بهره‌گیری اجرایی از ظرفیت ۱۹۳۷ مسجد و ۱۴ هزار عضو کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در خراسان رضوی

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: با توجه به فعالیت حدود هزار و ۹۳۷ مسجد در استان و حدود ۱۴ هزار عضو در آن می‌توان از این ظرفیت در سطح گسترده اجتماعی استفاده کرد و در بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری و آموزشی از این اعضا سود برد تا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و مسائل غیر فرهنگی را رفع کرد و این موضوع هم‌جهت با طرح محله‌محوری راهکار بسیار ارزشمندی برای هر منطقه شهری و روستایی خواهد بود.
کد خبر: ۷۹۴۹۷۳
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷ - 23November 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «علی عسکری» معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی امروز در جلسه ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اظهار داشت: با توجه به فعالیت حدود هزار و ۹۳۷ مسجد در استان و حدود ۱۴ هزار عضو در آن می‌توان از این ظرفیت در سطح گسترده اجتماعی استفاده کرد و در بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری و آموزشی از این اعضا سود برد تا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و مسائل غیر فرهنگی را رفع کرد و این موضوع هم‌جهت با طرح محله‌محوری راهکار بسیار ارزشمندی برای هر منطقه شهری و روستایی خواهد بود.

بهره‌گیری اجرایی از ظرفیت ۱۹۳۷ مسجد و ۱۴ هزار عضو کانونی در خراسان رضوی

وی افزود: تبیین و آگاهی در زمان غیبت برعهده ولی فقیه است که رهبری جامعه اسلامی را بر عهده دارد که این نمود در جنگ تحمیلی 12 روزه به‌خوبی نمایان بود، زیرا با محوریت رهبری و حمایت مردم حماسه‌ای بزرگ خلق شد که در نوع خود بی‌نظیر بود و به‌نوبه‌ی خود خلق یک روایت‌گری در جهان بود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان روایت «وَ قَالَ رَسُولَ الله، صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ: إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ اَلثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِی کِتَابَ اَللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی وَ إِنَّهُمَا لَنْ یَفْتَرِقَا حَتَّى یَرِدَا عَلَیَّ اَلْحَوْضَ» یادآور شد: واقعیت این امر این است که تقابل بین جریان دینی و معرفت‌شناسی از گذشته‌های دور وجود داشته است و تبیین جایگاه تعالیم دینی بزرگ‌ترین راهکار برای جلوگیری از انحراف جامعه است.

در ادامه این جلسه، ضمن اعلام گزارش فعالیت‌های کانون فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی، حجت‌الاسلام «محمد‌تقی کاظمی‌نسب» سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان با تأکید بر اهمیت جریان‌سازی فرهنگی با محوریت مساجد گفت: مهم‌ترین مسئله در حوزه فرهنگ، جریان‌سازی است و کانون‌های فرهنگی مساجد نیز باید به سمت جریان‌سازی بروند. مردم‌محوری، استمرار و دارا بودن پیوست رسانه‌ای، شروط تحقق این امر است.

وی بیان داشت: در دوره‌ای هستیم که نیاز‌ها و ذائقه نسل امروزی در حوزه کودکان، نوجوانان و جوانان، هم متفاوت و هم مدام در حال تغییر است؛ بر همین اساس باید متناسب با هر دسته از مخاطبان ابتدا شناخت صورت بگیرد و سپس برنامه‌ریزی فرهنگی انجام و اجرا شود.

سرپرست ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی تصریح کرد: بی‌شک اثرگذاری برای هر طیف نیز براساس یک‌سری ابزار‌های مختص به خود، اعم از فرهنگی، هنری و رسانه‌ای باید انجام شود و این مسئله باید در کانون‌های فرهنگی مساجد مورد توجه برنامه‌ریزان، مدیران و مربیان قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام کاظمی‌نسب با تأکید بر اهمیت جریان‌سازی فرهنگی با محوریت مساجد گفت: مهم‌ترین مسئله در حوزه فرهنگ جریان‌سازی است و کانون‌های فرهنگی مساجد نیز باید به سمت جریان‌سازی بروند.

گفتنی است؛ در پایان این جلسه از دو جلد کتاب نگارش و چاپ شده کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی رونمایی شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار