در سایه بی‌توجهی‌ها جمعیت شهرستان سروآباد از ۸۰ هزار نفر به ۵۰ هزار نفر کاهش یافته است

معاون رئیس جمهور در روستای قلعه‌جی شهرستان مرزی سروآباد حضور یافت، شهرستانی که به گفته فرماندار جمعیتش از ۸۰ هزار نفر به ۵۰ هزار نفر کاهش یافته و این نشان از بی‌توجهی دولت نسبت به این شهرستان دارد.
کد خبر: ۷۶۳۷۲۸
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۵ - 19July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، "عبدالکریم حسین‌زاده" معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، در جریان سفر خود به استان کردستان در روستای قلعه‌جی شهرستان سروآباد حضور یافت و با مردم روستا دیدار کرد.
 
در سایه بی‌توجهی‌ها جمعیت شهرستان سروآباد از ۸۰ هزار نفر به ۵۰ هزار نفر کاهش یافته است
 
وی در بدر ورود مورد استقبال مسئولین استانی، شهرستانی و مردم روستای قلعه‌جی و اطراف قرار گرفت و در میدان تازه تأسیس شده شهدای قلعه‌جی با مردم گفت‌و‌گو کرد و در مسجد جامع این روستا، جلسه شورای اداری شهرستان سروآباد برگزار شد.
 
در شروع مراسم کلیپی از فعالیت‌های عمرانی و فرهنگی شهرستان پخش شد.
 
امام جمعه شهرستان سروآباد ضمن خوش آمدگویی به معاون رئیس جمهور، گفت: انتظار توجه لازم به شهرستان سروآباد را از دولت خواستاریم. سال‌های زیادی است که ما پیگر و مطالبات زیادی در خصوص عمران و آبادانی شهرستان سروآباد انجام دادیم، ولی هنوز به سرانجام نرسیده است.
 
حاج ماموستا حسینی افزود: پروژه انتقال آب شرب از چشمه آب تال به سروآباد، آسفالت جاده بلبر، سروآباد و ایستگاه‌های پمپاژ آب از مهمترین مطالبات مردمی و پروژه‌هایی است که می‌تواند در امر توسعه و پیشرفت سروآباد انجام شود.
 
حسن زارعی فرماندار شهرستان سروآباد نیز اظهار کرد: از سال ۸۱-۸۲ سروآباد از بخش به شهرستان تغییر یافته که متأسفانه از جمعیت ۸۰ هزار نفر به ۵۰ هزار نفر کاهش یافته و این نشان از بی‌توجهی دولت نسبت به این شهرستان دارد.
 
وی افزود: شهرستان سروآباد دارای پتانسیل زیادی از لحاظ گردشگری و کشاورزی است که با توجه بیشتر دولت در زمینه‌های پمپاژ آب به کشاورزی و ایجاد اشتغال، شاهد مهاجرت معکوس به روستا خواهیم بود.
 
فرماندار سروآباد گفت: یکی دیگر از مشکلات روستا‌ها مهاجرت جوانان به کشور‌های دیگر است که این از نبود زیرساخت‌های لازم برای جوانان و ایجاد اشتغال پایدار در روستاهاست.
 
زارعی بیان کرد: خوشبختانه با همکاری دولت و مردم توانسته‌ایم در مباحث اجرای طرح هادی روستای و گازرسانی جز رتبه‌های برتر استان باشیم و در حوزه آسفالت راه روستایی نیز به زودی به ۱۰۰ درصد آسفالت راه روستایی می‌رسیم.
 
نماینده دهیاران، ادارات و شورای‌های روستا هم خواستار بهبور وضعیت مرزنشیان، ایجاد اشتغال ویژه جوانان، توسعه گردشگری و تخصیص آب به مناطق محروم شد.
 
معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور نیز در این جلسه ضمن عذرخواهی بابت تأخیر در برنامه‌ها از مردم بابت صبر و حوصله تشکر و قدردانی کرد و گفت: امروز در جلسه که با مسئولین استانی و شهرستانی و نماینده مجلس داشتیم مباحثی در خصوص توسعه کشاورزی، گردشگری و حوزه آب داشتیم که با برنامه‌ریزی که داریم اولویت‌بندی خواهیم کرد.
 
حسین‌نژاد گفت: امروزه نه تها در سروآباد بلکه در تمام استان‌ها و شهرستان ها‌ی کشور با مشکلات روبه‌رو هستیم که امید است با برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند بتوانیم با رویکرد عالی و با صداقت به مردم خدمت و جواب‌گوی مشکلات آنان باشیم.
 
سروآباد یکی از شهرستان‌های مرزی استان کردستان و در ۹۰ کیلومتری غرب سنندج و در غرب ایران است که از سمت غرب به کشور عراق، از سمت شمال به مریوان، از شرق به سنندج و از جنوب به کامیاران منتهی می‌شود، مرکز این شهرستان شهر سروآباد است که با ارتفاع ۱۲۷۰ متری از سطح دریا و در ۸۵ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.
 
شهرستان سروآباد تا قبل از سال ۱۳۷۹ بخشی از شهرستان مریوان به شمار می‌رفت، اما از سال ۱۳۸۰ به شهرستان ارتقا و از مریوان مستقل شد، هم اکنون شهرستان سروآباد با مساحتی در حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مربع، از دو شهر (سروآباد و هورامان)، ۸ دهستان و ۷۳ روستا تشکیل شده است.
 
قلعه‌جی، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سروآباد است.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار