ناوگان صمود؛ قربانی خشونت و سرکوب رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی پس از حمله به ناوگان «صمود» و بازداشت اعضای کشتی‌های این کاروان، رفتاری غیرانسانی با آنها داشته و این افراد را در بدترین شرایط ممکن در زندان‌های خود بازداشت کرده است.
کد خبر: ۷۸۳۱۵۶
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۵ - 06October 2025

گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: پس از حمله و یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان «صمود» و متوقف کردن آنها و جلوگیری از حرکت این کشتی‌ها به سمت نوار غزه، اخبار و گزارش‌های دریافتی حاکی است که صد‌ها سرنشینان کاروان «صمود» توسط ارتش رژیم «اسرائیل» بازداشت شده و به زندان‌های این رژیم در سرزمین‌های فلسطین اشغالی منتقل شدند.

رفتار غیرانسانی رژیم صهیونیستی با اعضای ناوگان صمود

در این میان گزارش‌های متعددی توسط نهاد‌ها و سازمان‌های حقوق‌بشری و شاهدان عینی منتشر شده که همه نشان‌دهنده رفتار غیرانسانی رژیم صهیونیستی با بازداشت‌شدگان کاروان «صمود» است. این رفتار‌ها شامل شکنجه، محرومیت از غذا و آب، شرایط بد زندان و آزار جسمی و روانی است.

فعالان حقوق‌بشری ناوگان «صمود» که توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شدند گزارش دادند که آنها در زندان‌های رژیم اسرائیل، همانند زندان کتزیوت (که نماد شکنجه و رفتار غیرانسانی با اسرای فلسطینی است)، نگهداری می‌شوند. بر اساس این گزارش «گرتا تونبرگ» یکی از معروف‌ترین و مطرح‌ترین فعالان حقوق بشر است که در سلولی پر از ساس و با مقدار بسیار کم آب و غذا نگه‌داشته شده است.

آنگونه که تا امروز از آخرین وضعیت «گرتا تونبرگ» خبردار شدیم، او از کم‌آبی، دریافت ناکافی غذا و رفتار خشن شکایت کرده و به دلیل ساس‌هایی که در سلولی او وجود دارد دچار جوش‌ها و حساسیت پوستی شده است. ضمن اینکه نیرو‌های صهیونیستی بر خلاف قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی او را از موهایش کشیده، کتک زده و مجبور کرده‌اند پرچم رژیم صهیونیستی را ببوسد!

البته شکنجه‌ها و آزار‌های نیرو‌های صهیونیستی علیه فعالان حقوق‌بشری حاضر در ناوگان «صمود» به همین میزان ختم نشده و به طور خاص در مورد «گرتا تونبرگ» باید گفت که او را در پرچم رژیم پیچیده و مانند غنیمت به نمایش گذاشته‌اند. ضمن اینکه، نیرو‌های اسرائیلی بازداشت‌شدگان را ساعت‌ها بدون آب و غذا رها کردند و جلوی دوربین‌ها تنها یک بسته چیپس به «گرتا تونبرگ» داده شده است.

از طرف دیگر، فعالان بازداشت شده از تمامی حقوق اساسی خود محروم هستند. در واقع باید گفت که بازداشت‌شدگان از دسترسی به آب، بهداشت، دارو و وکلای قانونی محروم هستند. همچنین گزارش‌هایی از آزار کلامی و فیزیکی، و جلوگیری عمدی از خوابیدن آنها توسط نیرو‌های صهیونیستی منتشر شده است. ضمن اینکه، «ایتمار بن‌گویر»، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، نیز بازداشت‌شدگان را «تروریست» نامیده است.

اما موضوع جالب توجه درمورد فعالان بین‌المللی کاروان «صمود» که توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شدند این است که شاهد انتشار پست‌های جدید در «شبکه ایکس» هستیم که ادعا‌های مشابهی را همانند شکنجه «گرتا تونبرگ» و رفتار وحشیانه با فعالان را گزارش کردند. موضوعی که موجب شده تا نهاد‌ها و سازمان‌های بین‌‎المللی این اقدامات را محکوم کرده و آن را «اقدام تروریستی» برای تداوم قحطی در غزه معرفی کنند.

«آرسین چلیک» فعال ترک و یکی از شرکت‌کنندگان در ناوگان «صمود»، به خبرگزاری «آناتولی» گفته است که آنها «گرتا تونبرگ» را جلوی چشمان ما از موهایش گرفتند، کتکش زدند و مجبورش کردند پرچم «اسرائیل» را ببوسد. آنها هر کاری که تصورش را بکنید با او کردند تا هشداری برای دیگران باشد.

«لورنزو داگوستینو»، روزنامه‌نگار و یکی دیگر از شرکت‌کنندگان در ناوگان «صمود»، پس از بازگشت به استانبول گفت که تونبرگ «در پرچم اسرائیل پیچیده شده و مانند یک غنیمت جنگی رژه رفته است»؛ صحنه‌ای که شاهدان با ناباوری و خشم آن را توصیف کردند. این در حالی است که تونبرگ یکی از ۴۳۷ فعال، نماینده مجلس و وکیلی است که بخشی از ناوگان جهانی «صمود» بودند، ائتلافی متشکل از بیش از ۴۰ کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه که هدف آنها شکستن محاصره دریایی ۱۶ ساله غزه توسط «اسرائیل» بود.

و در آخر، رفتار رژیم صهیونیستی با اعضای بازداشت‌شده کاروان «صمود» نمونه‌ای از نقض سیستماتیک حقوق‌بشر و قوانین بین‌المللی است. این اقدامات نه تنها کمک‌های بشردوستانه را مسدود کرده، بلکه فعالان بین‌المللی را در معرض شکنجه و تحقیر قرار داده است. بر همین اساس، سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل و دولت‌ها باید برای آزادی فوری بازداشت‌شدگان و پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی اقدام کنند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار