آیت الله اعرافی: حوزه‌های علمیه شخصیت‌هایی نقش آفرین برای آینده انقلاب اسلامی تربیت کنند

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: انتظار از حوزه‌های علمیه این است که در کنار آموزش‌های عمومی، به تربیت شخصیت‌هایی بپردازند که برای آینده حوزه، جامعه و انقلاب اسلامی نقش‌آفرین باشند.
کد خبر: ۷۹۲۳۱۵
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۵ - 13November 2025

به گزارش دفاع‌پرس از قم، آیت‌الله «علیرضا اعرافی» مدیر حوزه‌های علمیه روز گذشته در جمع اساتید و طلاب مدرسه علمیه فاطمی قم اظهار داشت: در حال آماده‌سازی طرح‌های جدید برای پنج سال آینده حوزه هستیم و این اسناد و طرح‌ها نه تنها برای پیشرفت حوزه بلکه برای ارتقای علم و دین در سطح کشور بسیار مهم هستند و طلاب باید با آنها آشنا شوند.

آیت الله اعرافی: حوزه‌های علمیه شخصیت‌هایی نقش آفرین برای آینده انقلاب اسلامی تربیت کنند

وی به چهار مأموریت اصلی مدارس علمیه اشاره کرد و بیان داشت: تربیت مدرسان بزرگ، تربیت محققان و مبتکران، تربیت مبلغان و مبینان شریعت و تربیت مدیران برای درون و بیرون حوزه مأموریت‌های اصلی مدارس علمیه است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به تقویت برنامه‌های تبلیغی و فرهنگی حوزه اظهار کرد: مبلغان طرح امین از دو تا سه هزار نفر به ۲۰ هزار مبلغ خواهر و برادر رسیده‌اند و طرح هجرت نیز با رشد چشمگیر همراه بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: درختواره دانشی رشته‌های حوزوی نیز در راستای مدیریت دانش‌های حوزوی و به منظور پاسخگویی به نیاز‌های جهان معاصر و گفتمان انقلاب و نظام اسلامی تهیه و تصویب شده است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه این طرح بزرگ راهبردی و تحولی حوزه را یکی از ده‌ها طرح مهم و مبتنی بر اسناد مصوب بالادستی حوزه برشمرد و گفت: درختواره رشته‌های حوزوی با همت معاونت آموزش حوزه و مشارکت بیش از ۵۰۰ استاد و محقق حوزه تهیه شده است که با عنایت شورای گسترش و شورای عالی حوزه‌های علمیه به تصویب رسیده است.

مدیر حوزه‌های علمیه اضافه کرد: این درختواره شامل ۱۶ حوزه دانشی کلان و حاوی بیش از ۲۰۰ رشته و بیش از ۲۰۰ گرایش و ۵۰ رویکرد و مجموعاً بیش از ۴۰۰ رشته و گرایش است و می‌تواند به بیش از ۵۰۰ رشته و گرایش و رویکرد افزایش یابد.

مدیر حوزه‌های علمیه سپس به ضرورت آشنایی طلاب با اسناد و برنامه‌های کلان حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: در طراحی‌های مدیریتی حوزه، اسناد و برنامه‌های راهبردی متعددی وجود دارد که برخی به مدارس و برخی به مسائل کلان حوزه مرتبط هستند. ما از طلاب و اساتید انتظار داریم که این اسناد را به دقت مطالعه کرده و نقد‌هایی نیز ارائه دهند. در این راستا، پیشنهاد می‌کنم که نمایشگاهی از طرح‌ها و اسناد حوزه در یکی از مکان‌های این مدرسه برگزار شود تا طلاب با این اسناد آشنا شوند و نقد‌ها و پیشنهاد‌های خود را بیان کنند. این امر می‌تواند برکات زیادی برای حوزه به همراه داشته باشد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بخش دیگری از سخنان خود خطاب به اساتید و مسئولان مدرسه فاطمی قم گفت: انتظار ما از شما این است که در کنار آموزش‌های عمومی، به تربیت شخصیت‌هایی بپردازید که برای آینده حوزه، جامعه و انقلاب اسلامی نقش‌آفرین باشند. شما باید در این مسیر خود را مسئول بدانید و با کمک‌های جمعی و برنامه‌ریزی دقیق، این وظیفه مهم را به انجام برسانید.

آیت الله اعرافی ادامه داد: انتظار داریم مدرسه علمیه فاطمی در جایگاه برتر خود ثابت بماند و حتی فراتر از وضعیت کنونی حرکت کند. هدف ما این است که پس از گذشت ده سال، کسی بیاید و بگوید از این مدرسه، پنج فقیه، پنج مفسر قرآن کریم، پنج شخصیت مؤثر تبلیغی و پنج مدیر برجسته برای نظام برخاسته‌اند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تصریح کرد: هدف نهایی ما این است که در مدارس علمیه شخصیت‌های بزرگ و صاحب‌نظر در علوم اسلامی و حوزوی پرورش یابند. از مدارس باید مدرسان بزرگ، محققان اثرگذار، مبلغان برجسته و مدیران شایسته برای جامعه اسلامی و انقلاب اسلامی خارج شوند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار