به گزارش خبرنگار دفاعپرس از یزد؛ جشنواره انار تفت با هدف معرفی این محصول استراتژیک و تقویت برند شهرستان، از ۳۰ آبان تا ۴ آذر در هتل شیرکوه تفت برگزار میشود. این رویداد که با همکاری جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی شهرستان و با مشارکت جوانان تفتی سازماندهی شده، در پی دو دوره قبلی همراه با حواشی، با برنامهریزی دقیقتر و با هدف دستیابی به بازخوردهای مطلوبتر طراحی شده است.
قاسم فلاح، دبیر این جشنواره شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران در هتل شیرکوه یزد اظهار داشت: این رویداد علاوه بر سه شب برگزاری جشن، در قالب ۲۵ غرفه به معرفی و عرضه ارقام مختلف انار، محصولات فراوری شده و صنایع دستی مرتبط خواهد پرداخت.
همچنین برنامههایی همچون تور گردشگری در کوچهباغها و مناطق بکر تفت، تجلیل از باغداران نمونه و نشست هماندیشی مسئولان استانی و محلی با باغداران پیشبینی شده است.
فلاح ابراز امیدواری کرد که با برگزاری موفق این جشنواره، زمینه برای ثبت ملی آن فراهم شود.
کاظم مسروریفر، رئیس جهادکشاورزی تفت، نیز با اشاره به جایگاه این شهرستان به عنوان یکی از قطبهای باغی استان یزد، اعلام کرد: تفت با ۱۰۵۰ هکتار باغ انار، رتبه دوم تولید این محصول در استان را پس از ابرکوه داراست. وی ارگانیک بودن انار تفت و تولید بدون استفاده از سموم را از مهمترین ویژگیهای این محصول برشمرد، اما هشدار داد که ۳۰ درصد از محصول انار شهرستان به دلیل آفات مگس مدیترانهای و کرم گلوگاه، همچنین مشکلاتی مانند ناترازی برق، از بین میرود.
مسروریفر با اشاره به مشکلات ساختاری باغات وقفی و نبود نظارت مستمر، بر لزوم اقتصادیتر کردن کشاورزی برای افزایش بهرهوری تأکید کرد. وی در خصوص صادرات انار تفت نیز توضیح داد: به دلیل کمبودگیهایی مانند عدم وجود سردخانه و واحد سورتینگ و بستهبندی، این محصول عمدتاً با برند سایر استانها به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
وی در پایان از برگزاری دومین جشنواره انار تفت بلافاصله پس از این رویداد، از ۵ تا ۱۰ آذر در مجموعه ستارهباران خبر داد و علت این امر را اختلافنظرها در مورد نحوه برگزاری جشنواره عنوان کرد.
انتهای پیام/