به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، یکم اردیبهشت ماه، سالروز شهادت شهید سرلشگر ایرج نصرت زاد، شیرمردی که با دلاوری ها و شجاعت هایش در مقابله با ضد انقلاب در سنندج، موجودیت و قدرت نظامی ارتش را در برابر دشمن به رخ کشاند. مردی که آمادگی برای شهادت در سیمایش آنچان هویدا بود و چنان با شجاعت عمل می کرد که خط مقدم جبهه دیگر برایش خانه و پاتوقش شده بود؛ همین روحیه همسر شهید را نگران کرده بود.ارتشی وطن دوست و دشمن ستیزی که هیچ چیز حتی علاقه خاص به همسر و فرزندان مانع حضور مستمرش در خط مقدم مبارزه نمی شد.
شهید ایرج نصرت زاد سال 58 فرمانده تیپ 1 لشکر 28 سنندج بود. سربازهایش را برای انجام ورزش صبحگاهی از پادگان به وسط شهر می برد تا نشان دهد سنندج جای امنی برای آنها نیست؛ به سربازانش می گفت شجاعانه رژه بروند و حرکات نظامی خود را به نمایش بگذارند تا دشمن بفهمد با چه قدرت نظامی روبه رو است.
مردی که با زیردستان خود به ویژه سربازانش رابطه بسیار صمیمانه ای داشت تا جایی که با آنها در سالن غذاخوری حاضرمی شد و این کارش گاهی اعتراض مقامات مافوق را برمی انگیخت.
خبر شهادت پدر را سروان قریب نژاد به اطلاع خانواده رسانده بود. آخرین پیام و دستور سرهنگ به شلیک آتش توپخانه برای محل حضور خودش هم ماجرایی خواندنی است:
سرهنگ شهید ایرج نصرت زاد، فرزند فتح الله، سوم مرداد سال 1312 در گیلان به دنیا آمد. 16ساله بود که به دبیرستان نظام رفت وی پس از اتمام دوران دبیرستان وارد دانشکده افسری شد. پس از پایان دوره دانشکده به شیراز رفت و ضمن گذراندن دوره زرهی در مرکز پیاده و هوا برد شیراز به خدمت مشغول شد. او تمام دوره های علمی و رزمی ارتش مانند:« دانشکده فرماندهی و ستاد» و «پدافند»، «رنجری»، «چتربازی»، «مربی پرش» را در طول خدمت سپری نمود. با پیروزی انقلاب اسلامی و پس از ناآرامی های کردستان حاصل از فعالیتهای منافقان عازم سنندج شد و به مبارزه با ضد انقلاب و مزدوران پرداخت.
در فروردین ماه سال1358 ضد انقلاب به پادگان سنندج حمله کرد و پادگان به محاصره کامل آنها درآمد.
پس از این اتفاق عناصر ضد انقلاب به تدریج اداره شهر را در دست گرفتند. ارتش در این زمان اجازه درگیری نداشت و تنها ابتکار و شجاعت انقلابی سرهنگ ایرج نصرت زاد، فرمانده تیپ 1 لشکر 28 پیاده کردستان، حکایت از حضور ارتش جمهوری اسلامی در آن منطقه داشت ومانع از سقوط پادگان می شد.
وی افراد گردانش را با یک آرایش نظامی ـ ورزشی خاصی به داخل شهر می برد و با انجام دادن تمرینات صحرایی شهر را دور می زد و گاهی سنگرهای ضد انقلاب را ویران می ساخت و آنها جرات هیچ اقدامی نداشتند. سرهنگ نصرت زاد پس از جلب نظر اعضاء کمیسیون دفاعی در شمال سنندج پاسگاه فرمان دهی برقرار کرد و پرسنل را به بیرون از پادگان برد. فرمانده پادگان سرهنگ صدری بود، اما میدان عمل در دست نصرت زاد که روحیه بالای نظامی و انقلابی داشت بود.
با اصرار سرهنگ صدری سرانجام گردان هوابرد شیراز به سنندج رسید و در فرودگاه مستقرشد. بر مبنای برنامه مسوولان ارتش قرار بود، این گردان از داخل سنندج گذشته و به سقز اعزام شود که با ترفند ضد انقلاب در ریختن دانش آموزان به سطح شهر، عبور میسر نشد اما گردان با رهبری سرهنگ نصرت زاد پس از دور زدن شهر، از مسیر سد قشلاق به راه خود ادامه داد.
سردیس شهید سرلشکر ایرج نصرتزاد در ترمینال عمومی فرودگاه سنندج
روز سی و یکم فروردین ماه سال 59 گردان بسوی سقز به راه افتاد. چند کیلومتر دورتر عده ای از ضد انقلاب با لباس ارتشی در مقابل گردان ظاهر شدند و سرهنگ که در پیشاپیش گردان حرکت می کرد، با این فکر که آنها خودی هستند به چند قدمی شان رفت؛ ولی آنها با تیراندازی سرهنگ را زخمی و اسیر نمودند.
عناصر ضد انقلاب که مدتها کینه آن سرباز فداکار و شجاع ایرانی را در دل داشتند پس از شکنجه های فراوان از او می خواهند که وصیت خود را در پشت بی سیم برای همرزمانش بگوید؛ او چند کلامی در وصف ایمان، اسلام و وطن می گوید و سپس بدست منافقان کوردل، در تاریخ اول اردیبهشت ماه سال 59 به شهادت می رسد.
او در مدت اسارت، مورد شدیدترین شکنجه ها قرار گرفت و وقتی از او خواسته شد که با بی سیم دستور تخلیه و واگذاری پادگان سنندج را صادر نماید، در پیامش اعلام کرد: من سرهنگ ستاد ایرج نصرت زاد در آخرین دقایق عمر سربازی خویش پیام خود را به همرزمان اعلام می دارم :جانم فدای ایران، زنده باد ارتش جمهوری اسلامی ایران ، زنده باد فرماندهان تیپ 1 سنندج. خداحافظتان.
شهید نصرت زاد در اقدامی حماسی پس از گفتن وصیت برای مختصات محل مجروحیت و اسارتگاه خود درخواست آتش توپخانه کرد و منافقین خائن که از پیام او سخت عصبانی وناراحت شده بودند او را در همان لحظه به شهادت رسانند.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در خطبه های نماز جمعه سال ۱۳۵۹ در تهران، از مقام شهدای کردستان و از دلاوری و شجاعت های شهید سرلشگر ایرج نصرت زاد که فرمانده تیپ یکم لشکر ۲۸سنندج بود تجلیل بعمل آوردند.
منبع: نوید شاهد