یکی از مصدومان جوان آتش‌سوزی آبیدر سنندج جان باخت

حمید مرادی فعال حوزه محیط‌زیست کردستان در پی تلاش برای مهار آتش‌سوزی گسترده در ارتفاعات آبیدر دچار سوختگی شدید شد و علی‌رغم تلاش‌های پزشکی دیشب در بیمارستان کوثر سنندج جان باخت.
کد خبر: ۷۶۵۱۰۷
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۹ - 25July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، "حمید مرادی" یکی از فعالان حوزه زیست‌محیطی روز گذشته در جریان مهار آتش‌سوزی در جنگل‌های منطقه آبیدر به شدت مجروح شد. 
 
مرادی در حالی که برای جلوگیری از گسترش آتش و نجات طبیعت تلاش می‌کرد دچار سوختگی شدید شد و به‌رغم تلاش‌های پزشکان وضعیت او بهبود نیافت و دیشب در بیمارستان کوثر سنندج فوت شد.
 
یکی از مصدومان آتش‌سوزی آبیدر سنندج جان باخت
 
در جریان آتش‌سوزی آبیدر سنندج ۵ نفر از نیرو‌های امداد و نجات، آتش‌نشانان و نیرو‌های مردمی دچار مصدومیت شدند که با انتقال آنها به بیمارستان، حمید مرادی جان باخت.
 
حمید مرادی، جوان فداکار و نیروی داوطلب مردمی، در جریان عملیات مهار آتش‌سوزی کوه آبیدر سنندج بر اثر شدت سوختگی صبح جمعه در بیمارستان جان خود را از دست داد.
 
مرحوم حمید مرادی، که با انگیزه‌ای خالصانه برای حفاظت از طبیعت و زیست‌بوم منطقه در عملیات مهار آتش حضور یافته بود، به دلیل شدت سوختگی جان باخت، و مراسم تشییع پیکر این جوان فداکار عصر جمعه در قطعه ۱۲ بهشت محمدی سنندج برگزار خواهد شد.
 
شایان ذکر است، از ظهر دوم مرداد، شعله‌های آتش دامنه‌های کوهستانی «آبیدر» در شهر سنندج را در بر گرفت و ۲۰ هکتار از اراضی طبیعی این منطقه طعمه حریق شد.
 
شدت آتش‌سوزی و صعب‌العبور بودن محل وقوع حادثه باعث شد که اطفای حریق پس از بیش از ۴ ساعت تلاش و عملیات گروه‌های مردمی و نیرو‌های منابع‌طبیعی، آتش‌نشانی و هلال‌احمر مهار شد.
 
بهزاد شریفی‌پور مدیرکل منابع‌طبیعی استان کردستان در این‌باره گفت: آتش‌سوزی آبیدر از ظهر امروز آغاز و بعد از گذشت ۴ ساعت (۱۵:۴۵ دقیقه) با تلاش ۴۵ نفر از نیرو‌های یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آتش‌نشانی مهار شد.
 
وی با اشاره به اینکه این آتش‌سوزی در بالای آبیدر و به سمت حسن‌آباد رخ داد، افزود: با تلاش تشکل‌های مردمی و نیرو‌های تلاشگر دستگاه‌ها از سرایت آتش به دامنه آبیدر جلوگیری شد.
 
مدیرکل منابع‌طبیعی استان کردستان تصریح کرد: در این آتش‌سوزی ۵ نفر از گروه‌های مردمی که به صورت خودجوش اقدام به مهار آتش و عملیات اطفای حریق را انجام می‌دادند به دلیل تغییر جهت آتش و گسترش آتش‌سوزی، دجار سوختگی شدتد.
 
شریفی‌پور عنوان کرد: از پنج نفر حادثه‌دیده، ۳ نفر از مصدومان با بالگرد و ۲ نفر دیگر با آمبولانس به بیمارستان کوثر سنندج منتقل شدند.
 
غریب سجادی فرماندار سنندج نیز در این رابطه از مصدومیت ۸ نفر از نیرو‌های مردمی در این حادثه خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد ۳ نفر بلافاصله مداوا و ترخیص شدند و ۵ نفر دیگر نیز در بیمارستان‌کوثر سنندج بستری هستند.
 
وی با اشاره به اینکه حال عمومی دو نفر از این ۵ نفر مساعد نیست، افزود: امیدواریم حال این عزیزان هر چه زودتر بهبود یابد.
 
فرماندار مرکز استان کردستان در پاسخ به این سوال که چه میزان از اراضی آبیدر طعمه حریق شده و آیا علت آتش‌شوزی مشخص شده است یا خیر؟ عنوان کرد: بر اساس بررسی‌های اولیه ۲۰ هکتار از این مناطق دچار آتش شده و فعلا علت اصلی و دلایل متقن از آتش‌سوزی در دسترس نیست، اما پس از بررسی ابعاد کامل حادثه، دلیل اصلی اطلاع‌رسانی خواهد شد.
 
آزاد طهماسبی رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج نیز در این‌باره این‌گونه روایت می‌کند: با تلاش نیرو‌های آتش‌نشانی، منابع طبیعی و شهرداری، آتش‌سوزی گسترده در ارتفاعات آبیدر سنندج حوالی ساعت ۱۵:۴۵ به طور کامل مهار شد. 
 
وی افزود: پس از اعلام وقوع حریق در منطقه پشت آبیدر در حوالی ظهر تیم‌های آتش‌نشانی از ایستگاه مرکزی و سایر ایستگاه‌ها به محل اعزام شدند. با توجه به وسعت آتش‌سوزی و پوشش گیاهی خشک، عملیات اطفا با حداکثر ظرفیت آغاز شد و در نهایت حدود ساعت ۱۵:۴۵، آتش به طور کامل مهار شد.
 
رئیس آتش‌نشانی سنندج با اشاره به اینکه محدوده وقوع حریق در پشت آبیدر بود، توضیح داد:در این عملیات علاوه بر تجهیزات خودرویی و موتوری، ۶ دستگاه دمنده مخصوص عملیات جنگلی نیز به‌کار گرفته شد و آتش‌نشانان به همراه نیرو‌های داوطلب مردمی با تلاش مستمر موفق به کنترل آتش شدند.
 
آتش‌سوزی‌های فصلی در مناطق طبیعی مانند آبیدر سنندج، به دلیل شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی خشک، همواره تهدیدی برای محیط زیست و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوری‌که در یک ماه اخیر این سومین باری بوده که بخش‌هایی از این منطقه خاکستر شده است.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها