ظهور نخست‌وزیر زن در قلب حزب مردسالار ژاپن

نخستین دبیرکل زن حزب لیبرال دموکرات ژاپن، در آستانه تصاحب سمت نخست‌وزیری قرار دارد؛ چهره‌ای محافظه‌کار با مواضع سنتی که وعده افزایش وزرای زن را می‌دهد، اما همچنان به اصول پدرسالارانه وفادار است.
کد خبر: ۷۸۳۱۲۱
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۴ - ۰۳:۰۰ - 06October 2025
به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، از دل حزب لیبرال دمکرات ژاپن که به مردسالاری و زن‌ستیزی متهم است، ستاره‌ای محافظه‌کار به عنوان نخست‌وزیر آینده ژاپن ظهور می‌کند. «سانائه تاکاچی» ۶۲ ساله اولین دبیرکل زن حزب حاکم ژاپن به شمار می‌رود که پس از جنگ جهانی دوم بی‌وقفه قدرت را در این کشور در اختیار داشته است. 
 
ظهور نخست‌وزیر زن در قلب حزب مردسالار ژاپن
 
او اولین بار در سال ۱۹۹۳ از زادگاهش -نارا- به پارلمان راه یافت و در پست‌های کلیدی دولت، از جمله وزیر اقتصاد و وزیر کشور خدمت کرده است.
 
تاکاچی که در دوران رقابت‌های انتخاباتی به ندرت سراغ مسائل جنسیتی رفته بود، در حالی که برای نخستین بار صندلی ریاست را امتحان می‌کرد، گفت: «با حضور اولین دبیرکل زن، منظره‌ی حزب کمی تغییر خواهد کرد».
 
نمایندگان زن در حزب لیبرال دموکرات به ندرت برای وزارت انتخاب و اغلب به محض اظهارنظر‌های فمینستی، برکنار می‌شوند. تاکاچی هم می‌داند که باید به باور‌های سنتی پدرخوانده‌های حزب پایبند باشد و در غیر این صورت زمان زیادی دوام نمی‌آورد. او پس از دوبار شکست در انتخابات درون‌حزبی، تلاش کرد تا اجتماعی‌تر باشد و ارتباطات بهتری بسازد.
 
دبیر کل جدید حزب لیبرال دموکرات در حالی که خواستار تلاش همه‌جانبه برای بازسازی حزب و بازگرداندن اعتماد عمومی می‌شد، از همه نمایندگان حزب خواست تا مانند اسب کار کنند و افزود: «من به ایحاد تعادل میان کار و زندگی اعتقادی ندارم. من کار می‌کنم، کار می‌کنم، کار می‌کنم و کار می‌کنم». این اظهارنظر به سرعت در شبکه‌های اجتماعی ترند شد و واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت؛ از حمایت تا ابراز نگرانی.
 
زنان فقط ۱۵ درصد از کرسی‌های مجلس سفلی ژاپن را تشکیل می‌دهند و فقط دو نفر از ۴۷ فرماندار ژاپن، زن هستند. تاکاچی قول داده که تعداد وزرای زن را در دولت خود را به طور چشمگیری افزایش دهد. 
 
تاکاچی بر لزوم حمایت مالی به منظور تامین سلامتی زنان و درمان ناباروری به عنوان بخشی از سیاست حزب تاکید کرده و طرفدار پشتیبانی اززنان برای ایفای بهتر نقش‌های سنتی‌شان به عنوان مادر و همسر است. او مدتی قبل به مشکلات خود در پذیرش علائم یائسگی اشاره و بر اهمیت آموزش مردان برای رفتار صحیح با زنان در مدرسه و کار تأکید کرد.
 
او اعلام کرده که تقویت ارتش ژاپن، سرمایه‌گذاری برای رشد، توسعه همجوشی هسته‌ای، تقویت امنیت سایبری و سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر درباره مهاجرت را دنبال می‌کند. تاکاچی از حفظ قدرت در میان مردان خانواده سلطنتی حمایت می‌کند و مخالف همجنس‌گرایان است.
 
ناظران سیاسی می‌گویند دیدگاه‌های تجدیدنظرطلبانه‌ی او درباره تاریخ جنگ‌های ژاپن، ممکن است روابط این کشور با پکن و سئول را پیچیده کند.
 
انتهای پیام/ 944
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار