دانشگاه فرهنگیان خط مقدم نبرد فرهنگی است/ تربیت معلمان متعهد به ارزش‌های انقلاب ضروری است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، با تأکید بر نقش بی‌بدیل دانشگاه فرهنگیان در شکل‌دهی آینده نظام تعلیم و تربیت کشور، بر اهمیت حیاتی تربیت معلمان متعهد به ارزش‌های انقلاب اسلامی و آماده‌سازی آنان برای هدایت نسل آینده تأکید کرد. 
کد خبر: ۷۷۰۰۳۱
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۷ - 14August 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، آیت‌الله «سید احمد علم‌الهدی» نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دیدار با «رجبعلی برزویی» رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه این دانشگاه در خط مقدم نبرد فرهنگی و اعتقادی قرار دارد، خواستار توجه ویژه به کیفیت آموزش، تربیت اساتید، و نظارت مستمر بر عملکرد فارغ‌التحصیلان شد.

دانشگاه فرهنگیان خط مقدم نبرد فرهنگی است/ تربیت معلمان متعهد به ارزش‌های انقلاب ضروری است

وی ضمن ابراز خرسندی از دستاورد‌های دانشگاه فرهنگیان در سال‌های اخیر، افزود: الحمدلله، دانشگاه فرهنگیان در مجموع، وضعیت قابل قبولی دارد و توانسته است جایگاه خود را در میان مراکز آموزش عالی کشور ارتقا دهد. شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه‌های مختلف علمی و پژوهشی بوده‌ایم، اما نباید از تلاش برای ارتقای مستمر کیفیت آموزش و تربیت دانشجو غافل شد. 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر لزوم ارزیابی دقیق عملکرد دانشگاه و شناسایی نقاط قوت و ضعف آن ادامه داد: این ارتقا نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، تخصیص منابع مناسب، و استفاده از ظرفیت‌های موجود است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اهمیت بهره‌مندی از ظرفیت‌های نهاد نمایندگی ولی فقیه، افزود: وجود نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، فرصتی بی‌نظیر برای تقویت ارزش‌های دینی و اخلاقی در میان دانشجویان و اساتید است. این نهاد می‌تواند با ارائه راهنمایی‌های لازم و برگزاری برنامه‌های فرهنگی و مذهبی، به ارتقای سطح معنویت و اخلاق در فضای دانشگاه کمک کند. مسئولان دانشگاه باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنند و زمینه را برای حضور بیشتر نمایندگان نهاد رهبری در برنامه‌ها و فعالیت‌های دانشگاه فراهم سازند.

آیت‌الله علم‌الهدی با ابراز نگرانی از گزارش‌های مربوط به عملکرد برخی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان در مدارس، گفت: متأسفانه، گزارش‌هایی به دست ما رسیده است که نشان می‌دهد برخی از این فارغ‌التحصیلان، به ویژه در مدارس دخترانه، با مشکلاتی مانند عدم توانایی در کنترل دانش‌آموزان، مشکلات رفتاری و اخلاقی و همچنین عدم تسلط کافی بر روش‌های تدریس مواجه هستند. این موضوع، جای نگرانی دارد و باید با جدیت مورد بررسی قرار گیرد. لازم است با انجام تحقیقات میدانی و بررسی موردی، علل این مشکلات شناسایی و راهکار‌های مناسب برای رفع آنها ارائه شود.

وی با تأکید بر لزوم نظارت بیشتر بر عملکرد فارغ‌التحصیلان، افزود: باید سازوکار‌هایی ایجاد شود تا از ورود افراد نامناسب به مدارس جلوگیری شود و اطمینان حاصل شود که معلمانی که در مدارس مشغول به کار می‌شوند، دارای صلاحیت‌های لازم از نظر علمی، اخلاقی و اعتقادی هستند. این سازوکار‌ها باید شامل ارزیابی دقیق سوابق تحصیلی و اخلاقی، مصاحبه‌های تخصصی، و گذراندن دوره‌های آموزشی ویژه باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر لزوم تربیت معلمان متعهد به مبانی انقلاب اسلامی، تصریح کرد: معلمان، به‌عنوان الگو‌های رفتاری دانش‌آموزان، نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت و جهان‌بینی آنها دارند. بنابراین، باید اطمینان حاصل شود که معلمانی که در مدارس مشغول به کار می‌شوند، به مبانی انقلاب اسلامی و ارزش‌های دینی آشنا هستند و به آنها پایبندند. این آمادگی نیازمند آموزش عمیق اندیشه‌های امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی است و باید در برنامه‌های درسی دانشگاه فرهنگیان به این موضوع توجه ویژه شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی از تصمیم دانشگاه فرهنگیان برای ایجاد یک مرکز جذب اختصاصی برای اساتید حق‌الزحمه و بازنگری آیین‌نامه ارتقاء اساتید، استقبال کرد و گفت: این تصمیمات، گام‌های مهمی در جهت ارتقای کیفیت اساتید و افزایش انگیزه آنها برای انجام فعالیت‌های علمی و فرهنگی است. باید در این فرآیند، به شایستگی‌های علمی، اخلاقی و اعتقادی اساتید توجه ویژه شود و از ورود افراد نامناسب به دانشگاه جلوگیری شود. آیین‌نامه ارتقاء اساتید نیز باید به گونه‌ای طراحی شود که انگیزه اساتید را برای انجام پژوهش‌های علمی و ارائه خدمات آموزشی با کیفیت افزایش دهد.

آیت‌الله علم‌الهدی با هشدار نسبت به لزوم حفظ نسل آینده و جلوگیری از گسست فرهنگی، گفت: اگر نسل آینده در مسیر درست هدایت نشود، تمام تلاش‌ها و شهادت‌ها از بین خواهد رفت. دانشگاه فرهنگیان، مسئولیت سنگینی در این زمینه بر عهده دارد و باید با تمام توان برای تربیت معلمان متعهد و کارآمد تلاش کند. این دانشگاه باید به‌عنوان یک مرکز تربیت‌کننده نسل فرهیخته و متعهد، نقش خود را در حفظ ارزش‌های اسلامی و پیشرفت کشور به خوبی ایفا کند.

وی در پایان با تأکید بر اهمیت توجه به سلامت روانی و جسمی معلمان، خواستار ارائه خدمات مشاوره‌ای و روان‌درمانی به معلمان شد و ادامه داد: ارتباط دانشگاه فرهنگیان با مدارس و آموزش‌وپرورش بایستی نزدیک‌تر شود، در این راستا برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک برای معلمان و اساتید می‌تواند مفید باشد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها