بیش از نیمی از نیروگاه‌های خورشیدی کردستان توسط کمیته امداد ایجاد شده است

مدیرکل کمیته امداد استان کردستان اعلام کرد: بیش از نیمی از نیروگاه‌های خورشیدی استان از سال ۱۳۹۷ تاکنون توسط این نهاد برای مددجویان تحت پوشش ایجاد شده و برق تولیدی آنها از طریق قرارداد ۲۰ ساله به صورت تضمینی خریداری می‌شود.
کد خبر: ۷۷۵۵۹۹
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۴ - 06September 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، «رضا طوسی» مدیرکل کمیته امداد استان کردستان، در تشریح عملکرد این نهاد در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه پایدار اقتصادی مددجویان گفت: از سال ۱۳۹۷ تاکنون تعداد ۲۴۵ سامانه ۵ کیلوواتی نیروگاه خورشیدی برای مددجویان تحت پوشش ایجاد شده است. بخشی از هزینه این طرح از طریق پرداخت وام قرض‌الحسنه بانکی و بخشی دیگر به صورت بلاعوض تأمین شده است.
 
بیش از نیمی از نیروگاه‌های خورشیدی کردستان توسط کمیته امداد ایجاد شده است
 
وی افزود: اعتبارات بلاعوض برای خرید تجهیزات اصلی شامل اینورتر و سرچ ارستر توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و بسیج سازندگی سپاه بیت‌المقدس پرداخت شده است. این طرح به ویژه برای مددجویانی که امکان ایجاد درآمد پایدار و با ثبات ندارند، از جمله زنان سرپرست خانوار، معلولین و دختران بازمانده از ازدواج در نظر گرفته شده است.
 
مدیرکل کمیته امداد تصریح کرد: این سامانه‌ها از طریق عقد قرارداد ۲۰ ساله با شرکت توزیع نیروی برق استان، برق تولیدی خود را به صورت تضمینی به شرکت عرضه می‌کنند. 
 
به گفته وی، این اقدام علاوه بر ایجاد درآمد پایدار برای مددجویان، زمینه مشارکت آنها در تولید انرژی پاک و کاهش هزینه‌های خانوار را نیز فراهم می‌کند.
 
وی همچنین آمار‌های رسمی استان را تشریح کرد و افزود: ۵۵ درصد نیروگاه‌های خورشیدی ایجاد شده در استان توسط کمیته امداد نصب شده و ۱۰ درصد کل تولیدات نیروگاه‌های خورشیدی استان نیز از طریق این طرح تأمین می‌شود.
 
این طرح بخشی از سیاست‌های کلان کمیته امداد برای توانمندسازی اقتصادی و افزایش بهره‌وری مددجویان است که با استفاده از ظرفیت‌های محلی و منابع بانکی و بلاعوض اجرا می‌شود. کارشناسان انرژی نیز بر این باورند که توسعه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک خانگی می‌تواند به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، افزایش امنیت انرژی و بهبود شرایط معیشتی خانوار‌های کم‌درآمد کمک کند.
 
با توجه به موفقیت این پروژه در استان کردستان، کمیته امداد امیدوار است در سال‌های آینده با افزایش تعداد سامانه‌های خورشیدی و توسعه طرح‌های مشابه، سهم مددجویان در تولید انرژی پاک و افزایش درآمد پایدار بیشتر شود.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار