نمایندگان هنرمندان در روز «هنر انقلاب اسلامی» مطرح کردند؛

وزارت ارشاد مدیریت فرهنگی ندارد/ موسیقی و ادبیات در سراشیبی سقوط هستند

یکی از نمایندگان صنفی گفت: آشغال‌های ماهواره‌ها به دلیل کم کاری ما، جوان های کشورمان را جذب کرده است. امروز جامعه پرخاشگر شده است چون که ما تولید هنری نداریم. آخرین تیراژها در انتشارات ما 400 نسخه است.
کد خبر: ۷۶۸۹۷
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶ - 10April 2016

وزارت ارشاد مدیریت فرهنگی ندارد/ موسیقی و ادبیات در سراشیبی سقوط هستند

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، مراسم گرامیداشت روز هنر انقلاب اسلامی و دیدار نوروزی محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با هنرمندان عصر دیروز با حضور سالار عقیلی، محمدعلی بهمنی، مصطفی و مجتبی رحماندوست، علیرضا قزوه، علی مرادخانی، مجید رجبی معمار و جمعی از هنرمندان پیشکسوت در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.

جواد بختیاری رئیس شورای عالی انجمن خوشنویسان در ابتدای این مراسم گفت: هنرمندان هر کدام در تنهایی خویش مشغول کار هستند و از قرن ها پیش همانند حافظ و سعدی در پی گره گشایی از مشکلات جامعه بوده اند. امروز توسعه رسانه ای سبب شده است روایت زندگی اجتماعی شکل بگیرد و هنرمندان نیز در این روایت نقش داشته باشند.

وی ادامه داد: فضای فرهنگی امروز جامعه نیاز به احساس مسئولیت هنرمندان دارد. هنرمندان باید امروز بیشتر از هر روزی دغدغه فرهنگ و مردم  را داشته باشند.

قطب الدین صادقی به نمایندگی از جامعه تئاتر در ادامه با ذکر این مطلب که بخش مهمی از فرهنگ، عقل است اظهار داشت: امروز باید احساسات را کنار گذاشت و چشم را به واقعیت ها گشود. ما در دانشگاه ها رشته های پایه را خوب درس نمی دهیم؛ وضعیت تدریس در دانشگاهها شبیه به کاریکاتور است.

وی عقلانیت را به معنی تکنیک در کار دانست و گفت: در آمار چند سال گذشته تعداد مهندسین شهر اصفهان برابر 2 درصد از مهندسین شهر برلین بوده است و این یعنی این که ما عقب تر هستیم. نمی توانیم تخصص و بهداشت و... نداشته باشیم و بگوییم با فرهنگیم.

صادقی عنوان کرد: هنر تجلی یک جامعه است. امروز ما در این زمینه کم آورده ایم. وزارت ارشاد در شهر چند میلیونی همانند تهران فقط 11 سالن نمایش تئاتر دارد این در صورتی است که شهری همانند قاهره تعداد سالن های تئاترش چندین برابر سالن های ماست.

وی خاطرنشان کرد: آشغالهای ماهوارهها به دلیل کم کاری ما، جوان های کشورمان را جذب کرده است. امروز جامعه پرخاشگر شده است چون که ما تولید هنری نداریم. آخرین تیراژها در انتشارات ما 400 نسخه است. مسئولیت موسیقی و تئاتر کشورهای مثل ترکیه زیر نظر شهرداری ها است و دستگاهی همانند ارشاد وجود ندارد. شهرداری صاحب فرهنگ تهران است چون یک نهاد مردمی است. وزارت ارشاد پول و مدیریت فرهنگی ندارد، امروز ابتکار عمل دست شهرداری است. روح مردم نیاز به هزینه دارد نباید از فرهنگ پول در آورد. دغدغه ما بازگشت روح فرهنگ به شهر است.

محمد سریر رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی در ادامه این مراسم گفت: حوزه موسیقی یکی از حوزه های است که مردم، دولت و موزیسین ها از آن ناراضی هستند؛ پس باید برای آن فکری کرد. هیچ چشم اندازی برای موسیقی تعریف نشده است که چند سال آینده قرار است چه اتفاقی بیفتند. تعریف های این حوزه بسیار کلی است در صورتی که نیاز به چشم انداز داریم.

وی افزود: موسیقی مظلومتر از سایر رشته های هنری است چون خط قرمزهای بیشتری دارد. ما در حوزه موسیقی در سراشیبی بدی هستیم. موسیقی ما وجه معنوی دارد و نیاز به نگاه برنامه ریزی تازه ی دارد.

مصطفی رحماندوست، شاعر، قصه نویس و مترجم کتابهای کودکان و نوجوانان نیز در این برنامه با انتقاد از وضعیت کتابخوانی کشور گفت: متاسفانه در ادبیات کودک و نوجوان هم رو به سراشیبی هستیم. سطح مطالعه در کشور در حد قابل توجه ی رو به سراشیبی و سقوط است.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار