آغاز به‌کار اتاق وضعیت فرهنگ عمومی خراسان رضوی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در چند ماه اخیر با همراهی اعضای شورا، اتاق وضعیت فرهنگ عمومی استان در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی تشکیل شده که بعد زا برگزاری نشست شورا به‌صورت رسمی افتتاح خواهد شد.
کد خبر: ۷۸۹۰۵۳
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۲ - 30October 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «حسین مسگرانی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دبیر شورای فرهنگ عمومی استان در اجلاسیه شورای فرهنگ عمومی کشور که روز گذشته در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی یکی از شورا‌های بسیار مؤثر و تأثیرگذار در تصویب مهم‌ترین رویداد‌ها و برنامه‌های فرهنگی، دینی و قرآنی کشور است.

آغاز به‌کار اتاق وضعیت فرهنگ عمومی خراسان رضوی

وی افزود: در طول ۲۰ سال فعالیت شورا در استان، مصوبات مهمی در این شورا به تصویب رسیده که از جمله می‌توان به نامگذاری روز عطار نیشابوری، روز حکیم ابوالقاسم فردوسی، روز حکیم عمر خیام و روز ابوالفضل بیهقی اشاره کرد که چهار روز در تقویم رسمی کشور به نام این مفاخر فرهنگی ایران اسلامی و خراسانی ثبت شده است. همچنین، روز دهم تیرماه به‌عنوان «روز ورود حضرت رضا (ع) به نیشابور و حدیث سلسله‌الذهب» و تصویب برگزاری جشن‌های دهه کرامت و جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) نیز از مصوبات مهم این شورا بوده است. این جشنواره تاکنون ۲۲ دوره در سطح کشور و در ۷۰ کشور جهان برگزار شده است و از دل همین شورا به سطح ملی ارتقا یافته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: از دیگر اقدامات مهم، تصویب و بررسی «رونمایی از برش مهندسی فرهنگی استان خراسان رضوی» و نیز «طرح اولین شناسنامه هویتی دیار سلسله‌الذهب» است که به تبع آن، شناسنامه‌های فرهنگی دیگر نیز در حال پیگیری هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در چند ماه اخیر نیز با همراهی اعضای شورا، «اتاق وضعیت فرهنگ عمومی استان» در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی تشکیل شده که امروز به‌صورت رسمی افتتاح خواهد شد. در کنار آن، «مرکز رصد فرهنگی استان» نیز ایجاد شده تا رصد دقیقی از وضعیت فرهنگی خراسان رضوی در حوزه‌های مختلف انجام شود و داده‌های آن در تصمیم‌سازی‌های شورا مورد استفاده قرار گیرد.

مسگرانی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مباحثی که در جلسات اخیر مطرح شد، موضوع ردیف بودجه و اعتبار شورای فرهنگ عمومی استان‌هاست که علی‌رغم تلاش‌های فراوان تاکنون محقق نشده است. این در حالی است که اگر شورا بخواهد خروجی علمی، پژوهشی و اثرگذار داشته باشد و بتواند از طرح‌های فرهنگی حمایت کند، نیازمند اختصاص بودجه مشخص و پایدار است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار