ساده‌زیستی و پاکدستی در نیرو‌های مسلح ایران

آری! این بار ناباورانه نوبت آن رسیده تا درخشش سبک زندگی درخشان و پرافتخار فرزندان فرماندهان شهید، پدیده آقازادگی را به حاشیه‌نشینی و انزوا دعوت کند.
کد خبر: ۷۶۴۰۹۶
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۰ - 21July 2025

گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس- «هادی کهن‌دل» مدیرعامل خبرگزاری دفاع مقدس؛ دفاع مقدس ۱۲ روزه در یک بازه زمانی کوتاه، تأثیری عمیق بر شئون مختلف جامعه ایران بر جای گذاشت و به نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران تبدیل شد. در این میان، آشکار شدن سبک زندگی فرماندهان ارشد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران از جمله مسائلی بود که ضمن برانگیختن توجه و تحسین افکار عمومی، به شکل‌گیری یک تلقی متفاوت درباره خانواده و فرزندان شخصیت‌های قدرتمند و عالی‌رتبه یاری رساند. 

پدیده آقازادگی و سوءاستفاده خانواده و اقوام مسئولان از موقعیت‌های خاص که به دنبال حضور در مناصب عالی قدرت حاصل می‌شود، از دهه ۷۰ و تشکیل دولت سازندگی به مرور در کشور آغاز و در ادامه به یک چالش مهم در فضای مدیریتی کشور تبدیل شد که ضمن تضعیف گفتمان انقلاب اسلامی و فرصت‌سازی برای دشمن، نارضایتی وسیع مردم را نیز در پی داشت، اما در سال‌هایی که انواع گوناگونی از آقازادگی در فضای مدیریتی و اجرایی کشور جولان می‌داد، فرماندهان ارشد نظامی و خانواده‌هایشان در نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران از فرهنگی متفاوت و متعالی پیروی می‌کردند؛ فرهنگی که از یک سو به دلیل پرهیز فرماندهان نظامی از تظاهر و ریاکاری به چشم نمی‌آمد و از سوی دیگر در حاشیه روایت تلخ آقازادگی مورد بی‌توجهی قرار می‌گرفت. 

طی روز‌های اخیر که مسئولان ارشد کشور به همراه خبرنگاران برای دیدار با خانواده‌های فرماندهان ارشد نظامی به منازل آنها می‌روند و با همسر و فرزندان شهدا هم‌صحبت می‌شوند، در مواجهه با منازل معمولی آنها، قضاوت جدیدی در حال شکل‌گیری است که خاطره تلخ آقازاده‌ها را در حافظه مردم به چالش می‌کشد و احساس یأس و تبعیض را با امید و فداکاری جایگزین می‌کند. 

در این میان زندگی «فرشته افشردی» فرزند رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و خبرنگار پرتلاش خبرگزاری دفاع مقدس که در لحظات آغازین جنگ به همراه پدر محتشم و مادر بزرگوار خود به شهادت رسید، سند افتخار جمهوری اسلامی است که حجت را برای همیشه بر مسئولان نظام و خانواده‌هایشان تمام می‌کند.

اگر گریز از فرهنگ منحط آقازادگی در فرشته افشردی و خانواده سپهبد شهید محمد باقری منحصر می‌ماند، می‌توانستیم آن را یک پدیده استثنایی تلقی کنیم، اما زندگی ساده و سالم فرزندان فرماندهانی عالی‌رتبه، چون سپهبد غلامعلی رشید و سپهبد حسین سلامی و سایر شهدای جنگ ۱۲ روزه، بر ریشه‌های محکم فرهنگ ساده‌زیستی، پاکدستی و عدالتخواهی در نیرو‌های مسلح ایران گواهی می‌دهد.

اکنون که قاطبه مردم ایران مشغول تحسین و ستایش فرماندهانی هستند که در اوج قدرت و اختیار، زندگی خانواده خود را در سطحی کاملاً معمولی حفظ کردند، نوبت آن رسیده تا درخشش سبک زندگی تحسین‌برانگیز و پرافتخار فرزندان فرماندهان شهید، پدیده آقازادگی را به حاشیه‌ براند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار