به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، این نشریه اشاره می کند که دیدگاه دو طرف متفاوت از یکدیگر است و هر دو کشور در حال بررسی مجدد استراتژی های شان در قبال دیگری هستند.
این روزنامه با اشاره به این که پس از لغو تحریم های وضع شده علیه ایران روسیه به شدت روابط خود با تهران را تقویت کرده است می نویسد:"علی لاریجانی" در تاریخ 20 آوریل دیدار خود از مسکو را به پایان رساند. مسکو این هفته نیز میزبان وزیر دفاع ایران خواهد بود. علیرغم ان که در ظاهر روابط دو کشور در ماه عسل به سر می برد به نظرمی رسد که رویکرد ایران و روسیه در قبال بحران سوریه تفاوت های عمده ای با یکدیگر دارند".
این روزنامه اشاره می کند که هدف از سفر لاریجانی و دیدار با مقام های روس شرکت در اولین کنفرانس روسای مجالس کشورهای ناحیه اوراسیا بود. او در این نشست اظهار کرد که در سوریه، عراق، لیبی و یمن بحران در جریان است و پرسش اساسی در اینجاست که چه بازیگری عامل اصلی ایجاد تروریسم و بحران ها است؟ قطعا امریکا از تروریست ها استفاده می کند. در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از آن نشست لاریحانی بازهم از نیروهای خارجی انتقاد کرد و شکست مذاکرات دوحه را نیز به مداخله نیروهای خارجی نسبت داد. او اظهار کرد که این عربستان سعودی است که مقصر اصلی کاهش قیمت نفت می باشد و نباید ایران را مقصر دانست. او به شدت از امریکا و متحدان منطقه ای آن انتقاد کرد و از اهمیت تعامل روسیه و ایران گفت. او اظهار کرد که تنها در سال گذشته حدود ده وزیر ایران به روسیه سفر کرده اند و تعداد مشابهی از وزرای روسیه نیز به ایران آمده اند. هم چنین قرار است وزیر دفاع ایران در کنفرانس امنیت بین المللی مسکو در اواخر این هفته در تاریخ 28-26 اوریل شرکت کند".
کومرسانت اشاره می کند که علیرغم اطمینان از گرمای متقابل روابط تهران – مسکو به نظر می رسد عواملی برای نارضایتی متقابل وجود دارند".
این روزنامه روسی با اشاره به عوامل اختلاف نظر میان ایران و روسیه می نویسد:"نخستین عامل مرتبط با درگیری های سوریه است. برای روسیه مهم است که در جنگ سوریه درگیر نشود و نقش یک صلح بان را ایفا کند. تهران اما به منازعه در سوریه به دیده یک جبهه نبرد ژئوپولیتیک با امریکا، عربستان سعوی وسایر قدرت های سنی می نگرد".
"گریگوری کوساک" استاد تاریخ و علوم سیاس در دانشگاه دولتی روسیه در این باره می گوید:"تناقضات میان دو کشور هنوز وآشکار نشده است چرا که آنان تاکنون اهداف تاکتیکی مشترکی داشتند و هدف شان حفظ و تثبیت وضعیت در سوریه بود. با این حال، از این پس شاهد اختلافات بیش تری خواهیم بود. از نظر ایران، اسد تنها بازیگری است که می تواند و باید در قدرت باقی بماند. در عوض روسیه بارها تاکید کرده که آن چه برای روسیه اهمیت دارد حفظ ثبات و یکپارچگی دولت سوریه است و این مردم آن کشور هستند که تصمیم خواهند گرفت که ایا اسد باید در قدرت بماند یا خیر. در این بن بست یکی از تصمیمات دولت سوریه که بدون مشاوره با روسیه گرفته شد برگزاری انتخابات پارلمانی در تاریخ 13 آوریل بود.
کومرسانت به نقل از منابع نزدیک به کرملین اشاره کرده اند که این ابتکار عمل اسد با شور و شوق زیادی از سوی مسکو مواجه نشده است این در حالی است که تهران از انتخابات استقبال کرده بود.
یکی دیگر از عوامل اختلاف برانگیز میان ایران و روسیه تفاوت رویکرد دو کشور در قبال بازارهای جهانی نفت و قیمت است. کارشناسان در مسکو باور دارند که موقعیت غیر قابل انعطاف ایران علت اصلی شکست مذاکرات در دوحه بوده است.
کومرسانت اشاره می کند که در نهایت این که روسیه احساس می کند در رقابت با طرفین اروپایی و امریکایی بازار ایران را از دست داده است و پس از لغو تحریم ها دیگر موقعیت قبلی را در بازار ایران ندارد.