امارات: الحاق کرانه باختری رابطه با «اسرائیل» را از بین می‌برد

امارات متحده عربی در پی تصمیم رژیم صهیونیستی برای اشغال بخش‌هایی از کرانه باختری، نسبت به فروپاشی توافقات ابراهیم هشدار داده و از دولت آمریکا خواسته است مانع این اقدام شود.
کد خبر: ۷۷۵۰۱۹
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۷ - 04September 2025

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، امارات متحده عربی نسبت به پیامدهای الحاق کرانه باختری از سوی رژیم صهیونیستی هشدار داده و آن را تهدیدی جدی برای توافقات سازش و آینده روابط با تل‌آویو دانسته است.

هشدار امارات به آمریکا: الحاق کرانه باختری رابطه با اسرائیل را از بین می‌برد

به گزارش پایگاه «آکسیوس»، مقامات امارات در تماس با دولت آمریکا اعلام کرده‌اند که اگر اسرائیل اقدام به الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری کند، توافقات ابراهیم که در سال ۲۰۲۰ با فشار دولت وقت آمریکا امضا شد، در معرض فروپاشی قرار خواهد گرفت. منابع آگاه تأکید کرده‌اند تنها دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، می‌تواند مانع از این اقدام شود و در غیر این صورت بخش مهمی از میراث سیاست خارجی او نابود خواهد شد.

یک مقام ارشد اماراتی در گفت‌و‌گو با آکسیوس تصریح کرده است: «اجرای طرح‌های الحاق، روابط امارات و اسرائیل را به شدت تخریب خواهد کرد و هرگونه امید به یکپارچگی منطقه‌ای را از بین خواهد برد. اکنون اسرائیل باید میان الحاق یا ادغام منطقه‌ای یکی را انتخاب کند.» او همچنین الحاق را «ناقوس مرگ راه‌حل دوکشوری» توصیف کرده است.

بر اساس این گزارش، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو در هفته‌های اخیر نشست‌های داخلی متعددی درباره الحاق برگزار کرده، اما تصمیم نهایی هنوز اتخاذ نشده است. دو منبع اسرائیلی مدعی‌اند مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در جلسات خصوصی گفته است با این اقدام مخالفتی ندارد و واشنگتن مانع اسرائیل نخواهد شد. در مقابل، استیو ویتکوف، نماینده ویژه ریاست‌جمهوری آمریکا، هشدار داده که الحاق، توان آمریکا برای همکاری با جهان عرب بر سر طرح پساجنگ غزه و نیز احتمال توافق صلح میان عربستان و اسرائیل را از بین می‌برد.

امارات یادآوری کرده است که در سال ۲۰۲۰ شرط اصلی امضای توافقات ابراهیم، توقف طرح‌های الحاق بود و هرچند مقام‌های اسرائیلی مدعی‌اند این تعهد موقتی بوده، ابوظبی تأکید دارد هرگونه الحاق، نقض آشکار روح توافقات است.

در همین حال، لانا نسیبه، مشاور ارشد وزیر خارجه امارات، در گفت‌و‌گو با روزنامه «تایمز آو اسرائیل» ابراز اطمینان کرده که ترامپ «ابزار‌های کافی» برای جلوگیری از این اقدام دارد و نخواهد گذاشت ستون اصلی توافقات ابراهیم به دست افراطی‌ها تهدید شود.

گزارش‌ها حاکی است روبیو به زودی به منطقه سفر خواهد کرد و در مراسمی با حضور شهرک‌نشینان صهیونیست در نزدیکی مسجدالاقصی شرکت خواهد داشت. همچنین او دستور داده است مانع حضور مقامات فلسطینی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در اواخر ماه جاری شوند.

قرار است نتانیاهو امروز (پنج‌شنبه) نشست دیگری درباره طرح الحاق برگزار کند. از سوی دیگر، رون درمر وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی و از نزدیک‌ترین یاران نتانیاهو، به میامی و سپس به واشنگتن سفر خواهد کرد تا با روبیو و ویتکوف دیدار و گفت‌و‌گو کند.

انتهای پیام/ 119

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار