به گزارش خبرنگار گروه بین الملل دفاع پرس، نشست خبری تحولات غرب آسیا، جبهه مقاومت و پدیده داعش پیش از ظهر امروز یکشنبه (5 اردیبهشت) با حضور جمعی از فعالان رسانهای کشور یونان و اصحاب رسانه در سالن اجتماعات خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
در این نشست «نیکولاس زیگیناس» روزنامه نگار و مستند ساز یونانی داعش را مسبب اصلی انتشار اسلام هراسی در اروپا دانست و اظهار داشت: نهادهای اطلاعاتی اعلام کردهاند که اعضای داعش با وانمود کردن خود به عنوان پناهجو قصد دارند وارد اروپا شوند و این موجب بدبینی نسبت به پناهجویان شده است. مشکل پناهندگان فقط بشر دوستانه نیست، بلکه سوء استفاده سیاسی نیز از این مهاجران میشود؛ در این میان کشوری مثل ترکیه از بحران بوجود آمده در خصوص پناهندگان، اغراض سیاسی خود را پیش میبرد. آنکارا طی مذاکره با اروپا بر سر پناهجویان، علاوه بر دریافت حمایتهای مالی برای پناهجویان، به دنبال کسب امتیازات سیاسی است.
وی با بیان اینکه اروپاییها از باب دموکراسی با ترکیه در خصوص پناهندگان صحبت نمیکنند، افزود: اتحادیه اروپا در مورد کردها با ترکیه صحبت نمیکند و حتی از همکاری ترکیه با داعش نیز چشم پوشی میکند. شاید این مسائل ربطی به مشکلات پناهندگان نداشته باشد، ولی به بحران سوریه دامن میزند. همچنین با وجود کمکهای به ظاهر بشردوستانه سعودیها به کمپهای پناهندگان، چرا اجازه ورود مهاجران به این کشور داده نمیشود.
نیکولاس در پاسخ به سئوال خبرنگار دفاع پرس مبنی بر اینکه آیا درگیر کردن کشورهای عربی و مسلمان با پدیدههایی همچون داعش و القاعده تامین کننده امنیت رژیم صهیونیستی نیست، اظهار داشت: این سئوالی است که من تاکنون پاسخی برای آن نیافتهام، از یک مقام مسئول در رژیم صهیونیستی پرسیدم که بزرگترین تهدید برای این رژیم چیست؟ او در جواب من گفت ما از ناحیه داعش احساس تهدید نمیکنیم، فلسطینیان هم با توجه به اینکه با هم درگیر هستند، نگرانی خاصی نیز از جانب آنان نداریم ولی استراتژیکترین تهدید علیه رژیم صهیونیستی ایران است.
نیکولاس در ادامه در پاسخ به این سئوال که آیا بحران سوریه، عراق و یمن در راستای عملی کردن طرح خاورمیانه بزرگ است؟، جواب داد: رژیم صهیونیستی خیلی خشنود است که مسلمانان باهم درگیر هستند ولی فکر نمیکنم اتحادیه اروپا، آمریکا و رژیم صهیونیستی مستقیما این بحران را ایجاد کرده باشند. این کشورها ممکن است از این بحران منافعی ببرند و به آن دامن بزنند.
وی با بیان اینکه بحران کنونی در این کشورها تاثیرات منفی زیادی در جهان خواهد داشت، خاطرنشان کرد: مسلمانان باید به جای تفرقه و اختلاف افکنی به اتحاد و یکپارچگی برسند چراکه اختلاف باعث شکنندگی آنها خواهد شد و موجب میشود که کشورهای قدرتمند اوضاع را به نفع خود مدیریت کنند.
نیکولاس در ادامه گفت: بحران کشور یمن در سیاستهای اتحادیه اروپا مهم نیست، چون منافعی ندارند لذا به بحران این کشور اهمیت نمیدهند. ولی بحران سوریه فرق میکند وقتی موج بحران پناهندگان و هجوم آنها به اروپا راه افتاد، اتحادیه اروپا بعد از 5 سال به فکر حل بحران سوریه افتادند.
وی با اشاره به اینکه تا زمانیکه ما در عصر نفت زندگی میکنیم، اروپاییها در قبال نقض حقوق بشر در عربستان سکوت خواهند کرد تصریح کرد: اتحادیه اروپا زمانیکه از نفت عربستان بینیاز و مستقل شد به مسئله نقض حقوق بشر در این کشور رسیدگی خواهد کرد.
طی این نشست خبری یکی از دیگر از فعالان رسانهای یونان با طرح مساله درمان رهبران داعشی در بیمارستانهای رژیم صهیونیستی و حمایت علنی صهیونیستها از داعش اذعان داشت: این اخبار به رسانههای اروپایی نمیرسد. چون در اروپا رسانههای شاخص دست قدرتمندان است و صدا های انفرادی به گوش آنان نمیرسد و در این رسانهها تنها به پوشش اخبار گروههای جمعی و پر نفوذ پرداخته میشود.
در ادامه این نشست «یتزروئیس کونتو گیس» یکی دیگر از فعالان رسانهای یونان در خصوص تبعات حضور تروریستها در منطقه خاورمیانه و تأثیراتی که این اتفاق در کل جهان خواهد داشت، اظهار داشت: آمار دقیقی از حمایتهای مالی گروههای تروریستی وجود ندارد چون این تروریستها از منابع گوناگونی تغذیه میشوند. کشورهایی همچون قطر و ترکیه نقشی اساسی در زمینه تجهیز این گروهها که در ابتدا ماهیت تروریستی نداشتند، ایفا میکنند. ولی در ادامه دیدیم که این حمایتها به دست داعش و جبهه النصره نیز رسید.
وی با بیان اینکه برخی قدرتهای منطقه در زمینه حمایت از تروریستها مسئول هستند، افزود: عربستان که پایه گذار مکتب وهابیت است از القاعده حمایت مالی کرد و اکنون به صراحت میتوان گفت که داعش فرزند القاعده است و از آن هم حمایت میکند.
کونتو گنیس تصریح کرد: هرج و مرج در خاورمیانه اجازه نمیدهد که کشورهای اسلامی در دهکده جهانی فعالیت کنند و این باعث عقب ماندن این کشورها از پیشرفت خواهد شد.
«الکساندرا هریستا کاکی» یکی از دیگر این فعالان رسانهای درباره وضعیت مهاجران در این کشور گفت: امروزه در یونان 50 هزار پناهجو داریم. این افراد اکثرا در جزایر نزدیک ترکیه مستقر هستند. موج ورود آنها به 80 تا 100 نفر کاهش یافته است. همچنین تعدادی مهاجر در آتن حضور دارند و حدود 5 هزار نفر هم در نزدیکی مرز یونان و مقدونیه مستقر هستند که اکثر آنها در مراکز سازماندهی شده استقرار یافتهاند.
وی در ادامه گفت: جزایر کیوس و لسبوس نیز از جمله مراکز استقرار کمپهای پناهجویان هستند، اما دولت تلاش دارد این مراکز نگهداری پناهجویان را در سرتاسر کشور استقرار دهد. تنها در مرز مقدونیه است که مهاجران و پناهجویان به صورت غیر سازماندهی شده مستقر هستند. این عده از مهاجران در وضعیت نامناسبی مستقر هستند و فکر میکنند می توانند از مرز عبور کرده و به کشورهای دیگر اروپایی بروند. یونان خواهان آن است که تمامی مرزهای برای همه باز باشد.
اعضای این هیئت رسانهای متشکل از «یانسین اسمیر ماکیس» سردبیر روزنامه اِفسین، «الکساندرا هریستا کاکی» تهیهکننده استودیو کپنو (تنها رادیوی دولتی یونان)، «تزورتیس کونتو گنیس» مدیرعامل و صاحب امتیاز نشریه نفتمپوریکی (قدیمیترین روزنامه مالی و اقتصادی یونان)، «گئورگس پاتا کوپلس» سردبیر روزنامه ایمریسیا، «افیچیا آیکاترینی زروار» تهیه کننده تلویزیون ملی یونان (ERT) و «نیکولاس زیگیناس» دبیر بخش خارجی روزنامه افسین یونان بودند.