به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، علی ربیعی در نشست صمیمانه امروز خود با بانوان مدیر و مشاورین امور بانوان و خانواده معاونتهای ستادی با تاکید بر اینکه وزارتخانه ما وزارتخانه زنانه است، گفت: این موضوع نه به دلیل وجود تعداد زیادی از مدیران زن در این وزارتخانه، بلکه به دلیل آن است که ما با حدود 5 میلیون زن کارگر و بیش از 5 میلیون شاغل رسمی و حدود 7 میلیون شاغل غیر رسمی سرکار داریم، هر چند ممکن است این آمار دقیق نباشد.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از زنان کارشان دیده نمیشود و ارزش کار در خانه را کسی نمیداند، افزود: زنان کارگر زنان قابلتوجهی هستند و کارشان فوق العاده سخت است، همچنین براساس آمار سال 93 ما در این وزارتخانه با دو میلیون و سیصد هزار زن سرپرست خانوار یا بد سرپرست مواجه هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به زنانی که نیاز به حمایت اجتماعی ندارند، گفت: این زنان نیز نیاز به حمایت روانی دارند که متاسفانه ما کار زیادی در این زمینه انجام ندادیم و از آنجا که متولی سلامت روانی وزارت رفاه است باید گفتمان آن را ایجاد کنیم.
وی در ادامه گفت: ما همچنین با زنان معلول مواجه هستیم و حقیقت آن است که این گروه از معلولان با موانع حرکتی، روانی و فیزیکی بیشتری مواجه هستند.
ربیعی همچنین با اشاره به وجود زنان دارایHIV مثبت گفت: باید تعداد زنانی که با روشهای غیر متعارفه و تنفروشی امرار معاش میکنند محدود کنیم.
وزیر تعاون با تاکید بر اینکه وجود تامیناجتماعی در امنیت روانی زنان موثر است که این موضوع مربوط به وزارت تعاون است، اضافه کرد: زنان به امنیت روانی بیشتری نیاز دارد؛ همچنین زنان مطلقه و دخترانی که دیر ازدواج میکنند در جامعه کم نیستند که این موضوع مسایل خاص خود را به دنبال دارد و مسوول این گروه زنان ما هستیم.
وی با بیان اینکه ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دو وظیفه داریم، اظهارکرد: ابتدا باید خودمان اقدامات خوبی برای زنان انجام دهیم و سیاستگذاریهای حساس به جنسیت تولید شود و مشخص شود باید چه سیاستهایی در این زمینه برای سایر دستگاه تولید کنیم. به عنوان مثال درخصوص قوانین مربوط به زنان در محیطهای کاری ما باید ورود کنیم زیرا در این زمینه تاثیرگذار هستیم.
ربیعی با تاکید بر اینکه وزارت تعاون، وزاتخانهای عملیاتی و سیاستگذار است، ادامه داد: ما در شورایعالی کار نقش سیاستگذاری را داریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ما از بیمه زنان روستایی غافل بودیم در حالیکه این زنان بیش از مردان نیاز به بیمه دارند. در قسمت دیگری از اقدامات خود باید ببنیم با مجموعه خانواده وزارتخانه چه باید بکنیم تا از ظرفیت زنان بیشتر استفاده شود.
وزیر تعاون، رفاه کار و اجتماعی زنان در امور اجتماعی رفتار سالمتری دارند، خاطرنشان کرد: حضور زنان به سلامت اداری کمک میکند و تعلقات زن به کار در بسیاری از موارد بیش از مردان است.
ربیعی با تاکید بر اینکه دیدگاه مقام معظم رهبری نسبت به زنان نگاهی روشنفکرانه و دینی است، اظهارکرد: بخشی از جامعه نگاهی سنتی به زن دارند اما این نگاه در جامعه مسلط نیست.
وی افزود: ظرفیتهای موجود میان زنان در ساختار اقتصادی و اجتماعی به گونهای است که باید سیاستگذاری معطوف به جنسیت را دنبال کنیم.
وی بر لزوم تدوین سند حمایت از زنان تاکید کرد و گفت: موضوعاتی همچون اشتغال، تامیناجتماعی، حمایت اجتماعی، روابط کار، بازار کار برای زنان، آموزش فنی و حرفهای، آموزش مهارتهای کارآفرینی زنان باید در این سند مورد توجه قرار گرفته و بنا دارم این سند را پس از انجام هماهنگی با معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری در دولت مطرح کنم.
وزیر تعاون عنوان کرد: قصد داریم سال 95 مقابل اجحاف در حق کارگران بایستیم که این موضوع درخصوص زنان کارگر نمود بیشتری دارد.
وی موضوع زنان و نشاط اجتماعی را از موضوعات مهم تلقی کرد که نیاز است در سند حمایت از زنان مورد توجه قرار گیرد.
وزیر تعاون با اشاره به مشکلات زنان مستمری بگیر خاطرنشان کرد: باید بخشی از حمایتهای اجتماعی خود را معطوف به این زنان کنیم.
ربیعی همچنین اظهار کرد: بیمه سلامت نباید متکی بر مرد خانواده باشد و میتواند متکی بر زن خانوده نیز باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما در حوزه سلامت تلاشی خاموش انجام داده ایم، یادآور شد: در حال حاضر 33 میلیون نفر را به صورت رایگان بیمه کرده ایم.
وزیر تعاون با اشاره به اینکه در سند اجتماعی زنان باید زنان بد سرپرست و سرپرست خانوار نیز مورد توجه قرارگیرد و از آنها حمایت اجتماعی شود، عنوان کرد: یکی از مشکلات ما در آینده وجود زنان سالمند تنها است زیرا در حال حاضر زندگی به صورت مجردی شایع شده و همچنین رابطه ای معکوس میان سطح تحصیلات زنان و زندگی مشترک ایجاد شده لذا به سمت زنان تنهای سالمند حرکت میکنیم و باید نظام برنامهریزی سلامت برای این موضوع برنامه ریزی کند.
ربیعی با اشاره به وجود شکاف میان دستمزد و قدرت خرید طی سالهای اخیر گفت: میان مستمریبگیران و قدرت خرید 400 میلیارد تومان فاصله وجوددارد.
وی با تاکید بر اینکه باید در این سند شکلهای اجرایی را پیشبینی کنیم در ضرورت تشکیل ستاد تامین اشتغال زنان با حمایت سازمان بهزیستی و سازمان تامین اجتماعی و سازمان تغییر اشتغال تاکید کرد.
وزیر تعاون با بیان اینکه بخشی از سند حمایت اجتماعی از زنان باید به حوزه روابط کار و بخشی از آن به افزایش تشکلهای زنان توجه کند، خاطرنشان کرد: باید به صنوف زنانه و تشکلهای صنفی زنانه مجوز دهیم که در سالهای وزارت خود بیش از 600 تشکل محکم را پایه گذاری کردیم و قرار است 500 تشکل دیگر را نیز پایه گذاری کنیم.
ربیعی با بیان اینکه در حسابداری خیر جمعی زنان نقش اقتصادی زیادی دارند، ادامه داد: همچنین ما درخصوص خانواده مسوولیت مستقیم نداریم اما موضوع طلاق مربوط به حوزه ما است و باید برای پیشگیری از این پدیده به مسایلی همچون اجباری کردن آزمایشات ژنتیک بیش از ازدواج و افزایش ارایه مشاورههای پیش از ازدواج به صورت رایگان اقدام کنیم.
وی از مدیران حاضر در این جلسه خواست تا یک ماه دیگر پیشنویس این سند را تدوین کنند چراکه دانش این کار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد.
ربیعی در پایان بار دیگر خاطرنشان کرد : بیمه زنان روستایی باید بخشی از صنعت را تشکیل دهد.