«ماشالله عابدی» مداح اهل بیت علیهم السلام در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس با اشاره به سالروز شهادت حضرت زینب(س) گفت: تاریخ زندگی حضرت زینب(س) به دلیل مقارن شدن حیات و شهادتشان با حکومت دشمنان اسلام خیلی پوشیده است. دشمنان نگذاشتند تاریخ زندگی ایشان خیلی بروز و ظهور پیدا کند.
وی افزود: فضائل و چگونگی شهادت حضرت زینب(س) دو مسئله مهمی است که پوشیده باقی مانده است. از جمله فضائل حضرت که از اسامی و القابشان بر میآید، اسم شریفشان است. طبق روایات اسم حضرت از جانب خدواند به عنوان «زینب» به معنی زینت پدر به عنوان بهترین و با فضیلت ترین پدر عنوان شده است.
مداح اهل بیت تصریح کرد: «عقیله» به معنای اینکه حضرت از عقل، درک و درایت ولایی برخوردار بود، مطرح است. حضرت در مقایسه با زنان دوران خودشان و پس از خودشان برتری داشتند. از دیگر القاب ایشان «عالمه» و «فهیمه» است که امام معصوم این لقابها را به ایشان نسبت دادهاند. علم و فهم ایشان در سطح بالای بوده است که از لفظهای که برای ایشان به کار برده شده است نیز برداشت میشود چرا که بی دلیل با این لفظها مورد خطاب قرار نگرفتهاند. این القاب از سوی امام معصوم به ایشان خطاب داده شده است و همه حرفهای معصومین از روی علم است.
معلمی از معلمین بشری وجود نداشته که علمش از علم حضرت زینب(س) بیشتر باشد
عابدی درباره آموزگار حضرت زینب(س) گفت: در کلام معصومین است که «انت بحمدالله عالمة بلا معلمة» یعنی معلمی از معلمین بشری وجود نداشته است که علم او بیشتر از علم حضرت زینب(س) باشد و بتواند به ایشان علمی بیاموزد. ایشان «بلا معلمه» است یعنی تعلیم دیده از جانب خدا و کسانی است که خدایی هستند، ایشان معلم بشری نداشتهاند. همه علم و کمالاتشان خدایی بوده است کما اینکه از دوران کودکی این صفات را داشته است؛ این نشان دهنده فضل و جایگاهی است که از جانب خدا به ایشان عطا شده است.
وی درباره نقش حضرت زینب(س) در واقعه کربلا نیز گفت: کعبه بی نام و نشان میماند اگر زینب نبود* بی امان دارالعمان میماند اگر زینب نبود* گر چه دارند انبیاء هر یک نشان از کربلا* کربلا هم بی نشان میماند اگر زینب نبود. یکی از عمدهترین علتهای بقاء نهضت امام حسین علیه السلام حضرت زینب(س) است. ایشان چنان صاحب سعه صدر بود که توانست آن واقعه عظیم عاشورا را تحمل کند و پرچم نهضت امام حسین(ع) را ادامه دهد تا راه و نهضت روشن بماند.
مداحل اهل بیت افزود: حضرت زینب(س) در برخی از برههها، زمانی به نیابت از امام سجاد(ع) کارهای انجام میدادند؛ این خیلی فضیلت بزرگی است. کسی جانشین امام زمان خودش قرار بگیرد. بین تمام امام زادگان چندتایی برجسته ترین هستند و شاید از برجستهترین آنها حضرت زینب(س) است، ایشان از طرف و پدر و مادر امام زاده است.
دلایل شهادت حضرت زینب کبری(س) پس از واقعه عاشورا
عابدی با اشاره به شهادت حضرت زینب(س) اظهار کرد: حضرت زینب(س) به دلایل مختلف بعد از واقعه عاشورا به شهادت رسیدند. ما بعد از گذشت چندین سال از جنگ تحمیلی شاهد شهادت افرادی هستیم که در دفاع مقدس حضور داشتهاند؛ ما آنها را به حق شهید میدانیم. حضرت زینب کبری(س) در واقعه عاشورا صدمات بسیاری دیدند و رنج و اندوهی که به واسطه داغ عزیزان بر ایشان وارد شد سبب وفاتشان شد، لقب شهادت که یک فضیلت است حق ایشان است.
وی گفت: مقدر شده بود حضرت بعد از واقعه عاشورا کار تبلیغ را بر عهده داشته باشند وگر نه داغهای که ایشان در کربلا دیدند کافی بود تا ایشان همان زمان وفات کنند. این اتفاقات برای یک بشر عادی غیر ممکن است؛ شاید ایشان باید در صحرای کربلا وفات میکردند. ما برای جانبازان خودمان اطلاق شهادت میکنیم پس باید برای ایشان که رنج دیده و جانباز واقعه عاشورا بودند نیز اطلاق شهادت کنیم که اگر نکنیم در حق ایشان جفاست. اطلاق کردن شهادت برای حضرت زینب(س) باعث منزلت پیدا کردن شهادت میشود نه اینکه ایشان به منزلتی برسند.
شیعیان تا به حال در دفاع از حرم اهل بیت(ع) ایستادهاند و از این به بعد هم خواهند ایستاد
مداح اهل بیت خاطر نشان کرد: شهادت مقام و مرتبهای است که ممکن است انسانهای کامل در حین زندگی عادی آن را داشته باشند؛ چه انسان کاملی بالاتر از زینب کبری(س) است. در روایات داریم که هر کس با محبت آل الله از دنیا برود شهید شده است، چه کسی محبتش به آل الله بیشتر از زینب کبری(س) است؟ به این دلیل هم باز ایشان شهید است. حضرت زینب(س) جانباز نهضت کربلا بود که بعد از مدتی پس از واقعه عاشورا به شهادت رسید.
عابدی درباره اهیمت دفاع شیعیان از حرم حضرت زینب(س) گفت: شیعیان تا به حال در دفاع از حرم اهل بیت ایستادهاند و از این به بعد هم خواهند ایستاد. امروزه به عنوان دفاع از حرم حضرت زینب(س) و امام حسین علیه السلام مدافعین بسیار به سوریه و عراق میروند و خواهند رفت که این راه ادامه دارد.