برگزاری رویداد عکاسی «زندگی در جنگ» در کرمانشاه

رویداد ملی «زندگی در جنگ» با هدف بررسی نقش عکاسی مستند در بازنمایی واقعیت‌های جنگ و بحران، به میزبانی حوزه هنری انقلاب اسلامی کرمانشاه برگزار شد.
کد خبر: ۷۹۰۱۲۳
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۱ - 04November 2025

به گزارش دفاع‌پرس از کرمانشاه، «وهب رامزی» مدیر خانه عکاسان ایران امروز در کارگاه رویداد عکاسی «زندگی در جنگ» که با حضور جمعی از عکاسان، هنرمندان و روایت‌نویسان برگزار شد، با اشاره به اهمیت روایت تصویری از جنگ، اظهار داشت: جنگ ۱۲ روزه تجربه‌ای کوتاه اما عمیق بود. در آن روزها، شرایط امنیتی و محدودیت‌های میدانی کار را برای عکاسان بسیار دشوار کرده بود، اما همین سختی‌ها، ضرورت ثبت و بازگویی واقعیت را پررنگ‌تر می‌کرد.

برگزاری رویداد عکاسی «زندگی در جنگ» در کرمانشاه

وی با بیان اینکه گاهی سکوت یک تصویر از صدها گزارش گویاتر است، افزود: رویداد زندگی در جنگ تلاشی است برای آن که ببینیم چگونه می‌توان روایت تصویری و نوشتاری را در کنار هم نشاند تا تصویر تنها قاب نباشد، بلکه امتداد یک روایت انسانی باشد.

کار عکاس جنگ، کنار کشیدن نیست، بلکه دیدن زندگی در میانه ویرانی است

 حسن قائدی عکاس و مستندساز برجسته حوزه جنگ نیز با بیان تجربه‌های خود در شرایط بحرانی، گفت: در بسیاری از موقعیت‌های جنگی، نه فقط دشمن، بلکه شرایط امنیتی داخلی مانع ثبت واقعیت می‌شود، اما کار عکاس جنگ، کنار کشیدن نیست، بلکه دیدن زندگی در میانه ویرانی است.

قائدی افزود: عکاسی جنگ فقط ثبت انفجار نیست، بلکه روایت زیستن در میان آوار و امید است.

این مستندساز با نمایش بخش‌هایی از مستند خود درباره مناطق درگیر جنگ در سوریه و لبنان، بیان کرد: تصویر باید حافظه جمعی را زنده نگه دارد. هر قاب می‌تواند سندی باشد از آنچه گذشت و آنچه هنوز ادامه دارد.

در این کارگاه، جمعی از هنرمندان پیشکسوت و جوان کرمانشاهی به طرح دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود درباره چالش‌های امنیتی و فرهنگی عکاسان در دوران بحران پرداختند و بر لزوم استمرار این نشست‌ها برای تقویت نگاه مستند در هنر جنگ تأکید کردند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها