معاون وزیر صمت از نگاه ویژه دولت به فعال‌سازی بخش خصوصی خبر داد

معاون صنایع عمومی وزارت صمت، در سفر خود به کردستان، با اشاره به پتانسیل‌های صنعتی و کشاورزی استان، بر لزوم حمایت از تولیدات داخلی، افزایش عمق ساخت داخل و تقویت صنایع نوظهور نظیر طلا و جواهر تأکید کرد.
کد خبر: ۷۷۸۴۳۸
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۳ - 18September 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های استان کردستان در حوزه صنعت، تولید تایر سبک توسط کارخانه لاستیک بارز کردستان است.
 
معاون وزیر صمت از نگاه ویژه دولت به فعال‌سازی بخش خصوصی خبر داد
 
این کارخانه با توانمندی‌های خود، نقش عمده‌ای در تأمین نیاز بازار تایر سبک کشور ایفا می‌کند. 
 
«محمدبختیار خلیقی» مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان، در جریان بازدید ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد که این کارخانه توانسته ۲۴ درصد از بازار تایر سبک کشور را تأمین کند.
 
وی همچنین در این بازدید از فاز‌های توسعه‌ای کارخانه بارز سخن گفت و افزود که با تکمیل این فازها، ظرفیت تولید کارخانه به ۵ میلیون حلقه تایر در سال خواهد رسید. 
 
طبق گفته‌های خلیقی، این طرح‌ها به‌ویژه به افزایش اشتغال در منطقه کمک خواهند کرد، به‌طوری که تعداد کارکنان مستقیم این کارخانه از یک هزار و ۱۰۰ نفر به یک هزار و ۵۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.
 
«ابراهیم شیخ» معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در جمع خبرنگاران در حاشیه بازدید از کارخانجات و صنایع مختلف کردستان، اهداف سفر خود را این‌گونه بیان کرد: این سفر دو روزه با هدف بررسی و رفع مسائل و مشکلات کارخانجات صنعتی و صنایع کوچک و بزرگ استان، حمایت از تولید داخلی و بررسی تبادلات مرزی در مناطق مرزی استان برگزار شده است.
 
شیخ با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی استان، اظهار داشت که از جمله اهداف این سفر، بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی و صنعتی، گفت‌و‌گو با فعالان اقتصادی و توجه ویژه به صنایع نوظهور استان است.
 
معاون وزارت صمت در ادامه به یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این سفر یعنی افزایش عمق ساخت داخل و حمایت از تولیدات داخلی اشاره کرد. 
 
وی تأکید کرد: ما تلاش داریم تا با حمایت از تولید داخلی، از قاچاق کالا جلوگیری کنیم و مشکلات واحد‌های صنعتی که با این مسئله مواجه هستند را برطرف سازیم.
 
شیخ همچنین بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های بومی استان کردستان برای فعال‌سازی صنایع تبدیلی و جلوگیری از خروج ارز تأکید کرد.
 
 شیخ همچنین از ظرفیت‌های نوظهور صنعت طلا و جواهر در استان کردستان خبر داد. وی بیان کرد: «یکی از صنایعی که در استان کردستان پتانسیل رشد بسیار خوبی دارد، صنعت طلا و جواهر است.»
 
معاون وزارت صمت در این خصوص اعلام کرد که در جریان سفر خود به استان، ارزیابی دقیقی از وضعیت این صنعت انجام خواهد داد تا با همکاری مدیران استانی و سایر نهاد‌های مرتبط، برنامه‌های توسعه‌ای لازم برای این صنعت تدوین شود.
 
شیخ در بخش دیگری از سخنان خود به فرصت‌های مرزی استان کردستان اشاره کرد و گفت: استان کردستان به دلیل برخورداری از مرز‌های مشترک با کشور‌های همسایه، فرصت‌های بسیار مناسبی برای توسعه صادرات دارد.
 
وی همچنین به پتانسیل‌های کشاورزی استان اشاره کرد و بیان داشت که استان کردستان با برخورداری از ظرفیت‌های طبیعی و کشاورزی می‌تواند در زمینه صنایع تبدیلی و صادرات محصولات کشاورزی نقش برجسته‌ای ایفا کند.
 
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اهمیت بخش خصوصی در توسعه صنعتی استان، افزود: دولت نگاه ویژه‌ای به فعال‌سازی بخش خصوصی دارد و در این راستا، پروژه‌هایی مانند پتروشیمی کردستان که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی راه‌اندازی شده‌اند، نمونه‌ای از موفقیت‌های این رویکرد است.
 
شیخ همچنین اشاره کرد که در صورتی که هر یک از این فعالیت‌ها نیازمند اعتبارات اضافی باشند، دولت آمادگی دارد که منابع مورد نیاز را تخصیص دهد.
 
سفر ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت به استان کردستان، به‌طور کلی به ارزیابی و حمایت از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی این استان و همچنین بررسی مشکلات و فرصت‌های توسعه‌ای در حوزه‌های مختلف اقتصادی، به ویژه صنعت و مرز، متمرکز بود. 
 
حمایت از تولیدات داخلی، افزایش عمق ساخت داخل، توجه به صنایع نوظهور مانند طلا و جواهر و بهره‌برداری از ظرفیت‌های مرزی از جمله اهداف اصلی این سفر بودند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها