فوتبال کردستان نیازمند حامی مالی و درآمد پایدار است

رئیس هیأت فوتبال کردستان با بیان اینکه این رشته ورزشی همچنان با چالش نبود حامی مالی و درآمد پایدار مواجه است، گفت: با وجود همه سختی‌ها، تلاش دلسوزانه مربیان و استعداد‌های درخشان جوانان موجب شده فوتبال استان پیشرفت‌های چشمگیری داشته باشد.
کد خبر: ۷۷۱۱۲۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۴ - 18August 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، «فردین حبیبی» در گفت و گویی خبری اظهار داشت: کردستان همواره استعداد‌های ارزشمندی در این رشته داشته است شور و اشتیاق جوانان در زمین‌های خاکی محلات تا استادیوم‌های رسمی باعث شده فوتبال در استان همچنان زنده و پویا بماند.
 
فوتبال کردستان نیازمند حامی مالی و درآمد پایدار است
 
وی افزود: فوتبال کردستان در سال‌های گذشته با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده است، اما تیم‌ها و بازیکنان متعددی از این خطه در میادین ملی و بین‌المللی خوش درخشیده‌اند. با این حال، برای دستیابی به جایگاه واقعی فوتبال استان در سطح کشور نیازمند توجه بیشتر، حمایت جدی و برنامه‌ریزی دقیق هستیم.
 
حبیبی نقش رسانه‌ها را در توسعه فوتبال استان مهم ارزیابی کرد و گفت: خبرنگاران و جامعه رسانه‌ای می‌توانند بازتاب‌دهنده واقعی ظرفیت‌ها، مشکلات و موفقیت‌های فوتبال کردستان باشند. انتظار ما این است که رسانه‌ها با هیأت فوتبال ارتباطی نزدیک و سازنده برقرار کنند تا اخبار و دستاورد‌ها بهتر به جامعه منتقل شود.
 
وی تصریح کرد: اگر ضعفی در عملکرد هیأت فوتبال وجود دارد، بهتر است پیش از رسانه‌ای شدن، با ما در میان گذاشته شود تا با همکاری یکدیگر آن را برطرف کنیم. همچنین ۹۰ درصد شایعات و حاشیه‌هایی که علیه فوتبال کردستان منتشر می‌شود، واقعیت ندارد و صرفاً با هدف تخریب و ایجاد تفرقه است؛ رسانه‌ها می‌توانند با اطلاع‌رسانی شفاف در این زمینه کمک بزرگی باشند.
 
رئیس هیأت فوتبال کردستان تأکید کرد: به جای پرداختن به حاشیه‌ها، باید انرژی خود را صرف کسب امتیاز‌ها و ارتقای فوتبال استان کنیم. تنها با همدلی می‌توانیم نقاط ضعف موجود را به قوت تبدیل کنیم.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود از گسترش فوتبال پایه در استان خبر داد و گفت: از اردیبهشت‌ماه امسال روند صدور مجوز برای مدارس فوتبال آغاز شده و تاکنون ۴۲ مدرسه در سطح استان و شهرستان‌ها مجوز رسمی فعالیت دریافت کرده‌اند. این مدارس به‌صورت روزانه فعال هستند و با ارائه آموزش‌های تخصصی، نقش مهمی در پرورش نسل آینده فوتبال کردستان ایفا می‌کنند.
 
رئیس هیأت فوتبال کردستان گفت: این هیأت در سال جاری برنامه‌های متعددی را در زمینه استعدادیابی، توسعه فوتبال پایه و همچنین رفع مشکلات زیرساختی دنبال کرده و امیدوار است با حمایت مسئولان، میزبانی رقابت‌های ملی و حضور پررنگ‌تر در سطح کشور برای فوتبال استان حفظ شود.
 
حبیبی اظهار کرد: در سال جاری مسابقات شناسایی و پرورش استعداد‌ها در رده‌های پایه بانوان و آقایان در شهرستان‌های قروه و دیواندره برگزار شد که نفرات برگزیده توسط مربیان استان شناسایی و به اردو‌های کشوری معرفی شدند؛ این برنامه‌ها با استقبال گسترده ورزشکاران همراه بوده است.
 
وی افزود: همچنین دو فستیوال مدارس فوتبال در تقویم سالانه هیأت فوتبال گنجانده شده که نخستین آن اردیبهشت‌ماه همزمان با روز جهانی فوتبال در ورزشگاه ملک‌نیای سنندج با حضور ۲۰ تیم از مدارس استان برگزار شد. دومین فستیوال نیز شهریورماه به‌صورت منطقه‌ای یا متمرکز در سطح استان اجرا خواهد شد. این جشنواره‌ها فرصتی ارزشمند برای دیده‌شدن استعداد‌های نوپا و معرفی آنان به باشگاه‌های مطرح کشور مانند استقلال و سپاهان بوده است.
 
رئیس هیأت فوتبال کردستان در ادامه به مشکلات زیرساختی این رشته اشاره کرد و گفت: متأسفانه استان کردستان نسبت به سایر استان‌ها شرایط مناسبی ندارد و حتی سازمان لیگ سه اخطار درخصوص مشکلات سالن‌ها و مجموعه‌های ورزشی صادر کرده است. در صورت بی‌توجهی، احتمال محرومیت استان از حق میزبانی رقابت‌ها وجود دارد.
 
وی تصریح کرد: در حال حاضر تنها دو زمین فوتبال استان با استاندارد‌های فدراسیون فوتبال و AFC مطابقت دارد. با این حال، مذاکراتی با استاندار و مدیرکل ورزش و جوانان انجام شده و قول مساعد برای رفع این مشکلات ظرف یک تا دو ماه آینده داده شده است تا استان بتواند همچنان میزبان مسابقات کشوری باشد.
 
حبیبی با اشاره به شرایط اقلیمی سردسیر کردستان افزود: ضروری است که تمامی شهرستان‌های استان به زمین‌های چمن مصنوعی مجهز شوند تا علاوه بر کاهش هزینه‌های اجاره زمین در سایر نقاط، امکان میزبانی مسابقات ملی در سطح محلی فراهم شود.
 
وی همچنین از آغاز سه دوره توجیهی و آزمون آمادگی جسمانی برای داوران استان از ۱۳ مرداد خبر داد و گفت: تاکنون ۱۷ داور نخبه کردستانی به سطح کشوری معرفی شده‌اند و امیدواریم با آموزش‌های تخصصی، عملکرد بهتری در لیگ‌های ملی داشته باشند. کردستان هم‌اکنون در حوزه داوری جایگاه قابل‌توجهی در سطح کشور دارد.
 
حبیبی اضافه کرد: با افتتاح سالن شش هزار نفری ۲۲ گولان در سنندج، استان توانایی میزبانی مسابقات بین‌المللی فوتسال را خواهد داشت. البته در بخش فوتبال، تداوم میزبانی منوط به برطرف‌کردن مشکلات زیرساختی طبق استاندارد‌های AFC است.
 
رئیس هیأت فوتبال کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت تیم فوتبال بانوان ایستا اشاره کرد و گفت: این تیم هم‌اکنون نیازمند حمایت مالی است. با وجود انتشار شایعات مبنی بر خروج تیم از استان، تأکید می‌کنم که امتیاز ایستا به هیچ عنوان از کردستان خارج نخواهد شد و تیم در استان باقی می‌ماند.
 
وی یادآور شد: سال گذشته این تیم به دلیل بدهی‌ها و مشکلات مالی با بحران جدی رو‌به‌رو بود، اما هیأت فوتبال تمام تلاش خود را برای حمایت از آن انجام داده است. در حال حاضر برخی بازیکنان به دلیل مشکلات مالی به تیم‌های دیگر پیوسته‌اند. اگر طی روز‌های آینده اسپانسر جدید معرفی نشود، تیم ایستا قادر به حضور در لیگ برتر نخواهد بود و به لیگ دسته دوم سقوط می‌کند.
 
حبیبی با بیان اینکه زمان بسیار محدود است، افزود: نقل‌وانتقالات لیگ برتر بانوان از ۲۱ مرداد آغاز و قرعه‌کشی در ۲۰ شهریور برگزار می‌شود؛ بنابراین تعیین تکلیف وضعیت این تیم باید در سریع‌ترین زمان ممکن صورت گیرد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار