به گزارش خبرنگار
بینالملل دفاعپرس، حزب «سانسیتو» با خاستگاه راست افراطی در انتخابات مجلس اعلای ژاپن با کسب ۱۵ کرسی پیروزی بزرگی را به دست آورد. این حزب تازه تاسیس که در دوران همهگیری کووید-۱۹ فعالیت خود را در شبکه اجتماعی یوتیوب با انتشار نظریههای انتقادی علیه واکسن آغاز کرد، در ادامه با شعار «اول ژاپن» وارد جریان اصلی سیاست شد.
سانسیتو با هشدار درباره تهاجم بیسر و صدای مهاجران و دادن وعدههایی مبنی بر کاهش مالیات و افزایش هزینههای رفاهی، حمایتهای قابل توجهی را در جامعه ژاپن بدست آورد. «سوهی کامییا» رهبر ۴۷ ساله این حزب، در مصاحبهای پس از انتخابات گفت: «شعار اول ژاپن روایتگر ضرورت بازسازی زندگی مردم ژاپن و مقاومت در برابر جهانیسازی است. البته من نمیگویم که باید به طور کامل جلوی ورود خارجیها را بگیریم یا همه خارجیها باید از ژاپن اخراج شوند.»
وی افزود: «رسانهها از ما به اتهام بیگانههراسی انتقاد کردند، اما مردم فهمیدند که رسانهها اشتباه میکردند و سانسیتو درست میگفت.»
تحلیلگران سیاسی میگویند پیام کامییا برای رأیدهندگان ناامید از اقتصاد ضعیف ژاپن جذاب بوده است. در این انتخابات حزب لیبرال دموکرات به رهبری نخستوزیر «شیگرو ایشیبا» و شریک سیاسیاش «کومئیتو»، اکثریت را در مجلس اعلا از دست دادند و پس از شکست در مجلس سفلی، بیش از پیش به حمایت اپوزیسیون وابسته شد.
«جاشوا واکر» رئیس انجمن غیرانتفاعی ژاپن در آمریکا، میگوید: «پیروزی سانسیتو به دلیل دامن زدن به احساسات پوپولیستی و مهاجرستیزی به موضوع داغی در آمریکا تبدیل شده است. پیروزی این حزب نشاندهنده ضعف حزب لیبرال دموکرات و نخستوزیر ایشیبا است».
در نظرسنجیهای پیش از انتخابات یکشنبه، ۲۹ درصد از رأیدهندگان اعلام کردند که تأمین اجتماعی و کاهش نرخ زاد و ولد بزرگترین نگرانی آنهاست. ۲۸ درصد نیز نگران افزایش قیمت برنج بودند که در سال گذشته دو برابر شده است و مهاجرت با ۷ درصد در جایگاه بعدی قرار داشت.
الهامگرفته از ترامپ
کامییا که پیشتر مدیر سوپرمارکت و معلم زبان انگلیسی بود، پیش از انتخابات به خبرگزاری رویترز گفت که از سیاستورزی جسورانه دونالد ترامپ الهام گرفته است. رفتار او همچنین با حزب «آلترناتیو برای آلمان» مقایسه شده است؛ هرچند سیاستهای پوپولیستی و راستگرا هنوز در ژاپن به اندازه اروپا و آمریکا جا نیفتاده است.
پس از انتخابات، کامییا گفت که قصد دارد به جای همکاری با دولت برآمده از حزب لیبرال دموکرات که در اغلب سالهای پس از جنگ جهانی دوم بر ژاپن حاکم بوده، اتحاد با دیگر احزاب کوچک را دنبال کند.
تمرکز سانسیتو بر مساله مهاجرت، فضای سیاسی ژاپن را به سمت و سوی راستگرایی سوق داده است. در همین راستا چند روز پیش از رأیگیری، دولت ایشیبا اعلام کرد که یک کارگروه جدید برای مبارزه با جرایم و رفتارهای غیرقانونی اتباع خارجی تشکیل میدهد و حزب او وعده به صفر رساندن مهاجران غیرقانونی را داده بود.
در عین حال پیش از انتخابات، کامییا به دلیل انتقاد از سیاستهای برابری جنسیتی که به گفته او با تشویق زنان به اشتغال مانع فرزندآوری میشود، با واکنش منفی مواجه شده بود. وی برای اصلاح تصویر «تندمزاج» از خود و جلب حمایت بیشتر جامعه زنان، کاندیداهای زن بیشتری را معرفی کرد. یکی از این کاندیداها خوانندهای به نام «سایا» بود که یک کرسی در توکیو به دست آورد.
این حزب حضوری بسیار قدرتمند در فضای مجازی را تجربه میکند؛ بسیار قدرتمندتر از سایر احزاب. کانال یوتیوب سانسیتو با ۴۰۰ هزار نفر عضو، سه برابر حزب لیبرال دموکرات مخاطب دارد.
مانند دیگر احزاب اپوزیسیون، سانسیتو خواستار کاهش مالیات و افزایش مزایای کودکان است؛ سیاستهایی که نگرانی سرمایهگذاران را در قبال بدهی عظیم ژاپن تشدید میکند.
کامییا با تاکید بر اینکه که موفقیت سانسیتو در انتخابات مجلس اعلا آغاز راه است، خاطرنشان کرد: «ما به تدریج تعداد کرسیهای خود را افزایش و به انتظارات مردم پاسخ میدهیم. اطمینان دارم که با ایجاد یک سازمان سیاسی قوی و کسب ۶۰ کرسی شعارهای ما سرانجام به واقعیت تبدیل خواهد شد.»
انتهای پیام/ 944