۳۸ مورد کارگاه غیرمجاز ساختمانی در بافت‌های تاریخی یزد پلمپ شدند

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون، تعداد ۳۸ مورد پلمب کارگاه ساختمانی در بافت‌های تاریخی استان یزد صورت گرفته است.
کد خبر: ۷۷۸۱۸۹
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۷ - 17September 2025

 به گزارش دفاع‌پرس از یزد؛ سرهنگ علی افخمی گفت: با توجه به پراکندگی آثار و اماکن تاریخی در استان یزد و لزوم حفاظت و صیانت هر چه‌بهتر از این مواریث، یگان حفاظت میراث‌فرهنگی مستمر از مکان‌های تاریخی بازدید و با متخلفانی که به صورت پایشی و گزارش مردمی شناسایی‌شده‌اند، از طریق مراجع قانونی برخورد می‌کند.

۳۸ مورد کارگاه غیرمجاز ساختمانی در بافت‌های تاریخی یزد پلمپ شدند

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد بابیان این‌که نیرو‌های یگان حفاظت میراث‌فرهنگی از ابتدای سال تاکنون علی‌رغم همه محدودیت‌ها و کمبودها، تمام توان خود را برای حراست و حفاظت از آثار تاریخی به عنوان پشتوانه‌های فرهنگی استان به کار گرفته‌اند، تصریح کرد: مراقبین آثار تاریخی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان به صورت ۲۴ ساعته در حال گشت زنی برای حفاظت از بافت تاریخی و آثار ارزشمند بوده و در صورت مواجهه با هرگونه تخلف ساختمانی، ضمن توقف کار اقدام به صدور اخطار می‌کنند، به طوریکه از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون تعداد ۶۰۶ فقره اخطار به نام متخلف صادر شده است.

سرهنگ افخمی اضافه کرد: ازآنجایی‌که برخی از متخلفین علیرغم تذکرات متعدد و دریافت اخطار با بی‌توجهی همچنان به فعالیت غیرمجاز خود ادامه می‌دهند، یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان نسبت به اخذ حکم پلمب کارگاه‌های ساختمانی متخلف از دادستان محترم مرکز استان اقدام کرده که این اقدام در امر بازدارندگی بسیار مفید بوده و میزان جرائم را کاهش داده است و در این راستا از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۳۸ مورد پلمب کارگاه ساختمانی صورت گرفته است که اکثراً منجر به رفع تخلف شده است.

او خاطر نشان کرد: طی تعامل و مکاتبه با دادستان استان در اواخر سال ۱۴۰۱ و همچنین اوایل سال ۱۴۰۴ برای اخذ حکم پلمب کارگاه‌های ساختمانی غیرمجاز در استان، با این اقدام آمار تشکیل پرونده‌های قضایی به‌طور چشمگیری کاهش یافته است.

افخمی در پایان به لزوم مراجعه اهالی بافت تاریخی برای اخذ مجوز مرمت قبل از هرگونه اقدام ساختمانی در ملک خود تأکید کرد و افزود: حفظ و حراست از بافت‌ها و ابنیه تاریخی به عنوان میراث ارزشمند نیاکان ما، نیازمند مشارکت مردمی است و بدون حضور آنها این امر میسر نخواهد بود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار