یادداشت/

کنگره عظیم اربعین، امتداد دفاع مقدس عاشورایی

اربعین حسینی خاطره‌ای منجمد در کتاب تاریخ نیست؛ رودخانه‌ای زنده و جوشان است که از کربلا می‌گذرد، از جبهه‌های دفاع مقدس ایران و نبرد ۱۲ روزه مقاومت عبور می‌کند و در دل‌های بیدار امروز جاری می‌ماند؛ تا روزی که پرچم عدالت بر زمین نیفتد و ندای «هل من ناصر ینصرنی» بی‌پاسخ نماند.
کد خبر: ۷۶۹۸۹۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۲ - 13August 2025

گروه استانها دفاع‌پرس _ حاتم رسولی، نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع‌مقدس: اربعین حسینی تنها یک آیین عبادی یا اجتماع میلیونی نیست؛ حقیقتی جاری است که از خون خدا سرچشمه گرفته و شاخه‌هایش در تاریخ مقاومت بشر گسترده شده است.
کنگره عظیم اربعین، امتداد دفاع مقدس عاشورایی

در عاشورا، امام حسین (ع) با یارانی اندک و ایمانی بی‌کران در برابر سپاه ظلم و جهل ایستاد تا شرافت انسان و حق‌طلبی در غبار فراموشی گم نشود. قرن‌ها بعد، در جبهه‌های دفاع مقدس، پژواک همان فریاد «هیهات منّا الذله» در جان نوجوانان و مردان این سرزمین طنین انداخت و خاک میهن با خون شهیدان معطر شد.

پیاده‌روی اربعین، امتداد همین راه سرخ است؛ راهی که از کربلا آغاز شده و تا امروز در جغرافیای دل‌های عاشقان ادامه یافته است. میلیون‌ها زائر از مرز‌های جغرافیایی، نژادی و زبانی عبور می‌کنند تا با پای پیاده، دل بر ضریح سیدالشهدا (ع) بسپارند.

این حرکت، نه فقط سفری آیینی، که جهادی فرهنگی و معنوی است؛ میدان نبردی بی‌سلاح که ایمان و عشق، سدّی می‌سازد در برابر فراموشی حقیقت و تحریف تاریخ.

چنان‌که در سال‌های دفاع مقدس، جوانان این دیار با الهام از عاشورا قامت در برابر قدرت‌های جهانی افراشتند، امروز نیز در دفاع مقدس ۱۲ روزه علیه دشمن صهیونی، همان روح حسینی در جان مردان مقاومت جاری شد و خونی تازه در رگ جبهه حق دمید.

اربعین، صحنه‌ای است برای نمایش همین وحدت، استقامت و آزادگی امت اسلامی؛ جایی که حضور جانبازان، خانواده‌های شهدا و نسل‌های تازه‌نفس، گواه پیوند خون و پیام است؛ پیوندی که مرگ را به زندگی و گذشته را به آینده پیوند می‌دهد.
 
آری، اربعین حسینی خاطره‌ای منجمد در کتاب تاریخ نیست؛ رودخانه‌ای زنده و جوشان است که از کربلا می‌گذرد، از جبهه‌های دفاع مقدس ایران و نبرد ۱۲ روزه مقاومت عبور می‌کند و در دل‌های بیدار امروز جاری می‌ماند؛ تا روزی که پرچم عدالت بر زمین نیفتد و ندای «هل من ناصر ینصرنی» بی‌پاسخ نماند.

انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار