لزوم توجه حداکثری رسانه‌های فراگیر به سواحل مکران

کم کاری فرهنگی صورت گرفته در مورد سواحل مکران محدود به صدا و سیما نیست و بسیاری از رسانه‌های کشور در طول چند سال گذشته پرداختن به برخی موضوعات بی ارزش سیاسی را به کار فرهنگی در مورد سواحل مکران ترجیح داده‌اند.
کد خبر: ۷۶۵۷۱۱
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۳:۵۷ - 28July 2025

گروه فرهنگ دفاع‌پرس- اکبر صفرزاده: رهبر معظم انقلاب اسلامی از سال ۱۳۸۱ تاکنون «یازده بار» در مورد سواحل مکران صحبت کرده و از مسئولین کشور خواسته‌اند که به این منطقه به صورت ویژه توجه کنند، اما اقدامات مسئولین ذیربط در طول بیست و دو سال گذشته در این مورد بسیار ناچیز و اندک بوده است. 

لزوم توجه حداکثری رسانه‌های فراگیر به سواحل مکران

فرمانده کل قوا در دیدار فرماندهان نیروی دریایی ارتش در آذر ماه سال ۱۴۰۱ فرمودند: در چند سال گذشته بحث توسعه سواحل مکران مطرح شد و دولت‌ها هم از آن استقبال کردند، اما پیشرفت جدی در این موضوع نیازمند فرهنگ‌سازی است.

علیرغم تاکید رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر لزوم فرهنگ سازی برای سواحل مکران و تبیین ارزش‌های این منطقه، صدا و سیما به عنوان فراگیرترین رسانه کشور، در طول چند سال گذشته اقداماتی بسیار کم و ناچیز در این زمینه انجام داده است. 

کم کاری فرهنگی صورت گرفته در مورد سواحل مکران محدود به صدا و سیما نیست و بسیاری از رسانه‌های کشور در طول چند سال گذشته پرداختن به برخی موضوعات بی ارزش سیاسی را به کار فرهنگی در مورد سواحل مکران ترجیح داده‌اند.

در طول دو سال گذشته تنها اقدام موثر و عملی و قابل توجه صدا و سیما در مورد معرفی سواحل مکران سریال «نون خ ۵» به کارگردانی سعید آقاخانی بود که در نوروز سال ۱۴۰۳ از شبکه اول سیما پخش شد. 

در سریال «نون خ ۵» آداب و رسوم جاری در منطقه مکران و مهمان نواز بودن مردم چابهار، لباس‌های بومی و محلی و زیبای این استان و جاذبه‌های گردشگری این منطقه به نمایش درآمد، اما این فقط ده درصد از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بیشمار این منطقه است و نود درصد الباقی هنوز به نمایش درنیامده است.

نام مکران در تاریخ باستان ایران و همچنین در متون اسلامی به‌عنوان بخشی از سرزمین‌های شرق ایران شناخته شده و گاهی به‌عنوان «سرزمین ماهیگیران» نیز توصیف می‌شود. همچنین در قرون وسطی، مکران به عنوان یک مرکز تجاری و فرهنگی بین ایران و هند شناخته می‌شده است.

مساحت سواحل مکران ایران ۱۸۱ هزار کیلومتر مربع است؛ تهران ۷۳۰ کیلومتر مربع مساحت دارد بنابراین مساحت مکران حدودا ۲۵۰ برابر تهران است. در مکران می‌توان حدودا ده میلیون خانه ویلایی ۱۰۰۰ متری ساخت با فضای سبز استاندارد، مدرسه، کتابخانه و... ساخت. مکران می‌تواند ۳۰ میلیون جمعیت ایران را در خانه‌های ویلایی بزرگ یک طبقه به راحتی در خود جای دهد بدون ترافیک، بدون آلودگی هوا و بدون کمبود جا یا فضای آموزشی. 

متوسط دما در طول سال در سواحل مکران ۲۴ درجه سانتیگراد است. دمای سواحل مکران در تابستان و در تیر ماه به ۳۱ درجه می‌رسد و در زمستان به ۲۴ درجه سانتیگراد. 

برای زندگی، دمای ۲۴ درجه عالی است. این دمای هوا، مصرف انرژی را به میزان ۷۰ درصد کاهش می‌دهد. در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد نه نیاز به کولر است نه نیاز به بخاری. اگر سی میلیون جمعیت ایران در مکران بود امروز نه مشکل برق وجود داشت نه مشکل گاز.

دمای ۲۴ درجه سانتیگراد علاوه بر آنکه برای زندگی بسیار مطلوب است برای کشاورزی مدرن که عمدتا در گلخانه صورت می‌گیرد نیز بسیارعالی است و مصرف گاز و برق را به میزان قابل توجهی پایین می‌آورد. در دمای ۲۴ درجه، گلخانه به بخاری و کولر‌های صنعتی نیاز ندارد.

کسانی که در سواحل مکران کشاورزی می‌کنند به دلیل قرار گرفتن در کنار آب‌های آزاد می‌توانند محصولات خود را به راحتی و بدون پرداخت هزینه‌های اضافی صادر کنند. این امکان برای کشاورزان اصفهانی یا تهرانی نیست، چون این عزیزان برای صادر کردن محصولات خود باید مبلغ قابل توجهی را برای حمل و نقل محصول تا خلیج فارس پرداخت کنند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها