به گزارش خبرنگار جامعه دفاعپرس، «مجید غفارپور» عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری با اشاره موجهای انفجار جنگ ۱۲ روزه و به تاثیرات آن بر اعصاب و روان اظهار داشت: در این جنگ ساختمان انجمن علمی مغز و اعصاب ایران نیز مورد حمله واقع شد و آسیبها و خسارت جدی به محل استقرار و تجهیزات این انجمن در تهران وارد شد بهگونهای که دیگر امکان برگزاری جلسات و ادامه فعالیتهای عادی در آن وجود ندارد.
عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران خاطرنشان کرد: طبق پیشبینیها حدود سه میلیارد تومان به ساختمان و تجهیزات انجمن خسارت وارد شده که امیدواریم با کمک وزارت بهداشت و دولت مرتفع شود.
غفارپور در ادامه با اشاره به شیوع بالای بیماری صرع (اپیلپسی) در کشور گفت: براساس آخرین مطالعات، حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در ایران به بیماری صرع مبتلا هستند.
وی افزود: تشنج یا صرع تنها به حملات شدید و بیهوشی همراه با حرکات اندامها محدود نمیشود. این بیماری طیف وسیعی از تظاهرات بالینی دارد؛ از جمله حملاتی که تنها به صورت سردرد یا اختلالات رفتاری و خودکار بروز میکنند. در برخی موارد، بیمار دچار چند ثانیه عدم آگاهی و تمرکز میشود بدون اینکه بیهوش شود.
عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اهمیت تشخیص صحیح نوع تشنج عنوان کرد: متأسفانه گاهی خود پزشکان متخصص مغز و اعصاب نیز در تشخیص دقیق نوع حمله دچار چالش میشوند. این موضوع ممکن است منجر به تجویز نادرست دارو شده و اگر تشنج بهموقع کنترل نشود، میتواند منجر به افت عملکرد هوشی، اختلالات رفتاری و آسیبهای جدی مغزی شود.
وی گفت: در بسیاری از موارد، خانوادهها تصور میکنند که فرزندشان دچار اختلال روانی شده و وی را نزد روانپزشک میبرند. در حالی که منشأ این رفتارها میتواند صرع باشد. گاهی بیماران سالها تحت درمان روانپزشکی هستند و بعد مشخص میشود مشکل اصلی تشنج بوده است.
غفارپور با اشاره به هزینههای بالای درمان خاطرنشان کرد: داروهای ضدتشنج، بهویژه برخی داروهای جدید، هزینههای سنگینی به سیستم سلامت کشور تحمیل میکنند. در شرایط اقتصادی فعلی، ضروری است که پزشکان در انتخاب داروها دقت کافی داشته باشند و تنها در صورت نیاز واقعی از داروهای گرانقیمت استفاده کنند. بسیاری از بیماران با داروهای سادهتر نیز به خوبی کنترل میشوند.
عضو هیئت مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران متذکر شد: صرع یکی از شایعترین بیماریهای مغز و اعصاب به شمار میآید که بیشترین شیوع آن در دو بازه سنی، یعنی دوران کودکی و پس از ۶۰ سالگی، مشاهده میشود. البته سردرد را میتوان شایعترین بیماری در حوزه مغز و اعصاب دانست.
انتهای پیام/ 261