یادداشت/

عملیات مرصاد؛ نمونه‌ای بی‌بدیل از انسجام نیرو‌های ارتش، سپاه و بسیج در شکست حمله منافقین

در آخرین عملیات ماندگار جنگ تحمیلی، نیرو‌های مشترک ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران و بسیج مردمی با فرماندهی سرداران شهید صیاد شیرازی، نورعلی شوشتری و اسماعیل احمدی مقدم، در محور کرمانشاه حمله گسترده گروهک منافقین را در عملیات مرصاد شکست دادند و امنیت مرز‌های غربی کشور را تضمین کردند.
کد خبر: ۷۶۵۳۵۳
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۳ - 27July 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از البرز،عملیات مرصاد که به‌عنوان آخرین و تأثیرگذارترین نبرد دوران دفاع مقدس شناخته می‌شود.در آخرین و ماندگارترین عملیات جنگ ایران و عراق، با نام مرصاد (یا فروغ جاویدان از دید منافقین)، نیروی مشترک ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران، همراه با بسیج مردمی، مقابله‌ای قاطع با حمله گروهک منافقین با پشتیبانی ارتش عراق آغاز کردند و این حمله را در محور کرمانشاه شکست دادند . 

عملیات مرصاد؛ نمونه‌ای بی‌بدیل از انسجام نیرو‌های ارتش، سپاه و بسیج در شکست حمله منافقین

سردار شهید «نورعلی شوشتری» ، فرماندهی  و هدایت  قرارگاه تاکتیکی در این منطقه حساس را به‌عهده داشت و نقش وی در انسجام میدان نبرد بسیار تعیین‌کننده بود  و در کوتاه‌ترین زمان از جنوب کشور به ارتفاعات کلیدی «چهارزبر» رسید و رهبری عملیاتی خشکی را برعهده گرفت  . 
سپهبد «شهید علی صیاد شیرازی» به‌عنوان نماینده امام خمینی (ره) در شورای عالی امنیت ملی با هدایت دقیق هواپیمایی نیروی هوایی و هوانیروز ارتش، نیروهای دشمن را زمین‌گیر کرد و ستون حمله منافقین را منهدم ساخت  . 
او با حضور میدانی و طرح‌ریزی حملات هوابرد، نقشی بی‌بدیل در افتادن موازنه قوا در دست رزمندگان داشت و باعث شد عملیات «غروب جاویدان» برای دشمن رقم بخورد  . 
سردار «اسماعیل احمدی مقدم» به عنوان یکی از فرماندهان حاضر پشت خطوط خاکریز چهارزبر معرفی شد و در کنار شهید شوشتری و دیگر فرماندهان در آن موضع حضور داشت  . 
حضور مؤثر همراه با فرماندهی هماهنگ ارتش، سپاه، بسیج مردمی و استفاده تاکتیکی از امکانات هوانیروز و نیروی هوایی، باعث شد ستون اصلی نیروهای ایرانی بتوانند دشمن را قبل از رسیدن به کرمانشاه متوقف و منهدم کنند. گزارش‌ها حاکی از تصرف مجدد قصر شیرین، کرند غرب و سرپل ذهاب، و انهدام صدها خودروی زرهی و نفرات منافقین است  . 
عملیات مرصاد، نمونه بارز انسجام نیروهای نظامی و مردمی در شرایط دشوار و بحرانی بود. نقش فرماندهی شهید «صیاد شیرازی» در مدیریت و هدایت نیروی هوایی و هماهنگی ارتش و سپاه، سرنوشت این نبرد را رقم زد. شهید «شوشتری» با رهبری میدانی دقیق در محور چهارزبر، و سردار «احمدی‌مقدم» با حضور در خطوط مقدم، هم‌افزایی عملیاتی را تکمیل کردند.

انتهای پیام/

برچسب ها: البرز ، کرج ، دفاع پرس
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار