اوحدی: دفاع مقدس ۱۲ روزه عمیق‌ترین واقعه بعد از انقلاب است

نشست صمیمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اصحاب رسانه حاشیه و متن قابل توجهی داشت، به موازات بحث‌های جدی از تحلیل‌های اوحدی از وضعیت جنگ تا مباحث نوین حوزه رسانه و اطلاع‌رسانی و درخواست‌های مختلف خبرنگاران بر حواشی جلسه افزود.
کد خبر: ۷۶۹۱۶۴
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰ - 10August 2025

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، نشست صمیمی «سعید اوحدی» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اصحاب رسانه امروز (یکشنبه) در ساختمان مرکزی این نهاد برگزار شد. نشستی که در کنار شخص رئیس بنیاد شهید یعنی مهندس اوحدی، نماینده ولی فقیه در بنیاد حجت الاسلام موسوی مقدم هم بصورت افتخاری در آن حضور داشت. 

اوحدی: دفاع مقدس ۱۲ روزه عمیق‌ترین واقعه بعد از انقلاب است

کار جهادی برای شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه

یک بخش مهم این نشست که به مناسبت روز خبرنگار و برای تقدیر از اصحاب رسانه برگزار شد، لحظات پایانی آن بود که رئیس بنیاد شهید با بیان این که با هماهنگی انجام گرفته با نماینده ولی فقیه در بنیاد و دیگر دوستان قرار بر این شد در بحث تشکیل پرونده شهید برای شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه دیگر معطل تشکیل جلسه شورای تامین استان و مقدمات این چنینی نباشیم و به‌صورت مستقیم با یک صورتجلسه داخلی پرونده افراد بعد از تکمیل مدارک ظرف ۲۴ ساعت در بنیاد شهید فعال شود.

شروع برنامه البته با خوش‌آمدگویی محمدی مسئول روابط عمومی بنیاد بود، اما بخش اول را به برکت سیادت به نماینده ولی فقیه در بنیاد اختصاص دادند، که به قول مسئول روابط عمومی بنیاد تفاوت ویژه ایشان نسبت به دیگر مسئولان در بنیاد شهید مسئولیت مستقیم حجت‌الاسلام موسوی سال‌ها در مجموعه رسانه ملی به‌عنوان جانشین رئیس این رسانه است.

حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم هم ابتدا از شروع سخن امتناع کرد و میکروفون را به اوحدی داد، اما بعد از اصرار مهندس اوحدی تریبون را به دست گرفت و بر اساس تخصص رسانه‌ای خود به خوبی مطالبی را بیان کرد.

اوحدی: دفاع مقدس ۱۲ روزه عمیق‌ترین واقعه بعد از انقلاب است

وی از دگرگونی در وضعیت رسانه‌ها و خبررسانی شروع کرد. اینکه شخصیت محوری، در گذشته رکن خبرنگاری بود، اما دیگر اینگونه نیست و باید به خود خبر پرداخت، و این که دیگر از ویژگی مصاحبه شونده صحبت چندانی نمی‌شود، موضوعات خبری پیچیده شده و امروز موضوعات مثل روایت اول و مستند سازی اخبار مطرح است. زاویه دید و موضوعات متعدد این حوزه هم مهم است.

تغییرات بنیادی در این حوزه به تعبیر حاج آقای موسوی از جنگ خلیج فارس شروع شد. به این معنا که در این جنگ یک مورد هم صدای انفجار در رسانه‌ها به گوش نرسید؛ انفجار و آتش بود، اما فقط تصویر آن بدون صدا، لید و متن خبر‌ها هم دنبال آرامش بخشی بود که انگار این جنگ نظامی نیست.

به روز کردن خود و استفاده از تجربیات گذشته به همراه استفاده از ادبیات، شعر، مثل، اتفاقات تاریخی و... در تنظیم خبر از مباحث امروز خبرنگاری است که باید در این مسیر توانمند شد.

وی تاکید کرد که برخی از این تغییرات اساسی و بنیادی در دانشگاه وارد شده برخی هم دانش تجربی است و نوآوری، خلاقیت و ابتکارات را می‌طلبد؛ که اگر به سمت حرفه‌ای شدن از این دست نرویم دچار عقب افتادگی خواهیم شد.

اوحدی: دفاع مقدس ۱۲ روزه عمیق‌ترین واقعه بعد از انقلاب است

بعد از این بیان تخصصی جناب موسوی آقای محمدی دوباره تریبون به دست شد و بعد از توضیح این که ماهیت خبری بنیاد شهید متفاوت است و کسانی که در این حوزه فعال هستند باید حوزه مورد علاقه و مبتنی بر انگیزه‌شان باشد تا در این حوزه بمانند کمی هم از سختی‌های کار گفت.

وی اشاره‌ای هم به حضور برخی خانواده‌های شهدای خبرنگار در جمع داشت، از جمله همسر عموی شهید فرشته افشردی که به نمایندگی از جامعه شهدای خبرنگار دفاع مقدس ۱۲ روزه تقدیر می‌شوند.

اوحدی: دفاع مقدس ۱۲ روزه عمیق‌ترین واقعه بعد از انقلاب است

 اینجا متعلق به خانواده شهدا و اصحاب رسانه است

اما نوبت به آقای اوحدی یا به قول خود کارکنان بنیاد، «مهندس اوحدی» رسید. او که طبق روال همیشه خود در ابتدای سخن با آیه و روایت کار را شروع کرد، گفت اینجا متعلق به خانواده شهد‌ا است و متعلق به شما اصحاب رسانه، امروز که برای بزرگداشت روز خبرنگار دور هم جمع شدیم یک تفاوت مهم نسبت به گذشته دارد، چراکه ۱۴ نفر از عزیزان رسانه در این دفاع مقدس ۱۲ روزه که چهلم آن را پشت سر گذاشتیم هم شهید شدند.

اما فاز اصلی سخنان مهندس اوحدی بحث اهمیت رسانه بود. وی با اشاره به اینکه جنگ غزه نشان داد امروز نقش رسانه غیر قابل انکار است، ادامه داد: امروز در مسیر زندگی انسان‌ها نقش رسانه بی‌بدیل است، رشد فناورانه و بخصوص هوش مصنوعی همه بیانگر یک واقعیت است که موضوع رسانه علی‌رغم همه اتفاقات که فناوری آنها را کمرنگ کرده، اما در موضوع رسانه نقش آن پررنگتر شده است.

در زمانی امکانات رسانه‌ای روزنامه و امکان تصویری تنها تلویزیون بود، اما امروز دنیا در یک فضای شیشه‌ای است و همه چیز در اختیار رسانه است. امروز دیگر بازه زمانی برای اطلاع رسانی مفهوم ندارد، انتقال اخبار در لحظه شده و مرجعیت خبری با سرعت انتشار ارتباط پیدا کرده است.

اما نکته بعد اوحدی اینجا بود که گفت: با اهمیت حوزه خبر حتما اخبار عامی که در مسیر رشد و کمال انسان‌ها است، تولید می‌شود، اما در مقابل جریان باطل هم سرمایه‌گذاری کرده تا به اهداف خود برسد. امروز کارتل‌های خبری عظیم دشمن با میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری دنبال غلبه روایت خود از ماجرا‌ها هستند. 

اوحدی: دفاع مقدس ۱۲ روزه عمیق‌ترین واقعه بعد از انقلاب است

جنگ غزه و ۳۰۰ شهید خبرنگار اهمیت رسانه را روشن کرد

جنگ غزه نشان داد که رژیم صهیونیستی در کنار سلاح مخرب چقدر اطلاع رسانی، خبر و رسانه را تاثیرگذار می‌دانست، تنها ۳۰۰ خبرنگار در جنگ مستقیم این رژیم با مردم غزه به شهادت رسیدند که این در تاریخ بی‌سابقه است.

سعید اوحدی در ادامه وارد بحث دفاع مقدس ۱۲ روزه شد، او با تعبیر جنگ بی‌سابقه ۱۲ روزه گفت: دو قدرت فناوری با پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و با لبه فناوری‌های رسانه‌ای و هوش مصنوعی و دیگر فناوری‌ها وارد میدان نبرد شدند. امروز که اخبار سانسور شده سرزمین‌های اشغالی و مدیریت اخبار جنگ در ایران را مطالعه کنیم، دقیقا می‌فهمیم که نقش رسانه غیر قابل انکار است.

اما مهندس اوحدی در گریز خود به دفاع مقدس ۱۲ روزه تحلیلی هم ارائه داد: در این جنگ باید هماهنگی و انسجام رسانه‌ها و مردم را قدر بدانیم و بر حفظ این عزت و پیروزی با تکیه بر افزایش اقتدار ملی تاکید کنیم، چیزی که ما را در مقابل پیشرفته‌ترین تسلیحات نظامی جهان پیروز کرد.

اما گریز اوحدی به آیات و روایات عادت همیشگی اش در سخنرانی‌ها است، او با اشاره به این که خداوند در قرآ یک سوره به نام قلم دارد و در آ «به قلم و آنچه ک هبا قلم به رشته تحریر در می‌آید قسم یاد کرده، گفت: این تاثیر قلم در زندگی انسان‌ها را نشان می‌دهد با یک قلم زدن می‌شود اتفاقات مهم را رقم زد.

تحلیل اوحدی از جنگ اخیر این بود که دو تحلیل در مورد جنگ ۱۲ روزه وجود داشت، یکی می‌گفت که بحث هسته‌ای بوده، که البته پاسخ روشن است که پس چرا وسط مذاکرات هسته‌ای در زمانی که هیچ چیزی معلوم نیست حمله کردند. اما تحلیل دوم می‌گوید بحث هست‌های یک پیش زمینه و آماده سازی رسانه‌ای بود برای افکار عمومی، رسانه‌های دشمن این واقعیت را قلب می‌کنند در واقع اینها اهداف پلید دیگری دارند که ترور، بمباران و زدن فرماندهان یک نمونه از اقدامات غیر مطابق با اهداف بیان شده شان است. یعنی زدن فرماندهان نظامی موثر، بمباران مردم عادی و ناراضی سازی مردم و شورش و.. همه مقدمه یک امر است.

دشمن دنبال هدف قرار داد هویت، فرهنگ و وحدت مردم بود، دشمن به دنبال تجزیه کشور‌های منطقه است تا رژیم صهیونیسینت در منطقه هماوردی نداشته باشد. دشمن هویت تمدن و فرهنگ را مورد هدف قرار داد.

اوحدی از دو شخصیت تاثیرگذار فکری در این زمینه یاد کرد که هر دو یهودی هستند؛ جوزف نای صاحب نظریه جنگ نرم و برنارد لوییس صاحب نظریه تجزیه کشور‌های منطقه غرب آسیا، یعنی جنگ ایران و عراق، محاصره ۳۶۰ درجه ایران، تشکیل داعش و خود جنگ ۱۲ روزه همه در زمره همین موضوع تجزیه کشور‌های منطقه غرب آسیا می‌گنجد. اینکه حاج قاسم تمام توان خود را معطوف به از بین بردن داعش می‌کند نشان از اهمین موضوع است.

اوحدی در پایان یک نظریه را بیان کرد، و آن اینکه، اگرچه طول و عرض جنگ ۱۲ روزه کوتاه بود، اما عمق آن از عمق دفاع مقدس هشت ساله و دیگر وقایع مهم بعد از انقلاب سلامی بیشتر بود.

انتهای پیام/ 119

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار