توسعه اشتغال در سیستان و بلوچستان باید از روستا‌ها آغاز شود

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: روستا‌ها به‌عنوان کانون‌های اصلی تولید و اشتغال، نقطه آغاز توسعه اقتصادی استان هستند و برنامه‌ریزی‌ها باید با محوریت ظرفیت‌های بومی این مناطق انجام شود.
کد خبر: ۷۹۱۱۲۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۰ - 08November 2025

به گزارش دفاع‌پرس از زاهدان، «منصور بیجار» استاندار سیستان و بلوچستان شامگاه جمعه در نشست با دهیاران و فعالان گردشگری روستا‌های بخش شهر دراز شهرستان ایرانشهر که با حضور معاون رئیس‌جمهور برگزار شد اظهار داشت: اشتغال باید از پایین‌ترین سطوح جامعه آغاز شود، زیرا روستا‌ها پایه‌های اصلی اقتصاد و تولید در سیستان و بلوچستان هستند.

توسعه اشتغال در سیستان و بلوچستان باید از روستا‌ها آغاز شود

وی با بیان اینکه شرایط جمعیتی و اقتصادی در روستا‌های سیستان و بلوچستان متفاوت است، افزود: بسیاری از روستا‌های استان دارای ظرفیت‌های تولیدی و جمعیتی مطلوبی هستند که در صورت برنامه‌ریزی هدفمند، می‌توانند به مراکز مولد اقتصادی تبدیل شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به چالش‌های موجود در بخش کشاورزی و محدودیت‌های ناشی از خشکسالی عنوان کرد: کمبود منابع آب و ضعف زیرساخت‌ها از جمله موانعی هستند که باید با بهره‌گیری از روش‌های نوین بر آنها غلبه کرد؛ استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و ارتقای بهره‌وری در تولید، راهکار‌هایی مؤثر برای تقویت اقتصاد روستایی است.

وی به اهمیت احیای صنایع‌دستی و مشاغل خانگی اشاره کرد و افزود: بسیاری از تولیدات سنتی روستایی در گذشته صرفاً برای مصرف داخلی تولید می‌شد، اما امروز با افزایش تقاضا در بازار‌های داخلی و جهانی، می‌توان آنها را به فرصت‌های تجاری سودآور تبدیل کرد؛ بسته‌بندی مناسب، رعایت استاندارد‌های بهداشتی و برندسازی از الزامات رونق این حوزه است.

بیجار خاطرنشان کرد: دولت باید نقش تسهیل‌گر را ایفا کند و با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم و ارائه تسهیلات هدفمند، زمینه فعالیت اقتصادی پایدار را برای روستاییان فراهم آورد تا این حمایت‌ها نه‌تنها باری بر دوش آنان نباشد بلکه موجب تقویت اقتصاد محلی شود.

وی نقش دانشگاه‌ها در توسعه متوازن سیستان و بلوچستان را مهم دانست و بیان کرد: آموزش عالی باید متناسب با نیاز‌های واقعی هر منطقه جهت‌گیری شود. دانشگاه‌ها باید رشته‌هایی را ارائه دهند که پاسخگوی نیاز بازار کار باشند تا دانش‌آموختگان بتوانند به تولید علم، ثروت و اشتغال کمک کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی، روستا‌های سیستان و بلوچستان می‌توانند به محور‌های تولید و توسعه پایدار استان تبدیل شوند و نقش مؤثری در رشد اقتصادی کشور ایفا کنند.

عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور صبح امروز از طریق فرودگاه «کنارک - چابهار» وارد سیستان و بلوچستان شد و مورد استقبال منصور بیجار استاندار این استان، محمد انور بجارزهی نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران جنوب استان و دیگر مدیران و مسوولان استانی قرار گرفت.

وی در سفر ۲ روزه خود به سیستان و بلوچستان از طرح‌ها و پروژه‌های توسعه‌ای روستایی و محرومیت زدایی بازدید و چند طرح را در سیستان و بلوچستان افتتاح خواهد کرد.

از جمله مهمترین برنامه‌های معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور می‌توان به همایش "روستا، وفاق و توسعه منطقه‌ای" اشاره کرد.

سیستان و بلوچستان به عنوان روستایی‌ترین استان کشور از معضلات مختلفی نظیر بیکاری و کم آبی ناشی از خشکسالی‌های پی در پی رنج می‌برد که با اجرای طرح‌هایی از سوی دولتمردان در سال‌های اخیر تلاش شده روستا‌ها جایگاه خود را در توسعه و آبادنی به دست آورند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار