روایت برنامه‌ی جهانی غذا از نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی

با گذشت یک هفته از آغاز آتش‌بس، کاروان‌های امدادی همچنان پشت گذرگاه‌های بسته متوقف‌اند و رژیم اشغالگر با ایجاد تأخیر در ورود غذا و دارو، توافق را نقض کرده است.
کد خبر: ۷۸۶۰۰۴
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۷ - 18October 2025

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، با گذشت یک هفته از آغاز آتش‌بس در غزه، کمک‌های انسانی همچنان به‌شدت کمیاب است و اسرائیل ورود کاروان‌های غذایی به این منطقه را به تأخیر انداخته است. در حالی که اسرائیل و حماس یکدیگر را به نقض توافق آتش‌بس متهم می‌کنند، سازمان ملل خواستار بازگشایی همه گذرگاه‌ها شده و سازمان جهانی بهداشت نسبت به بروز بیماری‌های همه‌گیر هشدار صادر کرده است.

روایت برنامه‌ی جهانی غذا از نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی

برنامه جهانی غذا روز جمعه اعلام کرد که از زمان آغاز آتش‌بس، به‌طور میانگین روزانه حدود ۵۶۰ تن غذا به غزه ارسال کرده، اما این مقدار هنوز کمتر از نیاز واقعی است. «عبیر عتیفه» سخنگوی این سازمان، گفت: «هنوز به سطح مورد نیاز نرسیده‌ایم، اما در مسیر درستی هستیم. آتش‌بس پنجره‌ای محدود برای اقدام باز کرده و ما با سرعت در حال افزایش کمک‌های غذایی هستیم».

کامیون‌های امدادی از ساعات اولیه صبح در گذرگاه «کیسوفیم» میان اسرائیل و غزه صف می‌کشند؛ یکی از معدود نقاطی که کامیون‌ها در سمت اسرائیل بارگیری می‌شوند و سپس به غزه بازمی‌گردند. رانندگان ساعت‌ها منتظر مجوز عبور می‌مانند و تأخیر‌های طولانی بسیاری را در گرما گرفتار کرده است. با اینکه قرار بود روزانه ۶۰۰ کامیون وارد غزه شود، کمتر از نیمی از این تعداد عبور می‌کنند که پاسخگوی نیاز‌های گسترده مردم نیست. همچنین محدودیت‌های سخت‌گیرانه بر نوع کالا‌های قابل حمل باعث شده برخی کاروان‌ها مجبور به بازگشت شوند.

در طول جنگ، اسرائیل مسیر‌های ورود و خروج را مسدود کرد و عملاً مانع ورود غذا و دارو شد؛ اقدامی که منجر به قحطی در بخش‌هایی از غزه شد. سازمان ملل اعلام کرده که رفع قحطی زمان‌بر خواهد بود و خواستار بازگشایی همه گذرگاه‌ها شده است. عتیفه گفت: «برای کاهش قحطی به زمان نیاز داریم. برنامه جهانی غذا پنج مرکز توزیع فعال دارد، اما هدف آن رسیدن به ۱۴۵ مرکز است تا غزه را از قحطی نجات دهد».

برنامه جهانی غذا اعلام کرده که هنوز توزیع غذا در شهر غزه آغاز نشده، زیرا دو گذرگاه مرزی «زیکیم» و «ایریز» در شمال غزه که بحران انسانی در آن شدیدتر است، همچنان بسته است. عتیفه افزود: «دسترسی به شهر غزه و شمال غزه بسیار دشوار است. کاروان‌های حامل آرد گندم و بسته‌های غذایی آماده برای عبور از جاده‌های آسیب‌دیده یا مسدودشده از جنوب غزه با مشکل مواجه‌اند.

هم‌اکنون مقادیر اندکی از بسته‌های غذایی به شمال غزه رسیده و کاروان‌های امدادی هنوز نتوانسته‌اند مقادیر قابل توجهی به آن مناطق و سایر نقاط منتقل کنند. عتیفه گفت: «دیروز ۵۷ کامیون وارد جنوب و مرکز غزه شدند. این اتفاق را یک پیشرفت می‌دانیم، اما هنوز به سطح ۸۰ تا ۱۰۰ کامیون در روز نرسیده‌ایم.»

توافق آتش‌بس که هفته گذشته میان اسرائیل و حماس امضا شد، امید‌ها را برای ورود گسترده کمک‌های بشردوستانه پس از دو سال جنگ زنده کرد، اما بیشتر محدودیت‌ها همچنان پابرجا مانده و ارائه کمک‌های حیاتی را مختل کرده است.

ده‌ها هزار تن کمک در کشور‌های همسایه مانند اردن و مصر آماده ارسال است. طبق مفاد مرحله اول توافق، قرار بود کمک‌ها به‌طور گسترده وارد غزه شود و گروه‌های بشردوستانه برای رساندن مقادیر زیادی از کمک‌های حیاتی به مردم گرسنه غزه در آخر هفته آماده شده بودند.

سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که بیماری‌های واگیردار «به‌شدت از کنترل خارج شده‌اند» و تنها ۱۳ بیمارستان از مجموع ۳۶ بیمارستان غزه فعال هستند. «حنان بلخی» مدیر منطقه‌ای این سازمان، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فرانسه در قاهره گفت: «مننژیت، اسهال و چه بیماری‌های تنفسی بسیار شایع است و با حجم عظیمی از کار مواجهیم.»

در گزارشی جداگانه، دفتر سازمان جهانی بهداشت در سرزمین‌های اشغالی فلسطین اعلام کرد که از زمان آغاز آتش‌بس، ارسال تجهیزات پزشکی به مراکز درمانی را افزایش داده است.

اما در حالی‌که اسرائیل و حماس همچنان یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم می‌کنند، خطر تشدید بحران انسانی در غزه هر روز بیشتر می‌شود.

اسرائیل حماس را متهم کرده که با عدم بازگرداندن اجساد گروگان‌های کشته‌شده، توافق آتش‌بس را نقض کرده است. روز دوشنبه، حماس ۲۰ گروگان زنده را بازگرداند، اما فقط جسد ۹ نفر از ۲۸ گروگان کشته‌شده را تحویل داده و اعلام کرده برای یافتن اجساد باقی‌مانده در میان آوار، به تجهیزات تخصصی نیاز دارد.

ترکیه ده‌ها متخصص امداد و نجات را برای جست‌وجوی اجساد زیر آوار به غزه اعزام کرده است. سازمان دفاع مدنی غزه تخمین می‌زند که اجساد حدود ۱۰ هزار نفر زیر آوار و ساختمان‌های فروریخته گرفتار شده است. این مأموریت عظیم در شرایطی انجام می‌شود که حدود ۶۰ میلیون تن آوار در سراسر غزه وجود دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اعلام کرده که اگر حماس به تعهدات خود در توافق آتش‌بس عمل نکند، ممکن است اجازه دهد ارتش اسرائیل دوباره وارد غزه شوند. 

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار