امام جمعه سقز: تواضع از مهم‌ترین صفات اخلاقی در دین اسلام است

ماموستا ابن‌الخیاط بر اهمیت تواضع و اخلاق نیکو تأکید کرد، گفت: تواضع از ویژگی‌های بارز مؤمنان و یکی از مهم‌ترین صفات اخلاقی در اسلام است.
کد خبر: ۷۸۹۳۲۱
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۱ - 31October 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، ماموستا «محمود ابن‌الخیاط» امام جمعه شهرستان سقز، امروز ۹ آبان‌ماه در خطبه‌های نماز جمعه این هفته بر اهمیت تقوای الهی در زندگی فردی و اجتماعی تأکید و گفت: پیامبر زمانی که از مکانی عبور می‌کردند و جمعی از مورچه‌ها به آتش کشیده شده بودند، به شدت ناراحت شدند و فرمودند: «آیا اینها به روز قیامت ایمان ندارند که چنین بلایی را بر سر این موجودات بی‌زبان آورده‌اند؟» این سخن پیامبر (ص) تأکیدی بر توجه به اخلاق و مسئولیت‌پذیری انسان‌ها در قبال همه موجودات و اعمال خود است.
 
امام جمعه سقز: تواضع از مهم‌ترین صفات اخلاقی در دین اسلام است
 
وی به یکی از مهم‌ترین وظایف مسلمانان اشاره کرد و افزود: خداوند متعال در آیه سوره حجرات قرآن کریم می‌فرمایند که «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُقَدِّمُوا بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ عَلِیمٌ؛‌ای کسانی که ایمان آورده‌اید چیزی را بر خدا و رسولش مقدم نشمرید و پیشی مگیرید و تقوای الهی پیشه کنید که خداوند شنوا و داناست».
 
امام جمعه سقز تأکید کرد: هر مسلمان باید در طول روز و شب اعمال خود را محاسبه کرده و اگر در کار‌های خود نواقصی دیده، باید از آنها توبه کند و از گناه خود پشیمان شود. انسان نباید توبه خود را به آینده موکول کند، چون از آینده خود خبر ندارد و باید بداند که مال و اموال هیچ سودی برای قیامت او ندارند.
 
وی همچنین بر ضرورت تزکیه نفس و پاکسازی درون از رذایل اخلاقی مانند حسادت تأکید کرد و ادامه داد: حسادت باعث می‌شود که انسان همواره در پی از بین بردن مقام و منزلت دیگران باشد. این نوع از اخلاق سبب گناه و فساد می‌شود. حسادت انسان را آشفته و ناراضی می‌کند و حسود هیچ‌گاه آرامش ندارد و همیشه در پی تضعیف دیگران است.
 
ماموستا ابن‌الخیاط با اشاره به رحمت و نزولات آسمانی اظهار کرد: در این فصل از سال، اگر بارش‌های لازم صورت نمی‌گیرد، باید بدانیم که یکی از دلایل آن گناهان و دوری از توبه است. خداوند در قرآن کریم به قوم نوح می‌فرماید که توبه کنید تا باران از آسمان نازل شود.
 
وی به اثرات منفی گناهان بر بارش نزولات آسمانی اشاره کرد و گفت: پنج گناه وجود دارد که اگر انسان‌ها از آنها پرهیز کنند، در امان خواهند بود. فحشا و زنا باعث شیوع بیماری‌ها، خیانت در پیمانه و میزان، عدم پرداخت زکات و ظلم به حیوانات باعث قطع نزولات آسمانی می‌شود.
 
امام جمعه سقز با تأکید بر ضرورت تقوا، توبه و تزکیه نفس، از مسلمانان خواست که همواره اعمال خود را محاسبه کرده و در راه اصلاح خود بکوشند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها