آیت الله «کلانتری»: بهره‌گیری از هوش مصنوعی انقلابی در عرصه علم است

تولیت آستان شاهچراغ (ع) نسبت به آینده هوش مصنوعی در همایش بین‌المللی «سیره نبوی در طب» تاکید کرد و این فناوری را یکی از نقاط عطف علم دانست و گفت: بهره‌گیری از آن در حوزه‌هایی مانند پزشکی، انقلابی در عرصه علم است.
کد خبر: ۷۹۳۹۰۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۹ - 19November 2025

به گزارش دفاع‌پرس از فارس، حجت‌الاسلام «ابراهیم کلانتری» تولیت آستان شاهچراغ (ع) امروز در هفتمین همایش بین‌المللی «سیره نبوی (ص) در طب» که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد، اظهارداشت: هوش مصنوعی هنوز در آغاز راه است و به سمتی پیش می‌رود که در آینده در مقابل انسان قرار می‌گیرد و استنتاج و تحلیل می‌کند؛ پیش‌بینی می‌شود این تکنولوژی در آینده علیه انسان، به عنوان سازنده خود، قیام کند و جهان آینده در اختیار ماشین‌ها قرار گیرد.

بهره‌گیری از هوش مصنوعی انقلابی در عرصه علم است

وی تأکید کرد: هوش مصنوعی مخلوق انسان و انسان نیز مخلوق خداست و همیشه باید به این نکته توجه کنیم که همه چیز در دنیا به طور مستقیم و غیرمستقیم مخلوق خداوند متعال هستند.

تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) همچنین با اشاره به محوریت بحث هوش مصنوعی در این دوره از همایش، ایجاد این فناوری را یکی از نقاط عطف علم دانست و بهره‌گیری از آن در حوزه‌هایی مانند پزشکی را انقلابی در عرصه علم برشمرد.  

رئیس عالی هفتمین همایش بین‌المللی «سیره نبوی (ص) در طب» نیز در این مراسم، با قدردانی از برگزارکنندگان، اظهارکرد: برگزاری این همایش از سال ۱۳۹۲ آغاز شده و هر ۲ سال یکبار ادامه دارد.

محمدهادی ایمانیه با اشاره به پیشرفت‌های علم پزشکی در شناخت جسم انسان، گفت: متاسفانه اخلاق، معنویت و توجه به ارزش‌ها هر روز کمرنگ‌تر می‌شود؛ ما در عرصه سلامت معنوی وظیفه و توانمندی داریم که پیشتاز علم دنیا باشیم.

وی بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای کشف علوم قرآنی را یکی از محور‌های مهم عنوان کرد و افزود: با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانیم به سراغ بانک‌های اطلاعاتی معارف قرآن و اهل بیت (ع) برویم و از آن برای استخراج علوم مرتبط با مسائل روحی و روانی بهره ببریم.

وی «توسعه عدالت اجتماعی» را از دیگر محور‌های مورد بحث در این همایش برشمرد.

رئیس هفتمین همایش بین‌المللی «سیره نبوی (ص) در طب» مهم‌ترین آرمان هر جامعه از جمله ایران را «پیشرفت و تأثیرگذاری در علم» دانست و گفت: یکی از اهداف این همایش، تأثیرگذاری و نوآوری در علم با الهام از سیره نبوی (ص) است.

حجت‌الاسلام عبدالرضا محمودی با بیان اینکه برخی کشور‌ها از دهه‌های گذشته توجه به «طب متعالی» را آغاز کرده‌اند، اظهار امیدواری کرد: در این همایش بتوانیم این نظریه را به عنوان یک هدف و مطالبه در بین جامعه پزشکی کشور تبیین کنیم.

دبیر علمی هفتمین همایش بین‌المللی «سیره نبوی (ص) در طب» نیز با اشاره به دستاورد‌های علمی این دوره گفت: از بین ۱۵۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه، ۱۱۹ اثر برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده و پنج مقاله برتر با دارا بودن نوآوری بیشتر، برای ارائه شفاهی انتخاب شده‌اند.

محمود نجابت، برنامه علمی همایش را شامل هشت نشست تخصصی در حوزه‌های «تاریخ طب»، «طب اسلامی»، «اخلاق پزشکی»، «علوم رفتاری» و «مطالعات دین» و همچنین سه کارگاه آموزشی عنوان کرد.

وی به حضور بین‌المللی در این همایش اشاره و خاطرنشان کرد: حضور استادانی از دانشگاه «دوک» آمریکا و پژوهشگرانی از یونان و لبنان، فضای ارزنده‌ای برای گفت‌وگوی علمی و توسعه همکاری‌های مشترک ایجاد کرده که نشان‌دهنده ظرفیت گسترده سیره نبوی برای ورود به عرصه‌های نوین سلامت در سطح جهانی است.

 هفتمین همایش بین‌المللی «سیره نبوی (ص) در طب» با تأکید بر نقش هوش مصنوعی در کشف علوم قرآنی و تلفیق اخلاق با پزشکی، در جوار حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) شیراز آغاز به کار کرد؛ در این همایش که با حضور اندیشمندان داخلی و بین‌المللی برگزار شد، بر لزوم پیشتازی در «سلامت معنوی» و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای توسعه عدالت در عرصه سلامت تاکید شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار