کمک به ایتام و دانش‌آموزانِ نیازمند، باید آبرومند و مستمر باشد

امام جمعه اصفهان با اشاره به ضرورت فعالیت‌های خیریه، گفت: کمک به ایتام و دانش‌آموزانِ نیازمند، باید آبرومند و مستمر باشد
کد خبر: ۷۹۰۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۷ - 05November 2025

به گزارش دفاع‌پرس از اصفهان، آیت الله «سیدیوسف طباطبایی‌نژاد» نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان در جلسه خیریه امام محمدباقر(ع) که با حضور جمعی از مسئولین و خیرین استان و اعضای هیئت مدیره خیریه برگزار شد، اظهار داشت: مدیریت و برنامه ریزی دقیق در انجام امور خیریه امری لازم و ضروری است.

کمک به ایتام و دانش‌آموزانِ نیازمند، باید آبرومند و مستمر باشد

امام جمعه اصفهان در این نشست با اشاره به وصایای امیرمؤمنان(ع) دربارهٔ ایتام، اظهار داشت: اطعام به فقیر و ایتام جزء وصایای امیرمومنان(ع) است و در آخرین لحظات زندگی، حضرت وصایایی را به امام مجتبی(ع) داشتند که یکی از آنها درباره ایتام است و می فرماید؛ «خدا را خدا را در باره يتيمان، نكند آنان گاهى سير و گاه گرسنه بمانند.»

وی افزود: نباید نیازمندان و ایتام تنها در یک مقطع مورد حمایت قرار گیرند و سپس رها شوند؛ بلکه باید تا رفع کامل نیاز تحت پوشش باشند.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان؛ اطعام و کمک به نیازمندان را امری مهم برشمرد وعنوان کرد: در عین حال باید حتی در توزیع غذا نیز با حساب و برنامه ریزی عمل کرد.

وی اضافه کرد: باید در کمک و دستگیری نیز مدیریت و تدبیر داشت و نباید مانند یارانه ها که در پرداخت آن بی تدبیری شد عمل کرد، در حالی که تنها درصدی از جامعه هستند که نیاز به یارانه دارند و با کمک کمیته امداد نیز می توان یارانه این افراد نیازمند را مدیریت کرد .

وی با استناد به کلام معصوم که می فرماید؛ «یک ساعت تفکر بالاتر از هفتاد سال عبادت است» انجام کار خیر را نیز مستلزم تدبیر و تفکر دانست و گفت: قرآن کریم می فرماید مومن کسی است که در اموال خود حقی برای نیازمندان مشخص کرده است، یعنی علاوه بر خمس و زکات، در اموال خود بخشی را برای ضعفا معین می کند. 

عضو خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: در قرآن کریم بیشتر از آیات نماز، آیات مربوط به انفاق وجود دارد، اما در همین زمینه نیز باید حسابرسی کرد و از خرج بی حساب پرهیز نمود. 

آیت الله طباطبایی نژاد همچنین کمک های غیرغذایی از قبیل لباس، کیف و لوازم التحریر برای دانش آموزان نیازمند را در برخی موارد مهم تر از غذا دانست و بر حفظ آبروی افراد در هنگام کمک رسانی تأکید کرد.

در ادامه مهندس محمدرضا کجانی رئیس هیأت ‌مدیره خیریه امام محمدباقر(ع) ، از برنامه ریزی برای اطعام دانش آموزان نیازمند در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) خبر داد و افزود: با همکاری آموزش و پرورش و مدیران کل استان، این طرح اجرایی خواهد شد.

همچنین در این جلسه پیشنهاد شد تا فعالیت های خیریه به شهرستان ها نیز گسترش یابد و از مشارکت کارخانجات و مؤسسات در این زمینه استفاده شود.

از دیگر اقدامات مطرح شده، راه اندازی کارگاه های تعمیر وسایل خانگی برای ایجاد اشتغال و تأمین بخشی از هزینه های خیریه بود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار