لزوم برگزاری تورهای صنعتی در استان برای پیوند نسل جوان با کارآفرینی

استاندار خراسان رضوی در نشست هفتگی یکشنبه‌های تولید با اشاره به اهمیت پیوند جوانان با حوزه صنعت، خواستار آغاز فوری اجرای تورهای صنعتی در استان شد و تأکید کرد که این اقدام می‌تواند بذر کارآفرینی را در ذهن نسل جوان بکارد و آینده‌ساز توسعه استان باشد.
کد خبر: ۷۶۵۸۹۶
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸ - 28July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «غلامحسین مظفری» استاندار خراسان رضوی، در نشست با جمعی از فعالان اقتصادی جوان استان، بر ضرورت استفاده از ظرفیت نسل جوان در تصمیم‌سازی‌ها تأکید کرد و اظهار داشت: یکی از اقدامات جدی که باید به‌سرعت در دستور کار قرار گیرد، طراحی و اجرای تور‌های صنعتی یک‌روزه برای دانش‌آموزان، دانشجویان و جوانان است. 

لزوم برگزاری تورهای صنعتی در استان برای پیوند نسل جوان با  کارآفرینی

وی در ادامه افزود: این بازدید‌ها می‌تواند نگاه نسل آینده را به تولید، صنعت و کارآفرینی جهت دهد و انگیزه و ایده در ذهن آنها شکل دهد.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: تجربه نشان داده است که قرار گرفتن جوانان در محیط‌های تولیدی، به شکل‌گیری انگیزه‌های درونی و حتی انتخاب مسیر‌های شغلی منجر شده است.

مظفری تصریح کرد: این مسیر باید تا جایی ادامه یابد که تور‌های صنعتی به یک برنامه فراگیر در استان تبدیل شوند، حتی می‌توان از ظرفیت گردشگری بالای استان برای توسعه گردشگری صنعتی نیز بهره گرفت.

وی با اشاره به خلأ‌های موجود در معرفی توانمندی‌های تولیدی استان ابراز داشت: استان به یک نمایشگاه دائمی محصولات و ظرفیت‌های صنعتی نیز نیاز دارد که بتواند به‌عنوان یکی از ایستگاه‌های این تور‌های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. 

استاندار خراسان رضوی همچنین خاطرنشان کرد: این نمایشگاه می‌تواند محلی برای آشنایی جوانان با واقعیت‌های تولید، ظرفیت‌های صادراتی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری باشد.

این مقام مسئول با اشاره به شرایط موجود جامعه و کشور گفت: شرایط موجود هرچند ممکن است دشوار باشد، اما این بهانه‌ای برای توقف نیست. ما معتقدیم جوانان استان، علیرغم تمام سختی‌ها، ظرفیت‌های گران‌بهایی دارند. 

مظفری افزود: این نسل به دلیل آنکه در فضای کسب و کار و مسیر چالش‌ها قرار گرفته، تجربه‌های قابل توجهی دارد که باید به آن بها داده شود. اگر ساختار مناسب برای استفاده از ایده‌های آنان شکل بگیرد، می‌توان آینده‌ای روشن‌تری برای استان و کشور رقم زد.

وی با اشاره به اهمیت تجربه‌آموزی از نسل‌های گذشته بیان داشت: نباید بی‌تجربگی را دلیلی برای کناره‌گیری از مسئولیت دانست. تجربه، در میدان عمل و با تکیه بر دانش دیگران حاصل می‌شود. بسیاری از بزرگان ما مایل‌اند تجارب خود را در اختیار جوانان بگذارند و این هنر جوانان است که از این فرصت‌ها استفاده کنند.

استاندار خراسان رضوی مطالعه تاریخ و بهره‌گیری از دانش گذشتگان را راهی برای جلوگیری از تکرار خطا‌ها دانست و ادامه داد: مطالعه تاریخ دولت‌ها و ملت‌ها در مقطعی از زندگی‌ام برایم روشن کرد که بسیاری از چالش‌ها در طول تاریخ تکرار شده‌اند؛ بنابراین باید آموخت، درس گرفت و با نگاه به آینده حرکت کرد.

مظفری در پایان سخنان خود به یکی دیگر از موضوعات زیرساختی مهم استان نیز اشاره کرد و یادآور شد: در حوزه فیبر نوری، با وجود عقب‌ماندگی برخی اپراتور‌ها در انجام تعهدات، با پیگیری‌های جدی در سطح ملی، مقرر شده شرکت مخابرات با سرمایه‌گذاری پنج هزار میلیارد تومانی، پروژه تجهیز مشهد به فیبر نوری را تا پایان سال ۱۴۰۴ به سرانجام برساند.

محمدرضا توکلی‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در جریان این نشست، فضای حاکم بر جلسه را پرشور و الهام‌بخش توصیف کرد و گفت: این جلسه شور و انگیزه‌ای تازه در دل جوانان ایجاد کرد و نشان داد که ظرفیت بی‌بدیلی برای حرکت و تحول در میان این نسل وجود دارد.

وی با اشاره به دشواری‌های مسیر کارآفرینی در کشور افزود: همه ما از حجم بالای مشکلات در حوزه‌های مختلف آگاه هستیم، اما باید بدانیم که این چالش‌ها هرچند سخت و بزرگ به نظر می‌رسند، در مقایسه با موانعی که کارآفرینان گذشته از سر گذرانده‌اند، شاید حتی جزئی تلقی شوند. در هر حال، مسئله اصلی این است که در برابر این مشکلات باید ایستاد و به دنبال راه‌حل بود، نه عقب‌نشینی.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در ادامه با تاکید بر اهمیت مطالعه و بهره‌گیری از تجربه‌های پیشین تصریح کرد: توصیه من به همه جوانان این است که کتاب بخوانند. کتاب نه‌تنها آرامش می‌دهد، بلکه آینه‌ای از تجربه‌های تلخ و شیرین گذشته است و می‌آموزد که چه اشتباهاتی در گذشته رخ داده و چگونه می‌توان از تکرار آنها جلوگیری کرد. مطالعه منبعی از بصیرت و آمادگی برای مواجهه با دشواری‌هاست.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار