی با اشاره به محورهای موضوعی این جشنواره بیان کرد: محورهای چهارمین جشنواره سواد رسانهای نسرا شامل رسانه شناسی، تربیت رسانهای، هوش مصنوعی، اقتصاد رسانهای، جریان شناسی رسانه، بازیهای رایانهای، شبکه ملی اطلاعات، جنگ روایتها، سواد خبری و سواد موسیقی است.
دهداری با بیان اینکه شرکتکنندگان میتوانند با رویکرد محورهای اعلامی یک سخنرانی حداقل پنج دقیقه و حداکثر هشت دقیقه از خود ضبط کرده و برای دبیرخانه جشنواره ارسال کنند، تصریح کرد: این سخنرانیها میبایستی بدون تدوین و افکت باشد و محتوای اصلی صحبت تغییر نکند.
مسئول نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی استان بوشهر به دیگر قالبهای ارسال آثار به این جشنواره اشاره و عنوان کرد: پوستر، بروشور، پویانمایی، پاورپوینت، اینفوگرافیک، موشنگرافیک، پادکست (فایل صوتی) از دیگر قالبهای ارسال اثر به این جشنواره است.
وی با اشاره به اینکه علاقمندان جهت شرکت در این جشنواره میتوانند تا ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۴ آثار خود را به نشانی @Nasrabushehr در تلگرام ارسال کنند.
دهداری افزود: پس از ارزیابی آثار دریافتی، برگزیدگان استانی برای رقابت با آثار سراسری به دبیرخانه کشوری معرفی خواهند شد.
انتهای پیام/